REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CINE este fostul preot care şi-a dat foc lângă Catedrala Neamului: suspectat de implicare într-un scandal sexual şi fratele unui fost angajat al Serviciilor

CINE este fostul preot care şi-a dat foc lângă Catedrala Neamului: suspectat de implicare într-un scandal sexual şi fratele unui fost angajat al Serviciilor

Replica API 26 noiembrie 2018 | 16:43 1603

Fostul preot din Cernavodă, George Ciulei, a apelat la un gest extrem la slujba de sfințire a Catedralei Neamului, și-a dat foc la geaca pe care o avea îmbrăcată, în semn de protest pentru faptul că a fost caterisit. Preotul spune că decizia luată de Arhiepiscopia Tomisului de a îl suspenda, în urmă cu trei ani, iar cea de luna aceasta, a Consistoriului Bisericesc, de a-l decădea din treaptă, au fost injuste. Fostului preot i-a fost luat dreptul de a mai sluji în biserică, totul pornind de la un accident rutier în care a murit o persoană, dar care nu a fost provocat de preot.

„Am venit la sfințirea Catedralei ca o formă de protest pentru ceea ce se întâmplă în Biserică, nedreptatea și corupția din Biserică. Și în primul rând, această nedreptate care este afișată în mod ferm asupra preoților din subordine. Am avut un accident rutier, în 2015, în Constanța, în care am fost parte vătămătă. Făptuitorul a decedat, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși nevinovat, după care mi s-au cerut anumite foloase materiale pentru a fi repus în treaptă, dar am refuzat. Arhiespicopia mi-au spus să plătesc, nu am vrut, nu mi se pare normal. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură și anume depunerea din treaptă pentru faptul că am îndrăznit să mă adresez unui for superior. Depunere din treaptă, adică mi s-a luat dreptul de a mai sluji în biserică. M-am adresat și Consiliului Discriminării, care a sancționat Biserica. Iau deciziile cu dublă măsură, unii preoți au fapte imorale grave, unii au probleme cu justiția, sunt mulți preoți inculpați. Și totuși pentru unii se iau decizii în folosul lor, sunt lăsați să slujească cu toate că au probleme grave, iar altora li se ia dreptul pentru o presupusă greșeală”, a afirmat fostul preot George Ciulei.

Acesta a mai adăugat că, la momentul în care a avut loc accidentul, el conducea regulamentar, dar tânărul celeilalte mașini, care dorea să se sinucidă, a intrat cu autovehiculul în el.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Referitor la cele întâmplate, reprezentanții ISU Bucureşti au afirmat: „Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Poliţie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale“, potrivit Adevărul.ro.

Încurcate sunt căile Domnului! Fostul preot Ciulei ar fi complotat împotriva altui preot din Cernavodă, filmat făcând sex cu o enoriaşă!

Revenind la nemulţumirea lui Ciulei, oamenii din Cernavodă susţin că situaţia respectivului este mult mai încurcată decât o relatează el. "Gestul lui este dezgustător. În realitate, fostul preot nici nu mai este însurat, dar nici nu vorbeşte despre faptul că ar avea legătură cu preotul Florin Ciutoiu, tot de la Cernavodă. Ciulei nu a explicat niciodată dacă a avut legătură sau nu cu filmarea în care Ciutoiu apare cu o enoriaşă", povestesc oamenii. Aceştia sunt convinşi că Ciulei ar fi regizat povestea, pentru că slujea în aceeaşi parohie ca şi Ciutoiu. "Preotul Ciutoiu era mai bine văzut. Până când a apărut acea filmare, iar Ciutoiu nu a mai fost preot o bună perioadă", mai explică lumea.

În acest context, amintim că Ciutoiu a fost în centrul unui scandal de proporţii: în 2008, au apărut imagini cu acesta făcând sex cu o enoriaşă. Filmarea a pus în mare dificultate Arhiepiscopia, care a decis să îl suspende pe Ciutoiu, cu toate că acesta a insistat că totul a fost o regie a cuiva rău intenţionat. Preotul a susţinut atunci că ar fi fost drogat, altminteri nu ar fi comis adulterul! Una peste alta, anii au trecut, iar Ciutoiu a fost reprimit în rândul preoţiei, după ce şi-a ispăşit pedeapsa - cea a suspendării. În schimb, celălalt preot, Ciulei, cel care a fost suspectat că ar fi dat o mână de ajutor la compromiterea lui Ciutoiu, a fost caterisit.

"Ciulei este, printre altele, şi fostul cumnat al fiicei fostului primar Gheorghe Hânsă. Fata lui Hânsă a fost măritată cu fratele lui Ciulei, dar nici ăla nu e mai breaz - l-au dat afară din Servicii, de băiat bun ce era", au mai comentat oameni din Cernavodă.

George Ciulei a respins toate aceste zvonuri, declarând că nu este nici divorţat, iar fratele lui ar fi, de fapt, pensionar MAI.

UPDATE:

Pr. George Ciulei a transmis următorul drept la replică faţă de cele scrise mai sus:

"Referitor la articolul cu titlul "Cine este preotul George Ciulei..." apărut in publicația dumneavoastră din data de 25.11.2018 vă remitem următorul drept la replica!

Fără să faceți un minimum de verificare sau să cereți un punct de vedere preotului George Ciulei, aşa cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului ( alin 2.2.2: Jurnalistul va verifica informaţiile în mod rezonabil înainte de a le publica...) ați citat o sursă pe care ați intitulat-o generic "oamenii" sau "lumea" punându-l pe clientul meu in mod tendențios, intr-o lumină nefavorabilă in fața opinie publice, prin publicarea unor neadevăruri. Trebuie sa fac referire la Hotărârea nr. 25 / 12 septembrie 1994 a Parlamentului României care spune că " În exercitarea profesiunii de jurnalist, scopul nu scuză mijloacele"

In speță ați publicat că preotul George Ciulei este divorțat, acest lucru fiind nereal şi ați mai menționat in titlu că ar fi suspectat de implicare in scandalul sexual al preotului Ciutoiu Florin.

Pentru a nu exista confuzii şi a fi inlăturate astfel de zvonuri, clientul meu, preotul George, prin deontologia profesională, a depus către Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului două adrese ( Registratură Nr.2213 din 19.02.2016 şi Registratură Nr. 629 din 29.02.2016) in care prezintă situația şi cere in MOD EXPRES celor două instituții să fie deschisă o acțiune in instanță pentru clarificarea cazului Ciutoiu. Nici Arhiepiscopia de la Constanța şi nici Patriarhia, nu ştim din ce motive, nu au dorit acest lucru şi nici măcar, până in ziua de azi, nu au răspuns cererilor.

Conform legii, in astfel de situații, când cineva consideră că i s-a adus un prejudiciu de orice natură, trebuie să se adreseze justiției, astfel preotul Ciutoiu trebuia şi trebuie să se adreseze organelor in drept pentru clarificarea cazului său.

In ceea ce-l priveşte pe domnul Cătălin Ciulei, fratele preotului George, despre care susțineți in articol că ar fi fost "dat afară din servicii" vă atenționez că dânsul este pensionar al Ministerului de Interne, conform deciziei de pensionare Nr.146563.

Vă transmit pentru veridicitatea celor spuse, fotocopii ale documentelor, selectiv, pentru că ele vor face obiectul unor plângeri in justiție impotriva acestor foruri bisericeşti!

Astfel, in baza art 2.7.1." Jurnalistul va corecta cu promptitudine orice eroare care apare în materialele sale" vă rog să corectați erorile din articol şi să publicați acest drept la replică in acelaşi loc in care a fost publicat articolul defăimător".

F.B., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata lauda pentru un astfel de om. Preotul George are conduita. Este un intelectual si un inimos. Incercati sa-l discreditati, dar nu aveti cum.
4
0
Bai jurnalisti de 2 lei. Ce naibii scrieti porcariile astea ieftine despre un om pe care nu-l cunoasteti. Preotul George este o valoarea pt Cernavoda si pentru tara incultilor
4
2
Papacostea Alexandru vinde cocaina in Constanta sta in Faleza Nord pe o strada la casa, umbla pe la licee ziua si vinde la copii droguri
0
1
Precum samsarii de masini popii sunt intermediarii intre voi si Dumnezeu ,e corect sa aveti o relatie cu divinitatea direct fara interpusi.Iisus nu propavaduia in biserici matusalemice si opulente.Biserica este o modalitate de a tine masele in frau si manipula.Cu cat donezi mai multi bani bisericii cu atat esti mai credincios.Ai curaj la spovedanie sa recunosti ca ti-ai transat soacra?Ei as,au protocol de colaborare!
4
1
Am Fost abuzat de Teodosie ma pus sa ii s.g penisul si sa il penetrez in anus imi zicea ca ii place de mine ca o am mare
4
5
ati primit ordin sa il compromiteti hahaha nu toti cititorii sunt redusi mintal, unii vin aici sa se distreze. Popa asta a fost demis aiurea in tramvai probabil trebuia sa fie data parohia altuia.
8
2
Mari asta nu e preotime e popime. Preoti poate or mai fi pe la vreun schit din vreo padure. Catedrala Mantuirii Neamului e un lucru foarte bun de facut la momentul oportun dar catedrala inaugurata-popii nu mai au cap de sfintire-nu este a Neamului si nici a Mantuirii, e catedrala lui Daniel si a camarilei sale ptr ca cealalta era fie prea veche fie prea mica ptr trufia si pofta de marire si arginti a acestora. Tot asa, Casa Poporului nu a fost niciodata destinata Poporului ci dictatorului si nomenclaturii. In rest macarale plang in ceata cenusii!
5
1
da prosti mai sunteti. IPS TeoDOSie l-a afurisit pe prost pentru ca era in masina cu amanta. Daca ar fi fost vreun dascal cu fata in poala sa l-ar fi ridicat in rang si l-ar fi chemat la arhiepiscopie sa-l cunoasca personal.
7
3
Astia trebuie sa fie arsi de vii cu totii!
10
1
Asa a ajuns preotimea romina --plina de scandaluri de furaciuni din banii tarii --Cum sa mai avem incredere in ei ? --Si mai construim si catedrale pe bani multi si cu angajari de popi --Noi restul sa murim de foame si mizerie copii cu wc in curte
12
1
JUR ca o sa-mi dau si eu foc ! de bun ce sunt ma izgoneste dintr-o biserica in alta o sa ma lase si batalul de muiere pe care o am deocamdata!
4
1
Eusebiu esti f prost si comentezi ca un gunoi. Nu o sa te poti ridica niciodata la valoarea preotului George.
11
3
Este ginerele lui hasna.
4
6
se vede clar ca e santajist si actioneaza sub impulsul momentului, l-a santajat pe preotul ala cu acea filmaciune si acum a vrut iar sa santajeze ca-si da foc, gandeste ca numai prin santaj obtine ce vrea
8
5
de ce nu spui mai Georgica ce postezi pe pagina ta de facebook. Tu care postezi numai acuze bisericii , ai tupeul sa ceri sa te primeasca innapoi in biserica sa slujesti. Ai facut un circ ieftin care o sa te coste scump. Se vede cata minte ai sa te autoincendiezi asta asa de imagine ca nu stiai cum sa iti arunci haina de pe tine. De magazinele pe care le detii, de spectacole , de seratele pe care le organizezi de ce nu vorbesti? Tu te numesti afacerist, nu preot.
13
5
N-are nici o legatura cu credinta. Chiar ultimul gest dovedeste ca nu are nici cel mai mic respect pentru valorile nationale si nu a inteles valoarea exceptionala a constructiei si Sfintirii Catedralei Neamului.De ce ne pierdem timpul cu asemenea indivizi? Dumnezeu sa-l ierte!
13
7
Nu a vrut sa stea capra la teo!
15
5
doi futaci recunoscuti.F.Ciutoiu dadea la buci in acel flagrant iar Ciulei o babardeste pe nevasta lui Popescu .
13
5
De ce nu a mers pana la capat? Circ ieftin.
19
10
Pai asta daca tot era supart pe viata si vroia sa isi dea foc lasa haina sa arda sau si pe el...cum a vazut ca ia foc a aruncat haina si gata....hai mah lasati ne cu teatru cu preoti...e proasta lumea ca va baga in seama...te duci la biserica te rogi la dumnezeu...nu la preot...ca e mai pacatos ca tine..
25
8
Cica sa mai mergi sa te spovedesti la impielitatii astia ! Ei se filmeaza recoproc cum dau la muie la evlavioasele mai tinere ca sa se sape unul pe celalalt sa puna mana pe parohie ! Astia sint in stare sa te inregistreze la spovedanie si apoi sa re santajeze si sa ceara favoruri sexuale ! Asa ca sa-si dea foc cu totii ! Se fac de ras !
31
7
Alexandra, nu ai inteles bine informatiile! Ciulei este fosta ruda lui Gheorghe Hansa, nu preotul Ciutoiu!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367