REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine bagă păcănele în Casa Tineretului din Mangalia?

Cine bagă păcănele în Casa Tineretului din Mangalia?

Replica API 14 iunie 2017 | 01:32 1574

Poftim cultură!

Poftim cultură!

Sursa foto facebook

Doi consilierii locali din Mangalia “şi-au pus poalele în cap” pe Facebook, inflamând totodată şi cetăţenii din municipiu! Totul a pornit de la Casa Tineretului din sudul litoralului, în incinta căreia ar urma să funcţioneze şi un bar cu… păcănele. Adică, poftim cultură! Interesant este că cetăţenii nu cunosc cu exactitate în subordinea cărei instituţii funcţionează Casa Tineretului, iar cei doi consilieri nu au reuşit să lămurească opinia publică, la fel cum oamenii nu cunosc nici detaliile legate de emiterea avizelor de funcţionare a crâşmelor.

Una peste alta, cazul de faţă seamănă cu cel al Casei de Cultură de la Constanţa, unde, la un moment dat, a funcţionat un club de manele. Motivul: spaţiul închiriat pentru clubul de manele aducea bani la visteria Casei de Cultură. La fel, şi la Mangalia se presupune că păcănelele ar aduce bani la bugetul Centrului de Tineret, însă cum spiritele s-au încins chiar înainte ca barul să devină realitate, există şanse ca patronul interesat de investiţie să renunţe.

„Am fost absolut șocat să aflu că la Casa Tineretului administrată de o fundație obscură denumită ironic “pentru tineret”, se va deschide o sală de jocuri. Văzusem zilele trecute lucrări de renovare și am crezut că se apucă să facă ceva pentru tineret, așa cum le e numele. Și au făcut. Nu voi discuta de ipocrizia unora care țipă hoții, iar apoi prin interpuși se asociază acolo. Nu le urez decât spor la vândut salate clienților de la păcănele și ca viitorul Food Revolution Day să aibă la fel de mult succes acolo, cum a avut în anii precedenți”, a comentat consilierul PNL Lucian Nichita. afirmaţia acestuia a încins spiritele instantaneu, fiind acuzat că este consilier al primarului PNL Cristian Radu şi că primăria este cea care îşi dă acordul pentru înfiinţarea unui astfel de local. contrele au curs de o parte şi de alta, uitându-se că, între timp, tinerii din PNL au sesizat inclusiv Prefectura judeţului Constanţa cu privire la activitatea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa, adică cea care gestionează, prin intermediul unui SRL (din câte se pare), şi Casa Tineretului din Mangalia. Este o adevărată “încâlceală” pe care autorităţile ar trebui să o lămurească rapid, pentru ca centrul să reinte în normalitate. Conform unor informaţii, SRL-ul care gestionează Casa Tineretului ar fi SC Building Administration SRL. Situaţia este însă incertă, din datele oficiale rezultând că SRL-ul era condus până în 2014 de de Mitică Valeriu. În 2014, SRL-ul s-a “transformat” în Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa, reprezentată de Carmen Mitică.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/ftc-solicita-public-ctr-sa-spuna-cati-bani-a-primit-de-la-fundatiile-pentru-tineret-320895/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vezi Ciobanel , ca poate isi aminteste si cand l ati usurat de cuptorul cu microunde in timp ce unul din gasca lui Piciu tinea de vorba barmana.
0
1
daca asa cultura se cere de catre tineri,sau cel putin asa zic acesti impostori,profitori ,hoti,asa cultura le asigura, pacanele,pariuri sportive,adica vise de castig fara munca cu ceva prafuri sau frunze,pacat de locatie,daca e sa intri in sala de spectacol treci printre jucatori sau prin notariatul lui jerca
0
0
pentru necunoscatori. Casa Tineretului Mangalia, fosta in patrimoniul UTC. apoi Btt, este acum in patrimoniul FJTC, Fundatia pentru tineret Constanta, ce nu are nici o legatura cu Mun. Mangalia, si asta dintr-o aberatie legislativa, adica Decretul lege 10 din 1990. Conducerea fundatiei este din Constanta, controversata dea lungul anilor, si inccheie fel si fel de contracte paguboase, comerciale, ce nu au nicio legatura cu cultura. Politia si garda financiara ar trebui sa faca controale in acest sens, acolo sunt numai ilegalitati si sifonari de bani,,,
3
1
Nu se poate face nimic fara o autorizatie de functionare....aviz celor care striga "hotii".
2
1
Ce nu intelegeti?! Din locurile cu pacanele si alte jocuri,se castiga bani. Tineretul?... Da-l in p.la lor ! Chiar conteaza? Las' ca tinerii nu au nevoie de locuri stimulatoare pentru minti lucide si normale,ei au nevoie de pacanele,ca sa ramana la fel de idiotic ca si parintii lor.Pai cum stapamesti o populatie daca ea se ridica intellectual si moral,daca are demnitate? Si banii,da,banii sunt cei mai importanti.
2
2
Ce prosti sunt astia ai lui Radu! Mai ales Colgiu, Ciuraru si Nichita. Insista sa raspandeasca zvonul ca Ozzi e in spatele salii de jocuri, cand de fapt Ozzi a atras primul atentia. Veti avea surprize, il cam subestimati pe Ozzi fara sa-l cunoasteti indeajuns.Este o persoana foarte bine pregatita intelectual, o sa cam dea cu infractorii de ziduri. Alea de pe faleza. Radu se panicheaza cand il vede pe Ozzi.
5
4
In Municipiul Mangalia , sunt ce-l putin 70-90de sali de jocuri de noror, ce distrug familii si duce la sinucideri, au inchis banci si in spatile lasate de banci au deschis sali jocuri, farmacii , amaneturi! Si funerare exact cum arata realitatea pierzi banii la aparate apoi te duci la amanet amanetezi tot ce ai pierzi si ce ai apoi treci pr la farmacie sa iti iei niste calmante sau pastile de inima, apoi funerare! Felicitari Domnului primar Radu Cristian fostul sef al Garzi financiare judetene cu porecla pe atunci "jumi ,juma" mda spagar, nu se ocupa nimeni de dilleri din mangalia!
7
5
Numai idei de rahat are primare asta si cu consileiri lui.... Nu putea sa faca un cinema acolo...avem destule locuri cu pacanele in mangalia
7
0
Intrebati-l pe tatarul ala Nebun. El e in spate
5
3
E tot ce trebuia, pacanele.Dracu stie,poate vrea sa transforme orasul intr-un las ...cacas, ca tot nu avem toalete publice.
6
1
Jos Radu Cristian!
7
3
O porcarie.In Casa tineretului se putea deschide altceva.Un cinema, sau se puteau organiza activitati extrascolare.Tocmai pentru a-i tine ocupati pe cei mici si pentru a se dezvolta normal.Si ei ce fac ? Nu e de ajuns ca Mangalia s-a imputit de asemenea grote unde se duc toti nespalatii si toate ciorile analfabete, mai trebuia sa se deschida inca o locatie de genu.Si unde ? In Casa tineretului ? Fiti seriosi ! Ar trebui sa iasa lumea in strada si la nevoie se intre cu forta si sa devasteze locatiile de genu.Prosti sunt oligofrenii care isi fut banii in asemenea sali de jocuri !
5
0
de ce nu ziceti nimic? sunt mascatii in zona! speram sa starpeasca clanurile care vand droguri si distrug vieti!
6
0
la mangalia din rau in mai rau din urat in mai urat se naruie tot nici o evolutie numai mizerii si chestii de prost gust Si can ma gandesc ca sunt o droaie care iau bani de pomana sa gestioneze urbea Cam pan a cand Cei din primarie nu citesc nu vad ca locuitorii sunt scarbiti ???Nu intaleg ca nu mai sunt agreati ?
9
2
cine ar fi putut daca consilierii nu !daor de aia si-au dorit postul de consilier pentru interese personale nicidecum pentru comunitate.Acei consilieri care au facilitati prin prisma primariei sa fie dati afarain toate primariile sa se aplice pedeapsa .
12
0
De ce nu face nimic primaria cu privire la CINEMA PESCARUS?. Asa o sa ajunga si casa tineretului......
10
0
Afacere cu iz de evaziune , PNL este vinovat de tot dezastrul din Mangalia. Primarul in loc sa repare si sa modernizeze strazile sa apucat de magarii cu parcuri ce nu au nici un viitor si o faleza ce nu era urgenta ca si investitii... Strazile domnule asa zis primar ... Sleahta dvs trebuie gonita din Mangalia cu pietre . Dar cred ca se apropie momentul gonirii sau DNA sa isi bage coada cu toate pilele dvs.
13
2
radu a dat autorizatia cine alt cineva !!!!!!vrea sa si aduca aminte din copilarie cand lucra la barul LM si vindea tigari fara timbru si fura la masura si nici bon fiscal nu dadea !!!si hop acum mare om al legi
11
4
Da,pentru tineret,fara pacanele totul e pustiu!Probabil va deveni si sport olimpic.E de viitor!
8
0
E businessul tatarilor!Ozghiun Menabit PSD si Sali sotul inca consilierei PNL
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108