REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cine are interes să răspândească "intoxicări" pe seama Magdei Stavrositu?

Cine are interes să răspândească "intoxicări" pe seama Magdei Stavrositu?

Replica API 17 decembrie 2011 | 00:00 74

Incident în şcoala în care învaţă băiatul deputatei

Incident în şcoala în care învaţă băiatul deputatei

Incidentul s-ar fi petrecut pe 30 noiembrie a.c., în Şcoala Gheorghe Ţiţeica nr. 30 din Constanţa. În recreaţia mare, o fetiţă din clasa întâi s-a ales cu mâna luxată după ce a fost împinsă de un coleg. Băiatul care a bruscat-o este fiul cel mic al deputatului Maria Stavrositu. Învăţătoarea, Carla Flora, spune însă că fetiţa a fost îmbrâncită din greşeală. Părinţii fetiţei nu au dorit să depună o reclamaţie. Motivul este, cum a spus chiar mama ei, numele de familie al băiatului. Din spusele mamei, familia unei alte fetiţe ar fi reclamat anterior comportamentul mezinului familiei Stavrositu. Curios este faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa nu fusese sesizat cu privire la acest incident. Reprezentanţii instituţiei au fost uimiţi că n-au fost informaţi cu privire la această întâmplare în urma căreia o fetiţă a ajuns cu mâna în ghips.

Deputatul Maria Stavrositu susţine că un astfel de incident nu a avut loc: "Am auzit şi eu intoxicarea asta, însă nu a fost implicat fiul meu. Am auzit că a fost o fetiţă care şi-a luxat mâna căzând pe scări, însă a doua zi a revenit la şcoală, iar în acest eveniment nu a fost implicat fiul meu", a declarat Maria Stavrositu. Cât despre părerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, aceasta nu face prea multă lumină în cazul mai sus menţionat. "În cursul dimineţii am aflat despre incident, tot ce ştim este că fetiţa e bine, s-a prezentat la cursuri zilnic, însă nu vă pot confirma numele copiilor sau al părinţilor pentru că nu am cunoştinţe despre acest lucru. Am vorbit cu directoarea şcolii şi am înţeles că părinţii au discutat amiabil şi s-a înţeles faptul că a fost doar un accident, că sunt nişte copii până la urmă.", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Maria Moga, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa. În ceea ce priveşte răspunsul inspectorului şcolar general, Aliss Andreescu, acesta este dat pe fugă şi în doi peri: "Mă voi interesa despre ce este vorba şi vă voi anunţa. Nu foarte repede, pentru că mai am şi altele pe cap". În schimb, opinia directoarei şcolii nr.30, Aneta Dragnea nu a întârziat să apară, printr-un comunicat de presă, ce-i drept. "În timpul pauzei dintre a doua şi a treia oră , un grup de 5 elevi băieţi se jucau cu braţele strânse pe lângă corp răsucindu-se (un joc specific vârstei, numit bey-blade) pe holul etajului I în apropierea sălii de clasă. O colegă de clasă, a intervenit, dorind şi ea să se joace în cadrul grupului de băieţi, cu care de altfel este prietenă. În inerţia jocului, împinsă iminent de către ceilalţi (este o regulă a jocului) s-a dezechilibrat, a alunecat şi a căzut într-o poziţie care i-a provocat luxarea articulaţiei. Pe holul etajului I, elevii erau supravegheaţi de către doi profesori din ciclu primar, însă incidentul s-a produs totuşi făra a putea fi prevenit. Profesorul clasei I D a anunţat imediat părinţii elevei, care au venit şi au dus-o la urgenţa Spitalului Judeţean, unde, în urma investigaţiilor, i s-a pus diagnosticul de luxaţie. Eleva nu a stat în scutire medicală, decât o singură zi. În zilele care au urmat a venit însoţită de către părinţi (care îi duceau ghiozdanul) şi a participat la toate orele. Părinţii elevei accidentate nu au depus nici o plângere, înţelegând faptul că incidentul s-a produs din joacă şi nici unul din cei cinci băieţi nu au avut intenţia să o împingă. Menţionăm că acest incident nu poate fi considerat un act de violenţă ci o întâmplare nefericită datorată unui joc de copii prieteni", a declarat directoarea Aneta Dragnea.

Florin ILIESCU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272