rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CINE au FOST şi CINE SUNT membrii COMISIEI TEHNICE de URBANISM care au avizat MUTILAREA Constanţei

Nu de puține ori, Replica a scos în evidență modul în care fosta conducere a Primăriei Constanța a mutilat orașul Constanța, permițând construcții mai mult sau mai puțin legale. A fost mutilat violent urbanistic în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari cu anumite cunoștințe în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei. Dar foarte puțin s-a vorbit de componența acestei comisii, aceeași care a fost neschimbată de ani de zile, membri pe care-i vom regăsi și pe viitor. Încă nu a fost votată componența propusă de Ordinul Arhitecţilor în CL, proiectul privind aprobarea componenței fiind retras de pe ordinea de zi din 27 noiembrie, urmând să fie repus pe ordinea de zi a unei ședințe viitoare. Dar cine sunt unii dintre specialiștii care au pus umăr la distrugerea orașului? De exemplu, Ignis Nejla Duvagi, Mihai Isacov sau Marius Şocarici.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism este o comisie internă a primăriei, ce are în componență specialişti din domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, respectiv din urbanişti/arhitecți cu experiență în domeniul urbanismului. Făgădău şi Vânturache au renunțat la membrii actuali şi au cerut Ordinului Arhitecţilor din România, prin intermediul unei adrese transmise pe 12 octombrie, să vină cu propuneri, atât pentru membri, cât şi pentru supleanţi. Ceea ce s-a și întâmplat. OAR a venit cu propuneri, în mare partea aceleași ca și anii trecuți. La finele lunii noiembrie, aleșii locali au votat componența. Așa cum specificam mai sus, printre membri îi regăsim pe cei care au contribuit masiv la mutilarea violentă urbanistică a orașului, în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari cu anumite… cunoștințe în comisia tehnică a primăriei.

Cine sunt membrii Comisiei Tehnice de Urbanism care au contribuit la mutilarea orașului Constanța

Dar haideți să-i cunoaștem! Ignis Nejla Duvagi este membră în Comisia Tehnică de Urbanism din 2013. Aceasta este arhitectul și principalul ”vinovat!” pentru elaborarea PUZ-ului Parc Tăbăcărie – Luna Park, inițiat de Oil Depol, firma soțului lui Ani Merlă, șefa Fondurilor Europene din Primăria Constanța.

Ignis Nejla Duvagi

Proiectul prevede construcții de blocuri în Parcul Tăbăcăriei. Arhitectul se face „vinovat” și de alte proiecte întocmite pentru blocuri în cartiere de case. Este acționară la societatea All Arhitectura, elaboratoarea a "n" PUZ-uri.

PUZ-ul pentru Parc Tăbăcărie, beneficiar-familia Merlă

Aceeaşi societate al cărei acţionar este membra din Comisia Tehnică de Urbanism a elaborat şi PUZ-ul societăţii 4 Ever Development SRL, pentru terenul din proximitatea DN2A (bulevardul Tomis), în vederea construirii unor blocuri cu 9 etaje, proiect contestat de locuitorii din zonă.

Un alt specialist în ale urbanisticii este Mihai Isacov, membru în comisie încă din 2013, apare ca elaborator al PUZ-ului pentru extinderea mall-ului din Tăbăcărie propunând supraetajarea parcării, dar este şi arhitectul firmei SC DDN Global, al cărui patron este Nicolae Duşu.

Mihai Isacov

PUZ pentru extinderea mall-ului din Tăbăcăriei, coordonat de Isacov

Mihai Isacov este președintele OAR Dobrogea.

Marius Șocarici, asociat la Usonia SRL, a întocmit un PUZ în vederea construirii unui bloc cu 6 etaje pe strada Soveja, al căror beneficiari sunt notarii Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase. Proiectul a stârnit revolta vecinilor.

Marius Şocarici

PUZ-ul elaborat de Usonia pentru notarii Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastas

Şocarici mai este elaboratorul PUZ-ului al cărei beneficiar este SEASIDE INVEST S.R.L, privind un teren de pe Aurel Vlaicu, dar și altele.

Arhitectul Radu Cornescu, desemnat de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, să reprezinte din partea municipalităţii comisia care colaborează cu proiectanţii si constructorii pe toată perioada lucrărilor de restaurare a edificiului, a explicat care sunt lucrările care se execută la Cazino.

Radu Cornescu

Pe lângă aceşti iluștrii mai sunt alte nume de arhitecţi în Constanţa pe care-i regăsim în comisie. Nume care nu s-au remarcat prin semnalarea unor problemele urbanistice ale oraşului. Nici nu ar fi avut cum să facă asta, ar fi pierdut locul călduţ în Comisia Tehnică de Urbanism. Rămâne de văzut cum se va prezenta situaţia, de acum încolo, având în vedere că au dispărut cei doi capi ai răutăţilor, Decebal Făgădău şi Radu Vânturache.

Că în Comisia Tehnică sunt anumiţi specialişti care au contribuit la "dezvoltarea oraşului" sunt de părere şi unii consilieri locali, din moment ce proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. De exemplu, consilierul USR Dumitru Caragheorghe trage un semnal de alarmă şi cere OAR să dea dovadă de capacitatea de a conştientiza dezastrul urbanistic în care se scaldă oraşul şi să vină cu noi propuneri.

Vechea componentă era formată din:

Reamintim că vechea componență a Comisiei Tehnice de Urbanism era următoarea: Arhitecţi specialiști atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii: Mihai Isacov - membru OAR, Ignis Nejla Duvagi- membru OAR, Radu Cornescu- membru OAR, Sorin Mihai Vatamaniuc- membru OAR, Specialiști atestați din domeniul monumentelor istorice, arheologiei: Doina Păuleanu, arhitect urbanist Laura Smaranda Tudosie - membru OAR, Specialiști atestați din domeniul sociologiei, economiei, geografiei, ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport: Veronica Pribeagu- membru OAR, ing. Cornel Constantin Severin, Arhitectul șef al municipiului Constanța-Șeful Biroului strategii urbane - urb. Mihai Radu Vânturache şi Costin Ioan Răsăuțeanu.

Noua echipă... de fapt vechea echipă

Noua echipă este acum, de fapt, vechea echipă, cu mici excepţii. S-au mai schimbat unele nume. În ritmul ăsta, speranţele noastre pentru o schimbare sunt egale cu zero.

Dar, oare, nu vă miroase cumva a concurenţă neloială? Este arhitect, face proiecte pe bani, normal, este şi membru în Comisia Tehnică, acolo unde ajung proiectele lui, îşi avizează lucrarea cu sprijinul celorlalți care au proiecte similiare cu el, şi uite aşa se fac năzbâtii. N-ar trebui domnii si doamnele care vor să facă parte din comisie şi să ajute la dezvoltarea oraşului, sa se suspende din activitatea care o întreprind în privat? Sau invers: să facă bani în continuare şi să lase locul în comisie altuia care într-adevăr este interesat de peisajul urbanistic al urbei.

Vom reveni cu marile proiecte realizate de mai marii specialişti în probleme de urbanism din Comisia Tehnică de Urbanism.

Specialişti atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii: arh. Mihal Isacov – membru OAR, atestat RUR, arh. Ignis Nejla Duvagi – membru OAR, atestat RUR, arh. Radu Cornescu- membru OAR, atestat RUR, arh. Marius Şocarici- membru OAR, atestat RUR, arh. Veronica Pribeagu – membru OAR, atestat RUR.

Specialişti atestați din domeniul monumentelor Istorice, arheologiei: Mădălina Cliante – inspector superior DJPC, Prof. univ. dr. Florin Anghel, Lect. univ. dr. Cătălin Pavel.

Specialişti atestați – ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport: ing. Gabriela Veriotti, ing. Mircea Munteanu, ing. Gabriela Brânduşa Cazacu, şef lucr. univ. dr. Cosmin Filip, şef lucr. univ. dr. Dragoş Florian Vintilă, șef lucr. univ. dr. Gabriela Drăghici, Sârbu Oana Daniela - polițist local.

Specialişti atestati din domeniul sociologiei, economiei, geografiei: Prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea, Prof univ, dr. Elena Cerasela Spătaru, Prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica, Conf. univ. dr. Igor Sirodoev – Prof. univ. dr. Lucica Tofan, Conf. univ. dr. Valentin Broască Madăr, arhitectul șef al municipiului Constanța.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 5 decembrie 20206496
Comentarii

21Isacou(6 dec 05:39)
Sa imi lingi piureul din ciocan.
02Dada(5 dec 22:47)
Student sa imi lingi si mie kakatul ! UMPLEATIASh GURA DE SLOBOZ!!
13studentule,(5 dec 22:43)
cine te invata sa furi ??? Da-ti-as cacatul la lins de hot !!!
13Nae(5 dec 22:22)
NISTE spagari nenorociti, sper sa se duca la poarta laba vreo 200 de ani. gunoiaelor
35Cacatul numit Constanta(5 dec 21:07)
Niste cacati si din cauza acestor cacati Constanta a ajuns tot un cacat.
34Isacov incompetentul(5 dec 20:48)
Ce ai proiectat ma tu toata viata ta? In privat ai muri de foame daca nu ti-ar dat primaria bani ca la asistatii social.
105Student(5 dec 20:17)
Inveti o viata, faci facultate, si nu orice de facultate, muncesti,inveti pe altii ca sa ajunga ca tine , si in mintea ta este sa ajunga un elev, student , mai bine pregatit ca tine ca si antrenor, si cand colo, ? Esti balacarit de un neica nimeni ca acest ziar si cu acordul acestui ziarist muist, care are un nume de nimic ,cu oameni de nimic care stiu nimic, si nu stie sa scrie nimic , esti judecat. Invatati bai LABAGIILOR!!!! ce au invatat si ei, macar sa invatati, si sa ajungeti ca ei. Luati va atestatele, si veniti in comisie. Atunci comentati si mancati cacat. Futuva-n gura de melci
46SOVROM(5 dec 18:47)
Sa-mi bag pula in USRul ma-tii si in toti USEREII hoti dementi neomarxisti. Cine vrea sa retraiasca anii 50 sa voteze USR. Cine vrea sa experimenteze dileala absoluta sa voteze USR. PROSTI BUBUITI, BUNI DE NIMIC, dar PLINI DE EI. VARZA. VARZA. VARZA. Duceti-va-n plm la scoala, pana sa scrieti vreo litera pe netul vostru de cacat.
22Ovi(5 dec 17:45)
Ce nume are omul socarici fata de strigoi
33MAE(5 dec 17:42)
Merla, Dusu, Anastase, turnatori la straini, primi incaltati ai societatii securiste. Restul doar catei, tot turnatori, care se zbat sa prinda un oscior. Concluzia: niste jeguri s au dat cu strainii sa futa in cur romanii. Va doresc ani cumpliti de inchisoare si sa va macine constiinta pana intindeti copita! Felicitari Replica, ati reusit sa rezumati infectia Constantei intr un singur articol!
05Margareta(5 dec 17:37)
Ce pretentii sa avem la membrii comisiei atata timp cat primaria colcaie de nultitati ca Merla trag fonduri, Soso sug ce prind functia s.o tin, Miky fatza de autobuz, Nico cadastrasa nevinovata, madam Cimitir spaga, femeia lui rechizite pt primarie prietenul lui Ghita fugarul international etc etc o adunatura de lichele, niste tzoape inculte si hamesite
210Fox(5 dec 15:32)
Aceste jighimele si gunoaie care au mutilat Constanta invartind bani la greu trebuie deposedate de averi si trimisi in Siberia pentru tot restul vietii sa faca acolo arhitectura si puz uri cate or pofti ! Sunteti de vina constanteni pt ca ati tolerat asemenea canalii!
16gigi(5 dec 15:27)
numai prosti,tarani semianalfabeti care urasc vegetatia,parcurile.Ptr. acesti bouari,ca si cei din mangalia,oras inseamna beton,asfalt,tiganie ca in zabrauti. Mai nou ,toate comunele si orasele de 2 lei gen mangalia,2 mai,limanu,etc,s.au umplut ca de latzei de statui kitchioase ale lui Kogalniceanu,dar si alte mizerii menite a spala bani murdari ptr primarii.Dna,se audiiiiii?
09Daaaa(5 dec 13:52)
La un cutremur de 7 grade pe scara richter se va vedea prostia omeneasca si goana de a castiga bani multi din constructii care iau doar ochii ochii unde va duce .
37Pipi(5 dec 13:27)
Mama mama ce mecla are Cornescu ala. I se citesc euroii pe frunte dezaxatul dracului. Cornescule, du-te dupa bunicu ca tata traieste
116gogu(5 dec 11:30)
cita spaga au luat astia .....
015Daca(5 dec 11:14)
am fi o tara normala, toate constructiile aiurea trebuie demolate. Pe banii mafiotilor. Ar trebui inceput cu magaoaiele din parcul Tabacariei si toata Mamaia rassa!
113Nelutu(5 dec 10:44)
Va asteptam cu drag la poarta alba!
014Nimic nou(5 dec 10:42)
Nu stiti ca sefi la fonduri europene sunt oameni din sri? Asa a fost si la raja
210Arhitectii lui peste.(5 dec 10:33)
Trebuie sa manance si gura lor ceva.I-a controlat cineva la averi ? Niste scarbe.
52cand schimbi caruta(5 dec 10:23)
omori si caii, asta i marea problema a ...carutasilor romani!Ani de zile totul a fost aproape bine se mai ciripea pe ici pe colo, cum s a schimbat conducerea se arunca pisica!o alta problema , dar cam aceeasi!
121Naum(5 dec 10:16)
Fatalau si Babu au distrus orasul. Nu se mai saturau de spagi si combinatii. Au cate 30 de apartamente fiecare si milioane de euro furati. Fatalau si Babu sa plateasca pentru tot ce au furat si faptuit.
219George(5 dec 10:03)
Si cand vezi ca toti acesti derbedei de arhitecti au scoala multa dar nu au educatie , de fapt aceasta este marea lacuna a intregii societati romanesti , prea multa scoala si prea putina educatie .
113Nicu(5 dec 09:30)
Ei centreaza ei dau cu capul, este clar conflict de interese, ar trebui reglementata situatia, cei din comisie sa fie imdependenti si sa nu acriveze in, sau sa detima firme private in domeniu, dar nu o sa le convina, nu o sa le mai aprone nimeni proiectele de mutilare a orasului.
27Dada pt 07:07(5 dec 09:25)
Eu as paria dar imi e teama ca VOI PIERDE PARIUL! Solutia trimisi sageti dupa ei SI MIERLITI!! SOLUTIE DURA DAR JUSTA !!!
213Dezamgitor(5 dec 09:02)
Dezamagirea e mare cand vezi ca nu s au facit schimbari mari printre oamenii cu functii de conducere, speram ca vor fi schimbati sefi psd isti si lumea se va apuca de munca serioasa, dar in afara de 2 schimbari nu am vazut mare lucru, Pacat
09harap(5 dec 09:00)
Problema este ca semneaza toate kkt. fara sa verifice. Nu doar amplasamentul dar si compartimentari care pun in pericol siguranta locatarilor. Ex. iesiri de incendiu distante minime de siguranta. .Deh bani sa fie ca semnam orice...Sa nu uitam si de spatiile verzi de pe acoperis . . .
320Constantean(5 dec 08:32)
Toti cei mentionati trebuie sa fie inlocuiti.
146aloo Replica(5 dec 08:21)
daca ati ajuns sa postati stiri de la un machidon ofticat precum Caragheorghe de la USR, e clara treaba cu profesionalismul vostru! ala de ofitica a postat asa ceva! vrea el sa isi mai faca niste blocuri in mamaia!
110Fagadau(5 dec 07:50)
Si gasca lui si au dovedit INCOMPETENTA! CE POTI SA LE CERI UNORA CARE AU VENIT SA FURE?
230nono(5 dec 07:29)
Doamne ce increngatura de escroci.......astia si-au batut joc de constanteni....dar cred ca ne meritam soarta......nu lipseste escroaca de Ani Merla. Un alt escroc Racu Constantin ce e la mititica, creierul, am auzit ca construieste un bloc pe Mamaia, la inceputul strazii in intersectia cu benzinaria. Cum a luat teren acolo ?
019Hai sa facem un pariu...(5 dec 07:07)
..cota maxima..ca vor fi aceeasi nenorociti..si se va construi in acelasi ritm haotic. Cine pariaza?
219alina(5 dec 06:30)
arestatiii si luati le baniii strinsi in acesti ani , foc la casele unde locuiesc , Foc
230Dl Amiral(5 dec 04:56)
Torpilati aceasta insula a serpilor,astia au minat tot orasul!
186Bine,(5 dec 03:51)
Vecinu roman s-a nascut revoltat
223Normal(5 dec 02:43)
Allahul ei este banu ! Doar la zdup o sa si gaseasca linistea !
429Cetatean(5 dec 02:35)
S-a vrut schimbare, na schimbare. O sa ai bloc in fata geamului ca sa te pupi cu "vecinu". Parc? Ce parc, ia niste blocuri in parc. Constantenii uita de la mana pan' la gura. De ce? Deoarece n-ai iesit la vot, ai stat acasa la caldurica cu matu plin. Ganditi-va bine si miscati-va dosurile la vot!
140mai replica,(5 dec 01:54)
nu nazbatii au facut hotii astia ! Astia au furat pana n-au mai putut ! De ce nu-i spuneti primarului chitac sa dea afara tot putoretul din primarie ??? Ca vad ca angajeaza derbedei, hoti si neispraviti !!!
129rahan(5 dec 01:21)
Isacov unul dintre cei mai mari betivi din Institutul de Proiectari! Ca sa nu mai zic ca se bea in proiect ca la mondiale!
251ion(5 dec 00:16)
chiar nu raspund pentru mutilarea orasului ??????
316.....(5 dec 00:09)
ar fi frumos daca ati pune si numele corect pe poze...
mai mult...Replica
23 ian 18:34ReplicaIoan Giurgiuvanu, co-fondatorul Sindicatului Liber al Marinarilor din Tulcea a murit de COVID

Ioan Giurgiuvanu, co-fondatorul Sindicatului Liber al Marinarilor din Tulcea s-a stins din viață. Acesta a fost...731

23 ian 12:40ReplicaVEȘTI BUNE: S-ar putea REDESCHIDE restaurantele în CONSTANȚA!2720
23 ian 12:56ReplicaRAZII de AMPLOARE în CONSTANȚA, pe STRĂZI și în LOCALURI! Video3220
23 ian 11:44ReplicaO nouă trecere de pietoni pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Jumbo

În Comisia de Circulație a CL, a fost aprobată, vineri, 22 ianuarie a.c., înființarea unei noi treceri de pietoni...1227

23 ian 22:46ReplicaINEVITABILUL s-a PRODUS! MALL-urile din Constanța își EXECUTĂ SILIT chiriașii!4582
23 ian 00:21ReplicaNICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII1598
23 ian 22:53ReplicaTrio-ul de la ARGENTA a ajuns să se ocupe de MĂRUNȚIȘURI

Trio-ul Fottu - Ciupercă - Fechete trântește o nouă investiție în Constanța! Societatea Argenta SA a primit...2721

23 ian 00:00ReplicaAșa te ÎNVAȚĂ să AȘTEPȚI la SEMAFOR, la ȘCOALA de ȘOFERI1785
23 ian 22:57ReplicaCasa de Cultură din Constanța NU e ajutată de NIMENI cu niciun LEU1088
23 ian 00:14ReplicaÎncep să se miște TREBURILE la Protecția Copilului Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va demara lucrările pentru a reabilita Centrul de...1766

23 ian 22:59ReplicaCentrul de Vaccinare COVID-19 din NĂVODARI va deveni FUNCȚIONAL1765
23 ian 00:00ReplicaTeo HIRA, noul DIRECTOR al RAEDPP Constanța4777
Vremea
9° - 10.1° sâmbătă, 23 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 10.54 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportVictorii clare pentru CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, în Divizia A1

CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, primele două clasate, au câştigat clar primele lor meciuri jucate, vineri,...354

23 ian 00:00SportSepsi-SIC Sfântu Gheorghe, calificată în premieră în optimile EuroCup

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei feminine de baschet...350

23 ian 00:00SportChindia Târgoviște vs Academica Clinceni 2-1 / Cele două echipe au făcut rocada în clasament

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Academica Clinceni, în...340

23 ian 00:00Sport​CM Handbal (m): Victorii pentru Portugalia, Franța, Norvegia, RHF și Egipt (Rezultatele zilei)

Portugalia, Franța, Norvegia (Grupa Principală 3), RHF și Egipt (Grupa Principală 4) au obținut, vineri, victorii...400

Local
23 ian 18:34LocalSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI

În cartierul constănţean Compozitori, pe lângă problemele generate de lipsa asfaltului pe străzi şi a...1018

23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...1216

23 ian 10:55LocalMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA

1732

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...1056

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...782

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...2152

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...1132

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 21 ianuarie a.c., au identificat un bărbat,...1852

23 ian 23:04LocalCONSTANȚA: Pe șoferii BEȚI CRIȚĂ nici mașinile nu-i mai suportă și încearcă să se 'SINUCIDĂ'

1247

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...357

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...338

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

604

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1848

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1826

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4693

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3848

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3381

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3319

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...845

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...372

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

531

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...362

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...334

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

323

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...345

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...334

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

348

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...352

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...330

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

382

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...319

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...341

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...311

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...398

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...329

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

310

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT