REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Cine este candidatul PER la CJC şi ce vă propune acesta

Cine este candidatul PER la CJC şi ce vă propune acesta

Replica API 19 mai 2012 | 00:00 162

Din puzderia de candidaţi pentru funcţiile puse la bătaie în alegeile locale, astăzi vă prezentăm reprezentantul Partidului Ecologist Român, Dumitru Bădrăgan, înscris în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa.

- Iată CV-ul acestuia:

Locul/Data nasterii: Mun.Constanta, Jud. Constanta la 27.10.1974

STUDII

Liceul Mihai Eminescu - Constanta- profil istorie-stiinte sociale

Facultatea de Drept - Universitatea ROMANO-AMERICANA BUCURESTI, Lucrare de diploma - Drept civil - Testamentul, coordonator Prof. Dr. Gh. Botea

ACTIVITATE PROFESIONALA

1993-1994 - reporter

1996 - 1997- consultant FEDERATIA SINDICALA PETROMAR CONSTANTA, membra a F.S.L.I. PETROM.

1999 - 2000 - consilier juridic SC TOFAN PAN S.A. SUC. CONSTANTA

2000 - 2003 - consilier juridic SC UNIPAN S.R.L. FIL. CONSTANTA

2000 - 2001 - Centrul Zonal de Pregatirea Cadrelor in Turism Constanta - Ministerul Turismului;

2004 - Consilier Juridic SC 2X1 HOLDING CAPE MIDIA SHIPYARD SA Constanta;

2004-2007 - avocat stagiar, membru al Baroului Bucuresti;

2007- Avocat definitiv , membru al Baroului Bucuresti.

Activitate politica:

1996-2000 membru PD, am activat in cadrul Organizatiei de Tineret, ocupand pe diferite perioade functia de Secretar general al Biroului Permanent Judetean al Organizatiei de Tineret Constanta, Presedinte al Organizatiei Judetene de Tineret Constanta, secretar al Departamentului Imagine al Biroului Permanent National al Organizatiei de Tineret.

2001-2004 - Vicepresedinte al Organizatiei Judetene de Tineret a PSD Constanta.

2012- membru al Partidului Ecologist Roman

Activitatea a vizat in principal stimularea interesului tinerilor in ceea ce priveste implicarea in viata politica, crearea unor structuri de tinere cu rol important in atragerea atentiei clasei politice asupra ideilor si rolului tinerilor in viata politica, crearea unui cadru asociativ in care sa poata fi expuse punctele de vedere ale tinerilor.

Am participat la infiintarea ONG-uri axate pe promovarea implicarii tinerilor: Asociatia pentru Promovarea Tinerilor Constanta, Rotaract Constanta.

Impreuna cu reprezentantii Organizatiilor de tineret in perioada 1997-1998 am demarat si promovat Consiliul Judetean al Organizatiilor de Tineret format din reprezentanti ai tinerilor membri ai partidelor politice, proiect sustinut la acea data de Guvernul Romaniei prin DJTS Constanta.

- Ideile centrale necesar a fi realizate la nivelul judetului Constanta:

Promovarea programelor de mediu in cadrul administratiei publice la nivelul Judetului Constanta, implementarea acestora in paralel cu implicarea/consultarea imediata a Organizatiilor Nonguvernamentale in luarea masurilor administratiei locale.

Protejarea mediului natural si a ansamblului arhitectural construit, consultarea cetateanului privitor la modificarile propuse si care au incidenta auspra mediului si zonelor istorice protejate.

Gestionarea eficienta a deseurilor prin implementarea unui program ce asigura in paralele cu protejarea mediului si o reducere eficienta si efectiva a taxelor si impozitelor locale.

Aplicarea principiului european Poluatorul plateste prin promovarea de hotarari judetene si locale cu scop: retinerea la bugetul judetului Constanta a unei taxe anuale de poluare aplicabila persoanelor juridice cu activitate ce reprezinta risc in poluarea mediului inconjurator. Proiectul vizeaza reducerea la nivelul judetului Constanta a costurilor privind taxele locale in cadrul localitatilor cat si asigurarea fondurilor necesare in domeniile ce necesita sustinere financiara: educatie, sanatate, cultura, sport. Avem in vedere aplicarea cotei fata de profitul societatilor aflate pe teritoriul Judetului si la care Statul Roman detine cota de participare din capitalul social. Programul presupune o negociere urgenta pentru a modifica atat cadrul legislativ dar si pentru a asigura aceasta sursa de venit pentru constanteni.

Semnarea unui Protocol in acest sens privind Centrala Nucleara de la Cernavoda, proiectul avand in vedere si aceasta componenta existenta pe teritoriul Judetului.

Se are in vedere gradul de contributie al Judetului la PIB Romaniei si cei 12 ani in care proiecte vitale privind infrastructura, sanatate, cultura, educatie au fost intarziate datorita diferendului politic Judet-Guvern.

Asiguram astfel sprijin pensionarilor si persoanelor cu venituri reduse, persoanelor cu nevoi speciale - progrmaul derulandu-se pe principiul transparentei decizionale.

Realizarea unui Spital pentru copii la nivelul judetului Constanta.

Reabilitarea zonelor istorice din Judet, sustinerea programelor turistice axate pe promovarea valorilor istorice si religioase, program ca impune reabilitare drumuri, dezvoltare activitati economice specifice in zonele istorice, investitii in programele de cercetare arheologica.

Promovarea proiecte privind dezvoltarea parcuri publice si zone agrement in administrarea Primariilor in zonele limitrofe plajelor cu management privat, excluzand taxe de acces. Stoparea constructiilor pe zona de nisip si in ariile naturale si in ariile arhitecturale protejate.

Reabilitarea Stadionului Farul si demararea parteneriat public privat in ceea ce priveste clubul de fotbal emblema pentru Constanteni. Continuarea implicarii in sporturile de echipa din judet si acordarea sprijin sportivilor.

Colaborarea cu DJTS pentru demararea proiect Sala Polivalenta si bazin de inot.

Colaborarea cu Primariile din cadrul Judetului Constanta bazata pe principiul unei administratii publice eficiente adresate cetateanului. Apartenenta politica a primarului sau componenta politica in structura Consiliului local nu are relevanta in ceea ce priveste colaborarea si implementarea strategiilor socale-economice si de mediu, in acordarea sume catre unitatile teritorial administrative - scop promovarea interesului omului si a naturii, asigurarea conditii de dezvoltare tinerilor prin educatie, sanatate, sport, mediu asociativ, acces la informatii si tehnologie.

Acordarea de facilitati la transportul in comun pentru tineri si pensionari.

Sunt elemente definitorii fata de cadrul economic si social cat si istoric si de mediu regasit la nivelul Judetului Constanta; oricare ar fi componenta politica regasita in adminsitratie dupa 10 Iunie 2012.

Pentru a atinge acest scop urmarim promovarea tinerilor in administratia judetului, propunerea majoritara de candidati care nu au facut parte din structurile adminstrative, consultarea constanteanului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272