REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
15.3° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanța?! Curtea Supremă se pronunță în... septembrie!

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanța?! Curtea Supremă se pronunță în... septembrie!

Mirela PASCAL 28 aprilie 2024 | 00:00 2225

Denunțător și martor-cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, fostul preot Petrică Leașcu a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanța. Acțiunea a fost depusă la Curtea Supremă, iar primul termen a fost stabilit pentru... 26 septembrie.

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanta?! Curtea Suprema se pronunta in... septembrie!DNA Constanța și Mihai Stanciu

Petrică Leacșu, care a filmat cu camera ascunsă o conversație cu IPS Teodosie, în timp ce-i spunea Înaltpreasfințitului că poate să obțină o finanțare de 800.000 de lei pentru arhiepiscopie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, în schimbul unui comision de 20% din sumă pentru el, și-a îndreptat atenția și către șeful DNA, Mihai Stanciu. Acesta a contestat delegarea lui Stanciu la conducerea DNA Constanța, acțiunea fiind depusă la Curtea Supremă. Primul termen a fost stabilit... pentru 26 septembrie.

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanta?! Curtea Suprema se pronunta in... septembrie!

Reamintim că Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța,  pe 23 februarie a.c., de la procurorul Andrei Bodean.  Secţia pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a analizat în ședința de marți 16 aprilie 2024, solicitarea procurorului Bodean Andrei, și a lui Constantin Conortoș, de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanta?! Curtea Suprema se pronunta in... septembrie!

CSM a admis cererile, așa că cei doi vor pleca, începând cu 7 mai a.c., la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.Ceilalți, însă, vor rămâne pe poziții. Potrivit informațiilor noastre, Ciprian Bodu, Dan Haralambie și Vasile Abagiu nu mai pleacă de la DNA, revenind asupra cererilor de încetare a activității. Sorin Constantinescu nu se întoarce, pentru că iese la pensie.

Revenind la Teodosie, reamintim că Arhiepiscopul Tomisului, este urmărit penal de DNA pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Ancheta a fost deschisă în urma unei investigații Recorder, care a publicat în noiembrie 2023 imagini filmate în iulie 2023, cu camera ascunsă, de către fostul preot Petrică Leașcu, care i-a spus lui Teodosie că poate să obțină o finanțare de 800.000 de lei pentru arhiepiscopie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, în schimbul unui comision de 20% din sumă pentru el.

Cine a contestat delegarea lui Mihai Stanciu la conducerea DNA Constanta?! Curtea Suprema se pronunta in... septembrie!

Petrică Leaşcu este martor.Referitor la arhiepiscopul Tomisului, Leaşcu a spus că acesta „a greşit pentru că a acceptat propunerile imorale şi ilegale” făcute de el, adăugând că „îndrăzneşte să îi sugereze” lui Teodosie că „ar fi cel mai bine să se retragă”.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389