REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cine refuză vaccinarea va fi concediat de la locul de muncă?

Cine refuză vaccinarea va fi concediat de la locul de muncă?

Replica API 4 mai 2021 | 13:18 2425

Noua Zeelandă și-a concediat deja nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva Covi-19, după ce statul din Pacific a cerut ca toți angajații de la vamă să fie imunizați până la 1 mai, scrie The Guardian, citat de ciao.ro

În luna februarie, premierul Jacinda Ardern a anunțat că guvernul său nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, însă a pus o altă condiție: toți cei care refuză să își facă vaccinul anti-Covid vor fi mutați în alte poziții.

Cu toate acestea, având în vedere că pentru cei nouă lucrători vamali nu s-au găsit alte poziții pe care să fie mutați, au fost concediați.

„Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să părăsească locul de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a transmis un oficial al Agenției vamale.

Potrivit aceleiași sursei, agenția a discutat toate opțiunile cu personalul de la începutul lunii martie și le-a transmis că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”. Agenția a explorat și opțiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie care trebuia să fie vaccinat a primit prima doză, iar 85% au primit a doua doză de vaccin, scrie digi24.ro.

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.

În aprilie, Forțele de Apărare din Noua Zeelandă au amenințat și ele că vor concedia membrii serviciului care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, sindicatele din Noua Zeelandă s-au pronunțat împotriva vaccinării obligatorii și susțin că personalul de frontieră nevaccinat „ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar peste doi trei ani. Vreau sa vad ce se intampla cu cobaii intai si mai vorbim.
2
2
Sa o luam pe ma ta la un gratar si ea o sa fie pusa la rotisor.
2
8
Ma fwt in vaccinarea voastra cu un vaccin neaprobat si care este acum testat pe mase. Nu am facut covid pana acum nu am de gand sa il bag singur in organism.
7
7
De acord cu concedierea!
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614