REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine e Salt Bae, cheful care a devenit vedetă presărând sare. A fost sărac lipit şi are 13 copii, deşi e burlac

Cine e Salt Bae, cheful care a devenit vedetă presărând sare. A fost sărac lipit şi are 13 copii, deşi e burlac

Replica API 12 iulie 2021 | 00:00 1100

Dacă nu îţi sună cunoscut numele Salt Bae sau dacă nu îi ştii postările de pe Instagram, e aproape imposibil să nu-l cunoşti macar dintr-un meme celebru în care presară sare, în stilul său unic, pe o friptură. Măcelar, chef, vedetă pe internet: turcul Nusret Gökçe are o poveste impresionantă, scrie clickpentrufemei.ro.

Salt Bae

Foto Profimedia

Nusret Gökçe, poreclit Salt Bae, este un măcelar, bucătar şi restaurator turc. El deţine Nusr-Et, un lanţ de restaurante cu preparate din carne. A devenit celebru pentru tehnica sa de preparare şi condimentare a cărnii, iar modul în care presară sare a devenit unul dintre cele mai cunoscute meme de pe internet.

Ascensiunea lui Nusret Gokce a început pe 7 ianuarie 2017, ziua în care a postat pe Instagram un videoclip de 36 de secunde, intitulat „Otoman Steak/Friptră otomană”. În clip, Gokce îşi execută mişcările inconfundabile, tăind o friptură cu os şi terminând cu asezonarea ei cu sare.

A doua zi, Bruno Mars a postat pe Twitter o fotografie cu Salt Bae şi s-a născut un meme. În 48 de ore, postarea a avut 2,4 milioane de vizualizări. Aceasta este starul Salt Bae. În ceea ce-l priveşte pe omul din spatele memei, Gokce s-a născut în Ezurum, provincia Anatolia, în 1983.

Gokce provine dintr-o familie săracă: este fiul unui miner şi mai are trei fraţi. Din cauza sărăciei, în clasa a şasea a fost nevoit să abandoneze şcoala şi să muncească. Poate de aceea, când a devenit celebru şi bogat, a construit o şcoală în oraşul său natal. La 13 ani, a început să lucreze ca ucenic la un măcelar şi a petrecut următorul deceniu lucrând în steakhouse-uri turceşti.

În 2009, a lucrat o perioadă în Argentina, pentru a învăţa mai multe despre tehnicile de preparare a cărnii de vită. Până în 2010, la 27 de ani, ştia tot ce era de ştiut.

A deschis primul steakhouse Nusr-Et în cartierul Etiler din Istanbul. Avea opt mese şi zece angajaţi. Într-o zi, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Turcia, Ferit Sahenk, a mâncat la restaurant. Acesta a fost atât de impresionat, încât a investit în afacerea incipientă. Cu această finanţare, Gokce a reuşit să deschidă mai multe restaurante în Orientul Mijlociu, inclusiv în Ankara, Doha şi Dubai.

Apoi a venit faima. După ce a postat acel clip pe Instagram, a ajuns să aibă peste 35 de milioane de urmăritori, are restaurante în întreaga lume, inclusiv Miami şi New York şi are peste 600 de angajaţi. În restaurantele lui au mâncat staruri ca Drake, Messi, Leonardo DiCaprio, Neymar şi P Diddy.

Cu toate acestea, el spune că viaţa lui nu s-a schimbat. „Încă mă duc la muncă de dimineaţă până la miezul nopţii“, declara Nusret. Poate doar în privinţa admiratoarelor... căci, deşi e burlac, are 13 copii cu mai multe femei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108