REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cine este bugetarul din Constanța care a ajuns în Guvern cu 19.000 de lei?!

Cine este bugetarul din Constanța care a ajuns în Guvern cu 19.000 de lei?!

Mirela PASCAL 2 iunie 2023 | 00:00 12625

Fostul prefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă, este tipul de bugetar care nu stă prea mult timp pe o funcție. Se plimbă dintr-o instituție la alta, până prinde o poziție înaltă. Când toți credeam că este director la APIA, luându-i locul Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită, aflăm că, de fapt, doar câteva săptămâni a încălzit scaunul, în prezent fiind secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii, pe un salariu brut de aproape 20.000 de lei. Dar haideți să vedem cât de impresionantă este traiectoria bugetarului Jeacă în lungul său drum spre succes!

Cine este bugetarul din Constanta care a ajuns in Guvern cu 19.000 de lei?!Dumitru Jeacă

CV-ul din ultimii 5 ani, ținut la secret!

Dumitru Jeacă, fost subprefect și prefect la Constanța, are un CV impresionant. De invidiat, ar spune unii! Adevărat, nu l-a mai actualizat de vreo 6 ani, dar asta nu înseamnă că traiectoria sa, din 2018 până în prezent, rămâne nescrisă sau, mai bine zis, nespusă.

Jeacă a plecat de jos și a ajuns până la Ministerul Agriculturii, deși experiența profesională nu-l recomandă, și nici studiile. Are licențe în socio-psihopedagogie și alta în economie, un master în legislație maritimă și altul în audit. Nimic de-a face cu agricultura, dar asta nu mai contează, când ai în spate un partid puternic.

Din 2019, de când a pierdut Prefectura, până în 2022 a schimbat două instituții și trei funcții

În 1999, a ajuns ofițer operativ la SRI, unde a stat până în 2005. Între 16.02.2017 – 21.06.2017 a fost consilier, clasa I, grad profesional asistent la Primăria Municipiului Medgidia.

Cine este bugetarul din Constanta care a ajuns in Guvern cu 19.000 de lei?!

Prin 2017 a ajuns consilier, clasa I, grad profesional asistent la Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Tulcea, anterior a fost manager de zonă județul Constanța și județul Călărași la Compania Națională Loteria Română S.A.

Cine este bugetarul din Constanta care a ajuns in Guvern cu 19.000 de lei?!

În perioada decembrie 2012 – decembrie 2014, a fost director Sucursala Zonală – Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, tot la Compania Națională Loteria Română S.A

Cine este bugetarul din Constanta care a ajuns in Guvern cu 19.000 de lei?!

În 2017, a fost subprefectul județului Constanța, fiind propunerea deputatului Mircea Banias, când acesta era încă în grațiile președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Ulterior, Jeacă a demisionat din ALDE când a început scandalul dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin şi s-a înscris în PSD, fiind numit, mai târziu, în august 2018, prefect. După ce a fost eliberat din funcţie în 2019, de Guvernul Orban, locul lui fiind ocupat de George Niculescu, Jeacă a stat retras o perioadă la Primăria Medgidia, la Serviciul de Protecție Civilă, însă mai târziu a ajuns în Consiliul Județean Constanța, în cadrul Serviciului Analiză Strategică și Creșterea Competitivității. Apoi, în 2020, a dat concurs pentru de director executiv al Direcției de Turism a CJ. Nici aici nu a stat prea mult.

Transferat la Sibiu, în secret, a stat câteva zile…, apoi a plecat director la APIA, unde a stat câteva săptămâni

Președintele CJ, Mihai Lupu, i-a semnat în martie 2022, transferul în interesul serviciului la Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. După câteva zile, însă, Jeacă a plecat din administrația județeană la Sibiu. De fapt, nici nu a ajuns până acolo… A fost cocoțat pe poziția de secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii, condus de PSD-istul Petre Daea. Nici aici nu a făcut purici, pentru că imediat a fost numit director adjunct al APIA, în locul lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită.

De la APIA a revenit pe poziția de secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării, unde activează și în prezent. Iar Daea i-a cerut, în martie a.c., lui Nicolae Ciucă să-l mai mențină pe funcție 6 luni.

Secretar general adjunct de 19.488 lei, plus 2630 spor condiții grele de muncă (?!)

Jeacă se încadrează în categoria bugetarilor de lux, unde salariul brut este de 19.488 lei, la care se adaugă 2630 spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Adică, peste 13.000 de lei ia lunar în mână.

Cine este bugetarul din Constanta care a ajuns in Guvern cu 19.000 de lei?!

Nu știm care sunt acele condiții vătămătoare! O merge pe câmpurile României, de dimineață până seara, prin ger și caniculă, ploi și furtună… În realitate, știm cu toții că sporurile în sistemul public au apărut precum pensiile speciale. Cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic și a fost aproape de decident a obținut un spor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii mâncați știuca, e spion dublu acoperit cu pufoaică fara gluten, e din sistem, Ms DOS scrie pe el . 20k e octeți nu rol moneda dacului milenar. Tămâie și squirt sa.l spălăm după ce l.atz tăvălit in pufoaică. Partidu osuge c*rând baby
6
2
Lale Jeaca e un makis pus pe functii de seiko 5 si de sifonarii armani !
11
0
Nu se schimbă nimic în r0mania nici în 50 de ani cu de alde Jeacă în funcții de decizie. Suntem o țară de babuini. Ne merităm soarta.
9
0
Asta s-a nascut obosit si acum traieste pentru a se odihni. O putoare de m******n imputit.
15
0
cate femei de servici cu studii pe masura au atitudine de "directori "prin faptul ca doar stiu sa ciripeasca
11
0
Pai odata inregimentat in sri,actualq securitate, pleci de acolo doar cand ai vata n nas si legat de picioare. Lucrezi in continuare ca ofiter operativ,acoperit. Asa se 3xplica traiectoria lui Jeaca
15
1
Cum se pricepe el la toate e bun si de sef la NASA savant de renume mondial, traiasca canetul de partid altfel era muritor de foame
13
1
Un caracter puternic, un OM deosebit si cum foarte putini mai exista in politica, un OM de cuvant. Am avut placerea sa il cunosc asa ca articolul asta cu siguranta este doar o comanda platita cash. Asa ca barbatii care comanda articole sa isi dea fusta jos si sa ii spuna in fata ce au de spus daca au un minim de curaj.
4
13
Dumitru isi schimba Jeaca dar naravul ba!O fi dus tone de peste d'ásta miroase nasol in institutiile statului,iar spor e normal sa-i dea ca merge la pescuit la copca,pe vant si ploaie....Romania te iubesc,'rati ai dracu de nenorociti!!
12
0
Un oportunist , a fost prin partidul conservator apoi alde apoi psd, traseist , fost SRIst fost director la loteria romana etc , deci in concluzie SEIKO5
18
1
Nu conteaza cine este, dar este baiat de caracter!
3
10
ca se rasuceste atatürk in mormant cand vede ce s-a ales de turcime. Iar voi replica mai bine intrebati ce grad are geaca la securisti la care le dau multa mwie cu mult kkt !!!
15
0
Ce inseamna ofiter operativ la UM 0764? De acolo se trag competentele agricole, poate.
19
0
daca a fost in sri, concluzia logica este ca trecut in civil de forma.
15
0
si eu la fel la drumuri stau degeaba si iau bani multi si nu fac nimic si rad de voi toti , eu conduc drumuri judetene sa eu sunt seful aici si voi suntewti sclavii mei fraierilor , eu l am dat afara pe dan marin pe betivul ala un jeg de om .
13
1
Circul Globus ! Niște matreti ale societăți , multă lume , putini oameni. Eu ma sacrific . Dacă ați auzit cumva de Mustafa Kemal Atatürk, care a chemat pe toți din influenții vremi lui, “ baroni” și lichele , și i a mazilit . Așa a putut sa schimbe o țara !!!!
23
0
Pai marinica care este director la Osim, ce cv are? De la soferul lui stroe a ajuns ditamai director general. Si stati si va mirati ca copiii vostri dupa ce si-au tocit coatele la scolii nu isi gasesc de munca. Cam despre asta e vorba. Ori ai pedigree ori silicoane si botox!
25
1
Pus in diferite functii dar avand o singura sarcina. Avertizor de integritate. Pe scurt SIFON. El stabileste care sunt persoanele sau functiile cu potential spagagist din structura in care e pus si anticoruptia isi face apoi interesul. Aresteaza santajeaza sau face loc unui obedient.
34
0
Replica faceti misto de noi ca nu stiti unde a lucrat/lucreaza Jaca? Cine are CV la secret? Numai persoanele care au lucrat la secret, ghici unde? Ha,ha,ha.
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108