REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine acoperă neregulile de la Penitenciarul Poarta Albă?

Cine acoperă neregulile de la Penitenciarul Poarta Albă?

Replica API 18 septembrie 2017 | 22:50 342

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor atrag atenția că, deși au solicitat Ministerului Justiției luarea de măsuri privind unele nereguli constatate la Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, nu s-a schimbat nimic. Redăm, mai jos, comunicatul transmis de sindicaliști:

„Petrică Bănuță, promonat director, deși este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu favorizarea unor deținuți. Recent am cerut ministrului Justiției să dispună măsuri pentru sancționarea unor șefi care au favorizat deținuți VIP și au un comportament abuziv față de personalul din Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, am și avut câteva discuții pe această temă cu ministrul Justiției și directorul general al penitenciarelor, însă reacția instituțională întârzie să apară.

După mai bine de un an de la finalizarea verificărilor și descoperirea ilegalităților, nimeni nu a fost sancționat. N-au fost pedepsiți nici deținuții VIP pentru nenumăratele falsuri în declarații, și nici șefii Penitenciarului Poarta Albă, pentru infracțiunile de fals intelectual, favorizarea infractorului ori abuz în serviciu. Ambele tabere, corupători și corupți, se bucură liniștiți de rezultatele a ceea ce se dovedește o fraudă de proporții.

Pe baza concluziilor Raportului Corpului de Control al Ministerului Justiției nr. 8180/66P/2016 este dispusă sesizarea Direcției Naționale Anticorupție pentru deținuții implicați, pentur fals în declarații și pentru membrii Comisiei pentru liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, pentru fals intelectual și favorizare a infractorului. După care, totul a fost făcut uitat, sub diverse pretexte.

În raport se constata că aprobările acordate pentru liberarea condiționată și recompensarea deținuților VIP nu îndeplinesc condițiile legale, existând numeroase înscrisuri referitoare la ilegalități comise pentru favorizarea unor persoane precum George Becali, Corneliu Iacubov, Cristian Borcea, Victor Becali, Miron Mitrea sau Ioan Becali, despre care s-a constatat printre altele că, deși ar fi elaborat lucrări științifice, „au dificultăți de exprimare în limba română„" (pag. 59 din Raport).

Bănuță Petrică, în prezent director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar, Mihai Mate, șef serviciu în cadrul penitenciarului, pensionat începând cu 12 septembrie 2017, din motive medicale, Emilia Topală, în prezent director adjunct pentru educație și intervenție psihosocială și Dănuț Dincă, fost director al penitenciarului la acea vreme, se află pe lista făptuitorilor. Cătălin Bejan, fost director general al ANP și fost director la Penitenciarul Poarta Albă, este de asemenea pe lista rușinii.

Întrebăm, așadar, cine și de ce acoperă ilegalitățile de la Penitenciarul Poarta Albă? Cum a fost posibil ca Petrică Bănuță să fie promovat de pe banca acuzaților în funcția de director adjunct al Penitenciarului Poarta Albă, mai als că era deja sancționat pentru alte abateri la data promovării?”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt niste corupti...de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura.Reclamatiile se fac in momentul producerii lor nu dupa ...n ani.Ar trebui demisi toti sefii si inchis cotetul de porci.
1
0
La puscarie
2
1
Vine IPS si il sfinteste, aduce moaste si icoane, prapori, aghiazma si impartasanie pentru procesiuni bulevardiene in puscareala !
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218