REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CINE a mai condus Agenția de MEDIU în ultima perioadă

CINE a mai condus Agenția de MEDIU în ultima perioadă

Replica API 1 martie 2021 | 23:30 4153

Nici Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa nu a scăpat prea ușor de forfota celor care au tot venit și au tot plecat de la conducerea instituției. De-a lungul anilor, s-au perindat în funcţie tot felul de persoane. În ultimii aproximativ 10 ani, Agenţia a schimbat şase directori, unii dintre ei făcând cale bătută pe holurile instanţelor de judecată.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa este o instituţie publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. APM Constanţa îndeplineşte la nivel judeţean atribuţiile ANPM, respectiv: implementarea politicilor, strategiilor şi legislaţiei în domeniul protecţiei mediului la nivel judeţean.

Probleme cu legea pentru un fost director

În ianuarie 2010, la conducerea APM Constanţa a venit Senol Zevri. Acesta s-a aflat la cârma instituţiei până în noiembrie 2011. Însă mandatul său nu a fost lipsit de probleme. În 2014, fostul director al instituţiei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Potrivit rechizitoriului, la începutul lunii aprilie 2011, Senol Zevri, în calitate de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, i-a pretins unui denunţător, prin intermediar, remiterea cu titlu de mită a sumei de 10.000 euro, în vederea eliberării, de către instituţia condusă de Zevri, a unui acord de mediu solicitat de societatea administrată de denunţător.

Iată şi alţi şefi ai instituţiei

Simona Constantin a ocupat funcţia de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa începând cu luna decembrie a anului 2012, însă pentru o perioadă scurtă de timp. În prezent, Simona Constantin este șef serviciu la APM. Aceasta a fost înlocuită din funcţia de director, în mai 2012, de Lavinia Monica Zaharia, cea care până atunci a activat în cadrul instituţiei, la Serviciul Reglementări, deţinând funcţia de consilier. După șase ani de la numire, Monica Lavinia Zaharia a fost descăunată de la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului din Constanța, după multe şi amplu mediatizate scandaluri în care a fost implicată instituţia aflată sub conducerea sa. În data de 22 decembrie 2017, conducerea APM Constanţa a fost preluată de Tudor Nădrag, fost primar la Hârșova din partea PDL și PSD. Acesta s-a aflat în funcţie până în 2018.

Şi actualul director s-a plimbat prin tribunale

Latif Celzin, actualul director al APM Constanţa, se află în funcţie din februarie 2018. Însă, pentru o scurtă perioadă, a fost înlocuit de Camelia Costache întrucât a fost detașat la Dâmbovița, pentru șase luni, în iunie 2020. Latif Celzin a cerut suspendarea ordinului de detașare a sa la APM Dâmbovița şi a obținut definitiv, în instanță, suspendarea ordinului prin care era îndepărtat de la conducerea instituției constănţene. Astfel, Celzin s-a întros la concucerea APM Constanţa.

Celzin Latif a fost şi președinte al Organizației de Tineret a UDTTMR în anul 2012.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel mai mare spagote este latif
3
0
Latif a venit la Apm cu concurs? Sau a dat plicurile
3
0
Latif habar nu are de nimic
5
0
Tatar bucatar cu placinta-n buzunar!
6
0
Spaga aici e proportionala cu poluarea? Orasul in sine este tot un jeg si astia cica lucreaza la protectia mediului... prin colectarea spagilor??? Cica exista anticoruptie...pe foaie, ca sa aiba un loc de munca, pt protectia afacerilor si pensie.
4
4
Un habarnist pus director de stro3 si Tutuianu. Era vai de mama lui, toata lumea facea ce vroia cu el. Si a luat ghiozdanelul si a plecat suparat. Un amarasteam trist
9
0
a fost cel mai tare. Mare strungar, mare specialist de mediu! Uite de ce nu este buna politica dusa pana la nivel de portar! Ce o fi greu de dat un examen serios? Daaaa, pe urma sa stea la coada toti politicienii de mucava? Eeee, ei sunt alesiii divinitatii!
12
0
si pe spagarul acesta cand il schimba?
10
0
alta institutie inutila sugatoare de bani grei de la buget pe care catu si ai lui nu o vad, da taie bani de la pulimea votanta!!!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218