rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CINE este fostul preot care şi-a dat foc lângă Catedrala Neamului: suspectat de implicare într-un scandal sexual şi fratele unui fost angajat al Serviciilor

Fostul preot din Cernavodă, George Ciulei, a apelat la un gest extrem la slujba de sfințire a Catedralei Neamului, și-a dat foc la geaca pe care o avea îmbrăcată, în semn de protest pentru faptul că a fost caterisit. Preotul spune că decizia luată de Arhiepiscopia Tomisului de a îl suspenda, în urmă cu trei ani, iar cea de luna aceasta, a Consistoriului Bisericesc, de a-l decădea din treaptă, au fost injuste. Fostului preot i-a fost luat dreptul de a mai sluji în biserică, totul pornind de la un accident rutier în care a murit o persoană, dar care nu a fost provocat de preot.

„Am venit la sfințirea Catedralei ca o formă de protest pentru ceea ce se întâmplă în Biserică, nedreptatea și corupția din Biserică. Și în primul rând, această nedreptate care este afișată în mod ferm asupra preoților din subordine. Am avut un accident rutier, în 2015, în Constanța, în care am fost parte vătămătă. Făptuitorul a decedat, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși nevinovat, după care mi s-au cerut anumite foloase materiale pentru a fi repus în treaptă, dar am refuzat. Arhiespicopia mi-au spus să plătesc, nu am vrut, nu mi se pare normal. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură și anume depunerea din treaptă pentru faptul că am îndrăznit să mă adresez unui for superior. Depunere din treaptă, adică mi s-a luat dreptul de a mai sluji în biserică. M-am adresat și Consiliului Discriminării, care a sancționat Biserica. Iau deciziile cu dublă măsură, unii preoți au fapte imorale grave, unii au probleme cu justiția, sunt mulți preoți inculpați. Și totuși pentru unii se iau decizii în folosul lor, sunt lăsați să slujească cu toate că au probleme grave, iar altora li se ia dreptul pentru o presupusă greșeală”, a afirmat fostul preot George Ciulei.

Acesta a mai adăugat că, la momentul în care a avut loc accidentul, el conducea regulamentar, dar tânărul celeilalte mașini, care dorea să se sinucidă, a intrat cu autovehiculul în el.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Referitor la cele întâmplate, reprezentanții ISU Bucureşti au afirmat: „Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Poliţie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale“, potrivit Adevărul.ro.

Încurcate sunt căile Domnului! Fostul preot Ciulei ar fi complotat împotriva altui preot din Cernavodă, filmat făcând sex cu o enoriaşă!

Revenind la nemulţumirea lui Ciulei, oamenii din Cernavodă susţin că situaţia respectivului este mult mai încurcată decât o relatează el. "Gestul lui este dezgustător. În realitate, fostul preot nici nu mai este însurat, dar nici nu vorbeşte despre faptul că ar avea legătură cu preotul Florin Ciutoiu, tot de la Cernavodă. Ciulei nu a explicat niciodată dacă a avut legătură sau nu cu filmarea în care Ciutoiu apare cu o enoriaşă", povestesc oamenii. Aceştia sunt convinşi că Ciulei ar fi regizat povestea, pentru că slujea în aceeaşi parohie ca şi Ciutoiu. "Preotul Ciutoiu era mai bine văzut. Până când a apărut acea filmare, iar Ciutoiu nu a mai fost preot o bună perioadă", mai explică lumea.

În acest context, amintim că Ciutoiu a fost în centrul unui scandal de proporţii: în 2008, au apărut imagini cu acesta făcând sex cu o enoriaşă. Filmarea a pus în mare dificultate Arhiepiscopia, care a decis să îl suspende pe Ciutoiu, cu toate că acesta a insistat că totul a fost o regie a cuiva rău intenţionat. Preotul a susţinut atunci că ar fi fost drogat, altminteri nu ar fi comis adulterul! Una peste alta, anii au trecut, iar Ciutoiu a fost reprimit în rândul preoţiei, după ce şi-a ispăşit pedeapsa - cea a suspendării. În schimb, celălalt preot, Ciulei, cel care a fost suspectat că ar fi dat o mână de ajutor la compromiterea lui Ciutoiu, a fost caterisit.

"Ciulei este, printre altele, şi fostul cumnat al fiicei fostului primar Gheorghe Hânsă. Fata lui Hânsă a fost măritată cu fratele lui Ciulei, dar nici ăla nu e mai breaz - l-au dat afară din Servicii, de băiat bun ce era", au mai comentat oameni din Cernavodă.

George Ciulei a respins toate aceste zvonuri, declarând că nu este nici divorţat, iar fratele lui ar fi, de fapt, pensionar MAI.

UPDATE:

Pr. George Ciulei a transmis următorul drept la replică faţă de cele scrise mai sus:

"Referitor la articolul cu titlul "Cine este preotul George Ciulei..." apărut in publicația dumneavoastră din data de 25.11.2018 vă remitem următorul drept la replica!

Fără să faceți un minimum de verificare sau să cereți un punct de vedere preotului George Ciulei, aşa cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului ( alin 2.2.2: Jurnalistul va verifica informaţiile în mod rezonabil înainte de a le publica...) ați citat o sursă pe care ați intitulat-o generic "oamenii" sau "lumea" punându-l pe clientul meu in mod tendențios, intr-o lumină nefavorabilă in fața opinie publice, prin publicarea unor neadevăruri. Trebuie sa fac referire la Hotărârea nr. 25 / 12 septembrie 1994 a Parlamentului României care spune că " În exercitarea profesiunii de jurnalist, scopul nu scuză mijloacele"

In speță ați publicat că preotul George Ciulei este divorțat, acest lucru fiind nereal şi ați mai menționat in titlu că ar fi suspectat de implicare in scandalul sexual al preotului Ciutoiu Florin.

Pentru a nu exista confuzii şi a fi inlăturate astfel de zvonuri, clientul meu, preotul George, prin deontologia profesională, a depus către Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului două adrese ( Registratură Nr.2213 din 19.02.2016 şi Registratură Nr. 629 din 29.02.2016) in care prezintă situația şi cere in MOD EXPRES celor două instituții să fie deschisă o acțiune in instanță pentru clarificarea cazului Ciutoiu. Nici Arhiepiscopia de la Constanța şi nici Patriarhia, nu ştim din ce motive, nu au dorit acest lucru şi nici măcar, până in ziua de azi, nu au răspuns cererilor.

Conform legii, in astfel de situații, când cineva consideră că i s-a adus un prejudiciu de orice natură, trebuie să se adreseze justiției, astfel preotul Ciutoiu trebuia şi trebuie să se adreseze organelor in drept pentru clarificarea cazului său.

In ceea ce-l priveşte pe domnul Cătălin Ciulei, fratele preotului George, despre care susțineți in articol că ar fi fost "dat afară din servicii" vă atenționez că dânsul este pensionar al Ministerului de Interne, conform deciziei de pensionare Nr.146563.

Vă transmit pentru veridicitatea celor spuse, fotocopii ale documentelor, selectiv, pentru că ele vor face obiectul unor plângeri in justiție impotriva acestor foruri bisericeşti!

Astfel, in baza art 2.7.1." Jurnalistul va corecta cu promptitudine orice eroare care apare în materialele sale" vă rog să corectați erorile din articol şi să publicați acest drept la replică in acelaşi loc in care a fost publicat articolul defăimător".

F.B., A.C.

luni, 26 noiembrie 2018170
Vremea
-5.7°-5.7° - -4.1° duminică, 17 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 77%
Vânt: 4.35 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49392149261127
5/403414110220
joker121011273619
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 ian 00:00SportPSG, victorie la limită pe terenul lui Angers. Marseille a clacat în fața lanternei roșii

...231

17 ian 00:00Sport​Liga 1: Dinamo București vs Chindia Târgoviște 0-1 / Berisha, decisiv pentru dâmbovițeni

Formaţia Dinamo a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Chindia Târgovişte,...278

17 ian 00:00SportBorussia Dortmund, doar remiză cu ultima clasată (1-1 vs Mainz) - Levin Oztunali a înscris un gol superb

Borussia Dortmund a obținut doar o remiză, acasă, scor 1-1, împotriva celor de la Mainz și a ratat ocazia de a se...227

17 ian 00:00SportLiga Campionilor (handbal f): Încă o înfrângere pentru CSM București (22-29 vs Vipers Kristiansand)

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de formaţia norvegiană Vipers...251

Local
16 ian 21:53LocalPerioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială, prelungită până la 30 iunie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a prelungit până la 30 iunie perioada în care consumatorii...1162

16 ian 21:51LocalPrimăria Constanța încurajează iubitorii de animale să adopte responsabil

Grija pentru animale este esențială pentru o administrație preocupată de bunăstarea locuitorilor săi. E o...953

16 ian 21:52LocalSTS: Platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID, în procedură de actualizare pentru etapa a II-a

1074

17 ian 11:43LocalCUM se va RECUPERA la școală materia pierdută

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi4 că numărul orelor de...921

17 ian 13:51LocalELEVII ar putea fi TESTATI pentru COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat mai multe măsuri și reguli pentru elevi și profesori care vor fi...1363

17 ian 13:50LocalINCIDENȚA cazurilor de COVID, în Constanța, în uşoară creştere

Potrivit informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, incidenţa cazurilor de coronavirus este...2916

16 ian 18:55LocalConstănţenii sunt dispuşi să DONEZE BANI pentru GRĂDINA de VARĂ

Grădina de vară din Constanţa reprezintă pentru cei mai mulţi dintre locuitori o emblemă şi locul unde şi-au...1523

16 ian 00:05LocalANI GREI de ÎNCHISOARE pentru o colegă de `AFACERI` a FEMEII GRAȚIATE de BĂSESCU

Argentina Ștefan are un ”palmares” bogat în infracțiuni, ea fiind condamnată de mai multe instanțe din țară,...2722

16 ian 21:52LocalPescuit comercial, fără documente legale, în Delta Dunării

1206

Politică
Interviuri
19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4142

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3518

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

3101

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3039

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

Stelian Ion, candidatul USR pentru încă un mandat în Camera Deputaților, are încredere că mesajele transmise în...4698

3 dec 00:04InterviuriGeorge Vișan, PSD: PNL vinde ILUZIA unui VACCIN anti COVID!

3710

Monden
16 ian 20:45MondenTemeri adeverite: Screech din serialul 'Salvați de clopoțel' are cancer

Actorul american Dustin Diamond, cunoscut din serialul "Salvaţi de clopoţel/ Saved by the Bell", a fost diagnosticat...664

16 ian 20:16MondenSelena Gomez a lansat primul său single în limba spaniolă

Cântăreaţa şi actriţa americană Selena Gomez a lansat joi piesa "De una vez" un cântec în limba spaniolă...543

16 ian 00:00MondenUn serial documentar despre Demi Lovato va deschide SXSW Film Festival 2021

474

16 ian 00:00MondenApple va produce un film despre Napoleon Bonaparte, ce va fi regizat de Ridley Scott

Studioul de producţie al companiei Apple va realiza un film despre Napoleon Bonaparte, intitulat "Kitbag" şi regizat...491

16 ian 20:07MondenBong Joon Ho, regizorul filmului „Parasite“, va prezida juriul Festivalului de la Veneţia

Bong Joon Ho, regizorul filmului "Parasite", va prezida juriul celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de la Veneţia,...475

16 ian 20:05MondenRegizorul Noah Baumbach va ecraniza romanul „White Noise“, al scriitorului american Don DeLillo

476

Mapamond
16 ian 00:00MapamondSUA: Autorităţile federale au executat încă un condamnat la moarte

Autorităţile federale americane l-au executat joi pe penultimul condamnat la moarte a cărui execuţie era programată...567

16 ian 00:00MapamondAvion căzut în Marea Java: Înregistrările unei cutii negre pot fi extrase

Anchetatorii indonezieni au anunţat vineri că au putut extrage înregistrările uneia dintre cutiile negre ale unui...534

16 ian 00:00MapamondCoronavirus: O femeie de 101 ani, supravieţuitoare a gripei spaniole, vaccinată împotriva COVID-19

477

16 ian 00:00MapamondCoronavirus: SUA au înregistrat 3.882 de morţi de COVID-19 într-o singură zi

SUA, cea mai afectată ţară de pandemie, au înregistrat în total de la declanşarea crizei de coronavirus 23.282.329...464

16 ian 00:00MapamondRusia: Vaccinul Sputnik V victima unor restricţionări pe Twitter

Dezvoltatorii vaccinului rus împotriva noului coronavirus, Sputnik V, au afirmat joi că accesul la contul oficial de...552

16 ian 00:00MapamondCoronavirus: Două milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu prima doză

475

Sănătate
16 ian 18:42SănătateCum combați instantaneu poftele care îți pun silueta în pericol

Cel mai mare inamic al siluetei tale este pofta... de dulce, de sărat, de fast-food, de orice. Ce poți face pentru a...519

16 ian 18:36SănătateStudiu: Zahărul poate modifica chimia creierului în 12 zile

Noile cercetări efectuate pe porci arată că aportul de zahăr modifică circuitele creierului prin care acesta...528

16 ian 00:00Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci

542

16 ian 00:00SănătateCe dezechilibre pot apărea în organism în absența serotoninei

Serotonina este un neurotransmițător puternic responsabil pentru unele dintre cele mai importante funcții ale...489

16 ian 00:00SănătateCum ar trebui să gătești alimentele, pentru ca vitaminele să nu se piardă?

Beneficiile găsite în fructe și legume, cum ar fi vitaminele, pot dispărea în timpul gătitului. Ce poți face...501

16 ian 00:00SănătateStudiu: Ce efecte au consumul de brânză și de vin roșu asupra creierului?

593

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT