REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CINE au FOST şi CINE SUNT membrii COMISIEI TEHNICE de URBANISM care au avizat MUTILAREA Constanţei

CINE au FOST şi CINE SUNT membrii COMISIEI TEHNICE de URBANISM care au avizat MUTILAREA Constanţei

Replica API 5 decembrie 2020 | 14:33 9373

Nu de puține ori, Replica a scos în evidență modul în care fosta conducere a Primăriei Constanța a mutilat orașul Constanța, permițând construcții mai mult sau mai puțin legale. A fost mutilat violent urbanistic în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari cu anumite cunoștințe în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei. Dar foarte puțin s-a vorbit de componența acestei comisii, aceeași care a fost neschimbată de ani de zile, membri pe care-i vom regăsi și pe viitor. Încă nu a fost votată componența propusă de Ordinul Arhitecţilor în CL, proiectul privind aprobarea componenței fiind retras de pe ordinea de zi din 27 noiembrie, urmând să fie repus pe ordinea de zi a unei ședințe viitoare. Dar cine sunt unii dintre specialiștii care au pus umăr la distrugerea orașului? De exemplu, Ignis Nejla Duvagi, Mihai Isacov sau Marius Şocarici.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism este o comisie internă a primăriei, ce are în componență specialişti din domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, respectiv din urbanişti/arhitecți cu experiență în domeniul urbanismului. Făgădău şi Vânturache au renunțat la membrii actuali şi au cerut Ordinului Arhitecţilor din România, prin intermediul unei adrese transmise pe 12 octombrie, să vină cu propuneri, atât pentru membri, cât şi pentru supleanţi. Ceea ce s-a și întâmplat. OAR a venit cu propuneri, în mare partea aceleași ca și anii trecuți. La finele lunii noiembrie, aleșii locali au votat componența. Așa cum specificam mai sus, printre membri îi regăsim pe cei care au contribuit masiv la mutilarea violentă urbanistică a orașului, în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari cu anumite… cunoștințe în comisia tehnică a primăriei.

Cine sunt membrii Comisiei Tehnice de Urbanism care au contribuit la mutilarea orașului Constanța

Dar haideți să-i cunoaștem! Ignis Nejla Duvagi este membră în Comisia Tehnică de Urbanism din 2013. Aceasta este arhitectul și principalul ”vinovat!” pentru elaborarea PUZ-ului Parc Tăbăcărie – Luna Park, inițiat de Oil Depol, firma soțului lui Ani Merlă, șefa Fondurilor Europene din Primăria Constanța.

Ignis Nejla Duvagi

Proiectul prevede construcții de blocuri în Parcul Tăbăcăriei. Arhitectul se face „vinovat” și de alte proiecte întocmite pentru blocuri în cartiere de case. Este acționară la societatea All Arhitectura, elaboratoarea a "n" PUZ-uri.

PUZ-ul pentru Parc Tăbăcărie, beneficiar-familia Merlă

Aceeaşi societate al cărei acţionar este membra din Comisia Tehnică de Urbanism a elaborat şi PUZ-ul societăţii 4 Ever Development SRL, pentru terenul din proximitatea DN2A (bulevardul Tomis), în vederea construirii unor blocuri cu 9 etaje, proiect contestat de locuitorii din zonă.

Un alt specialist în ale urbanisticii este Mihai Isacov, membru în comisie încă din 2013, apare ca elaborator al PUZ-ului pentru extinderea mall-ului din Tăbăcărie propunând supraetajarea parcării, dar este şi arhitectul firmei SC DDN Global, al cărui patron este Nicolae Duşu.

Mihai Isacov

PUZ pentru extinderea mall-ului din Tăbăcăriei, coordonat de Isacov

Mihai Isacov este președintele OAR Dobrogea.

Marius Șocarici, asociat la Usonia SRL, a întocmit un PUZ în vederea construirii unui bloc cu 6 etaje pe strada Soveja, al căror beneficiari sunt notarii Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase. Proiectul a stârnit revolta vecinilor.

Marius Şocarici

PUZ-ul elaborat de Usonia pentru notarii Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastas

Şocarici mai este elaboratorul PUZ-ului al cărei beneficiar este SEASIDE INVEST S.R.L, privind un teren de pe Aurel Vlaicu, dar și altele.

Arhitectul Radu Cornescu, desemnat de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, să reprezinte din partea municipalităţii comisia care colaborează cu proiectanţii si constructorii pe toată perioada lucrărilor de restaurare a edificiului, a explicat care sunt lucrările care se execută la Cazino.

Radu Cornescu

Pe lângă aceşti iluștrii mai sunt alte nume de arhitecţi în Constanţa pe care-i regăsim în comisie. Nume care nu s-au remarcat prin semnalarea unor problemele urbanistice ale oraşului. Nici nu ar fi avut cum să facă asta, ar fi pierdut locul călduţ în Comisia Tehnică de Urbanism. Rămâne de văzut cum se va prezenta situaţia, de acum încolo, având în vedere că au dispărut cei doi capi ai răutăţilor, Decebal Făgădău şi Radu Vânturache.

Că în Comisia Tehnică sunt anumiţi specialişti care au contribuit la "dezvoltarea oraşului" sunt de părere şi unii consilieri locali, din moment ce proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. De exemplu, consilierul USR Dumitru Caragheorghe trage un semnal de alarmă şi cere OAR să dea dovadă de capacitatea de a conştientiza dezastrul urbanistic în care se scaldă oraşul şi să vină cu noi propuneri.

Vechea componentă era formată din:

Reamintim că vechea componență a Comisiei Tehnice de Urbanism era următoarea: Arhitecţi specialiști atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii: Mihai Isacov - membru OAR, Ignis Nejla Duvagi- membru OAR, Radu Cornescu- membru OAR, Sorin Mihai Vatamaniuc- membru OAR, Specialiști atestați din domeniul monumentelor istorice, arheologiei: Doina Păuleanu, arhitect urbanist Laura Smaranda Tudosie - membru OAR, Specialiști atestați din domeniul sociologiei, economiei, geografiei, ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport: Veronica Pribeagu- membru OAR, ing. Cornel Constantin Severin, Arhitectul șef al municipiului Constanța-Șeful Biroului strategii urbane - urb. Mihai Radu Vânturache şi Costin Ioan Răsăuțeanu.

Noua echipă... de fapt vechea echipă

Noua echipă este acum, de fapt, vechea echipă, cu mici excepţii. S-au mai schimbat unele nume. În ritmul ăsta, speranţele noastre pentru o schimbare sunt egale cu zero.

Dar, oare, nu vă miroase cumva a concurenţă neloială? Este arhitect, face proiecte pe bani, normal, este şi membru în Comisia Tehnică, acolo unde ajung proiectele lui, îşi avizează lucrarea cu sprijinul celorlalți care au proiecte similiare cu el, şi uite aşa se fac năzbâtii. N-ar trebui domnii si doamnele care vor să facă parte din comisie şi să ajute la dezvoltarea oraşului, sa se suspende din activitatea care o întreprind în privat? Sau invers: să facă bani în continuare şi să lase locul în comisie altuia care într-adevăr este interesat de peisajul urbanistic al urbei.

Vom reveni cu marile proiecte realizate de mai marii specialişti în probleme de urbanism din Comisia Tehnică de Urbanism.

Specialişti atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii: arh. Mihal Isacov – membru OAR, atestat RUR, arh. Ignis Nejla Duvagi – membru OAR, atestat RUR, arh. Radu Cornescu- membru OAR, atestat RUR, arh. Marius Şocarici- membru OAR, atestat RUR, arh. Veronica Pribeagu – membru OAR, atestat RUR.

Specialişti atestați din domeniul monumentelor Istorice, arheologiei: Mădălina Cliante – inspector superior DJPC, Prof. univ. dr. Florin Anghel, Lect. univ. dr. Cătălin Pavel.

Specialişti atestați – ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport: ing. Gabriela Veriotti, ing. Mircea Munteanu, ing. Gabriela Brânduşa Cazacu, şef lucr. univ. dr. Cosmin Filip, şef lucr. univ. dr. Dragoş Florian Vintilă, șef lucr. univ. dr. Gabriela Drăghici, Sârbu Oana Daniela - polițist local.

Specialişti atestati din domeniul sociologiei, economiei, geografiei: Prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea, Prof univ, dr. Elena Cerasela Spătaru, Prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica, Conf. univ. dr. Igor Sirodoev – Prof. univ. dr. Lucica Tofan, Conf. univ. dr. Valentin Broască Madăr, arhitectul șef al municipiului Constanța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa imi lingi piureul din ciocan.
1
2
Student sa imi lingi si mie kakatul ! UMPLEATIASh GURA DE SLOBOZ!!
2
0
cine te invata sa furi ??? Da-ti-as cacatul la lins de hot !!!
3
1
NISTE spagari nenorociti, sper sa se duca la poarta laba vreo 200 de ani. gunoiaelor
3
1
Niste cacati si din cauza acestor cacati Constanta a ajuns tot un cacat.
5
4
Ce ai proiectat ma tu toata viata ta? In privat ai muri de foame daca nu ti-ar dat primaria bani ca la asistatii social.
4
3
Inveti o viata, faci facultate, si nu orice de facultate, muncesti,inveti pe altii ca sa ajunga ca tine , si in mintea ta este sa ajunga un elev, student , mai bine pregatit ca tine ca si antrenor, si cand colo, ? Esti balacarit de un neica nimeni ca acest ziar si cu acordul acestui ziarist muist, care are un nume de nimic ,cu oameni de nimic care stiu nimic, si nu stie sa scrie nimic , esti judecat. Invatati bai LABAGIILOR!!!! ce au invatat si ei, macar sa invatati, si sa ajungeti ca ei. Luati va atestatele, si veniti in comisie. Atunci comentati si mancati cacat. Futuva-n gura de melci
6
10
Sa-mi bag pula in USRul ma-tii si in toti USEREII hoti dementi neomarxisti. Cine vrea sa retraiasca anii 50 sa voteze USR. Cine vrea sa experimenteze dileala absoluta sa voteze USR. PROSTI BUBUITI, BUNI DE NIMIC, dar PLINI DE EI. VARZA. VARZA. VARZA. Duceti-va-n plm la scoala, pana sa scrieti vreo litera pe netul vostru de cacat.
7
4
Ce nume are omul socarici fata de strigoi
2
3
Merla, Dusu, Anastase, turnatori la straini, primi incaltati ai societatii securiste. Restul doar catei, tot turnatori, care se zbat sa prinda un oscior. Concluzia: niste jeguri s au dat cu strainii sa futa in cur romanii. Va doresc ani cumpliti de inchisoare si sa va macine constiinta pana intindeti copita! Felicitari Replica, ati reusit sa rezumati infectia Constantei intr un singur articol!
3
3
Ce pretentii sa avem la membrii comisiei atata timp cat primaria colcaie de nultitati ca Merla trag fonduri, Soso sug ce prind functia s.o tin, Miky fatza de autobuz, Nico cadastrasa nevinovata, madam Cimitir spaga, femeia lui rechizite pt primarie prietenul lui Ghita fugarul international etc etc o adunatura de lichele, niste tzoape inculte si hamesite
5
0
Aceste jighimele si gunoaie care au mutilat Constanta invartind bani la greu trebuie deposedate de averi si trimisi in Siberia pentru tot restul vietii sa faca acolo arhitectura si puz uri cate or pofti ! Sunteti de vina constanteni pt ca ati tolerat asemenea canalii!
10
2
numai prosti,tarani semianalfabeti care urasc vegetatia,parcurile.Ptr. acesti bouari,ca si cei din mangalia,oras inseamna beton,asfalt,tiganie ca in zabrauti. Mai nou ,toate comunele si orasele de 2 lei gen mangalia,2 mai,limanu,etc,s.au umplut ca de latzei de statui kitchioase ale lui Kogalniceanu,dar si alte mizerii menite a spala bani murdari ptr primarii.Dna,se audiiiiii?
6
1
La un cutremur de 7 grade pe scara richter se va vedea prostia omeneasca si goana de a castiga bani multi din constructii care iau doar ochii ochii unde va duce .
9
0
Mama mama ce mecla are Cornescu ala. I se citesc euroii pe frunte dezaxatul dracului. Cornescule, du-te dupa bunicu ca tata traieste
7
3
cita spaga au luat astia .....
16
1
am fi o tara normala, toate constructiile aiurea trebuie demolate. Pe banii mafiotilor. Ar trebui inceput cu magaoaiele din parcul Tabacariei si toata Mamaia rassa!
15
0
Va asteptam cu drag la poarta alba!
13
1
Nu stiti ca sefi la fonduri europene sunt oameni din sri? Asa a fost si la raja
14
0
Trebuie sa manance si gura lor ceva.I-a controlat cineva la averi ? Niste scarbe.
10
2
omori si caii, asta i marea problema a ...carutasilor romani!Ani de zile totul a fost aproape bine se mai ciripea pe ici pe colo, cum s a schimbat conducerea se arunca pisica!o alta problema , dar cam aceeasi!
2
5
Fatalau si Babu au distrus orasul. Nu se mai saturau de spagi si combinatii. Au cate 30 de apartamente fiecare si milioane de euro furati. Fatalau si Babu sa plateasca pentru tot ce au furat si faptuit.
21
1
Si cand vezi ca toti acesti derbedei de arhitecti au scoala multa dar nu au educatie , de fapt aceasta este marea lacuna a intregii societati romanesti , prea multa scoala si prea putina educatie .
19
2
Ei centreaza ei dau cu capul, este clar conflict de interese, ar trebui reglementata situatia, cei din comisie sa fie imdependenti si sa nu acriveze in, sau sa detima firme private in domeniu, dar nu o sa le convina, nu o sa le mai aprone nimeni proiectele de mutilare a orasului.
13
1
Eu as paria dar imi e teama ca VOI PIERDE PARIUL! Solutia trimisi sageti dupa ei SI MIERLITI!! SOLUTIE DURA DAR JUSTA !!!
7
2
Dezamagirea e mare cand vezi ca nu s au facit schimbari mari printre oamenii cu functii de conducere, speram ca vor fi schimbati sefi psd isti si lumea se va apuca de munca serioasa, dar in afara de 2 schimbari nu am vazut mare lucru, Pacat
13
2
Problema este ca semneaza toate kkt. fara sa verifice. Nu doar amplasamentul dar si compartimentari care pun in pericol siguranta locatarilor. Ex. iesiri de incendiu distante minime de siguranta. .Deh bani sa fie ca semnam orice...Sa nu uitam si de spatiile verzi de pe acoperis . . .
9
0
Toti cei mentionati trebuie sa fie inlocuiti.
20
3
daca ati ajuns sa postati stiri de la un machidon ofticat precum Caragheorghe de la USR, e clara treaba cu profesionalismul vostru! ala de ofitica a postat asa ceva! vrea el sa isi mai faca niste blocuri in mamaia!
6
14
Si gasca lui si au dovedit INCOMPETENTA! CE POTI SA LE CERI UNORA CARE AU VENIT SA FURE?
10
1
Doamne ce increngatura de escroci.......astia si-au batut joc de constanteni....dar cred ca ne meritam soarta......nu lipseste escroaca de Ani Merla. Un alt escroc Racu Constantin ce e la mititica, creierul, am auzit ca construieste un bloc pe Mamaia, la inceputul strazii in intersectia cu benzinaria. Cum a luat teren acolo ?
30
2
..cota maxima..ca vor fi aceeasi nenorociti..si se va construi in acelasi ritm haotic. Cine pariaza?
19
0
arestatiii si luati le baniii strinsi in acesti ani , foc la casele unde locuiesc , Foc
19
2
Torpilati aceasta insula a serpilor,astia au minat tot orasul!
30
2
Vecinu roman s-a nascut revoltat
6
18
Allahul ei este banu ! Doar la zdup o sa si gaseasca linistea !
23
2
S-a vrut schimbare, na schimbare. O sa ai bloc in fata geamului ca sa te pupi cu "vecinu". Parc? Ce parc, ia niste blocuri in parc. Constantenii uita de la mana pan' la gura. De ce? Deoarece n-ai iesit la vot, ai stat acasa la caldurica cu matu plin. Ganditi-va bine si miscati-va dosurile la vot!
29
4
nu nazbatii au facut hotii astia ! Astia au furat pana n-au mai putut ! De ce nu-i spuneti primarului chitac sa dea afara tot putoretul din primarie ??? Ca vad ca angajeaza derbedei, hoti si neispraviti !!!
40
1
Isacov unul dintre cei mai mari betivi din Institutul de Proiectari! Ca sa nu mai zic ca se bea in proiect ca la mondiale!
29
1
chiar nu raspund pentru mutilarea orasului ??????
51
2
ar fi frumos daca ati pune si numele corect pe poze...
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108