REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine să-i mai ÎNŢELEAGĂ?! Constănţenii PLÂNG după luminiţele lui FĂGĂDĂU

Cine să-i mai ÎNŢELEAGĂ?! Constănţenii PLÂNG după luminiţele lui FĂGĂDĂU

Replica API 2 decembrie 2020 | 14:11 4457

În orice situaţie s-ar afla, constănţeanul este tot timpul nemulţumit. Până anul acesta, Decebal Făgădău pompa bani grei în iluminatul festiv de sărbători, iar constănţenii considerau că se face risipă de bani. Noua conducerea a considerat că trebuie să facă economie la bugetul local, aşa că a decis să reducă numărul luminiţelor. Iată că, nici aşa nu e bine. Cetăţenii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că oraşul nu este suficient împodobit, mai ales în această perioadă grea.

Constănţenii duc dorul „ţigăniei” de pe Tomis

Locuitorii Constanţei sunt greu de mulţumit. În fiecare an au avut câte ceva de comentat cu privire la sumele cheltuite pe iluminatul festiv. Dar, cine să-i mai înţeleagă?! Primăria a decis să facă economie şi să redirecţioneze banii către lucrurile prioritare. Însă, nici aşa nu-i bine. Constănţenii cer, acum, împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. “Anul acesta, oraşul arată gri în prag de sărbători. Nu am crezut niciodată că o să-mi fie dor de ţigăneala aia de pe Tomis, de Craciun”, a declarat un constănţean. Şi nu este singurul care are acestă părere. “Nu tolerăm să ni se fure Crăciunul. Toate oraşele mari au fost deja gătite de sărbătoare”, a mai precizat un cetăţean. De asemenea, părinţii consideră că în parcurile amenajate pentru sărbători se va creea îmbulzeală, lucru ce va fi periculos pentru minori, în pricipal. “Ne vom îngrămădi cu toţii în aceste parcuri să le arătăm copiilor atmosfera de sărbători. Dacă anul trecut toţi îl injurau pe primar, anul acesta nu vom avea luminiţe decât în parcuri”, a explicat, revoltat, un locuitor din Constanţa.

Primăria Constanța implică cetățenii în împodobirea orașului

Amintim că Primăria Constanţa i-a invitat pe constănţeni, pe agenţii economici şi pe dezvoltatorii imobiliari să împodobească 12 zone din parcurile din oraș, demarând campania „Există Crăciun și în pandemie!”. Printre zonele care ar urma să fie împodobite se numără Parcul Tăbăcăriei, Parcul Arheologic şi Parcul de la Far. Agenţii economici s-au mobilizat deja, drept dovadă fiind Parcul Casei de Cultură care a fost împodobit deja. Până în prezent, şase agenţi economici s-au arătat interesaţi de “ofertă”, printre ei numărându-se şi compania care deţine City Park Mall. Astfel, vor fi montaţi cinci brazi: în zona Far, în zona CET, în Poarta 6 şi în parcul de la Gară.

Constanța, campioană la “aruncat” bani pe iluminat festiv

Constanța s-a clasat, anul trecut, pe locul al doilea, după București, în topul cheltuielilor pentru iluminatul festiv din perioada sărbătorile de iarnă. În ultimii doi ani, administrația condusă de Făgădău a plătit un total de două milioane de euro. Iată că, anul acesta, nu vor mai fi aruncaţi banii pe luminițe.

Deși în programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2020 al Primăriei Constanța figurează achiziția pentru iluminat festiv, licitația nu a mai avut loc.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amirale este praf.Constanta arata ca un oras fantoma, mizerie cat cuprinde.Mama ce mai zbiera lesbianca aia de Ovanesian, acum numai vede cum arata orasu?.Macar beculetele mai inveseleau un pic,dar asa arata ca dupa razboi.Lumea si asa este depresiva din cauza Covid-ului.
8
0
Penibil articol!
6
0
Sa ne-o sugi baaaa, ca se vede clar ca tu esti d-ala care bei La Festa ciocolata calda la plic...te zgarie ca lumea se duce la terase si se simte bine...pai cand o sa ajungi tu ba labagiule sarac la nivelul astora ce au facut afacerile astea, ca tu si daca vfei sa futi ceva de pe publi la 100 lei tot ti se pare mult si faci o laba pe wc-u
3
5
babu si fatalau sunt doua jeguri makidonesti. Terasa Anturaj cand o demolati? Bueno cand o demolati? Beta cand o demolati? Roma cand o demolati? CHITAC ESTI DE CACAT.
3
4
stergand postarile care nu va convin sau acelea care deranjeaza hotii care va sponsorizeaza va impuscati singuri in picior !!! Des, foarte des postarile sunt un deliciu fata de articolele sub-mediocre !!! N-o sa va mai citesca nimeni ! O sa ajungeti ca telegraful sau cugetul !!!
11
2
Stim ca esti ziarul de laude a lui Chitac. Dar nu poti pune asemenea titlu. Nici sa dai banii pe care ii dadea fagadau. Dar macar seful vostru Chitac putea sa analizeze pretul corect si sa faca ceva de 1 mil,nu 6 mil cat dadea fagadau. Nu mai spune ca cine sa ii intelegeaga atat timp cat voi nu sunteti obiectivi. Nu a chemat oamenii, pt ca au fost unii care s-au oferit dar la butoane este aceasi mihaela popescu de pe vremea lui fagadau si face cu exact firmele de casa ca sa le puna bine acum cu chitac primar. Daca erati corecti sustineati cetatenii nu sa ii criticati.
24
7
Sunt machedon..am greble la maini si nu am platit niciodata taxe la stat. Machedonii e sefiiiii vostriii baas mocanilor. Sarachiilor. Vreau luminiteee baaaa !!@
2
10
"Constantenii" inseamna colegii tai din birou?
16
0
O sa faca si asta ce a facut Mazare si Fagadau. Ar trebui sa avem cel mai frumos oras din Romania si e cel mai urat. Chitac crede ca daca aduna gunoaiele a facut treaba. Sunt mii de probleme in orasul asta. Toata infrastructura e la pamant, locuri de joaca nu sunt, parcuri nu sunt, boscheti si caini salbatici de la Modern pana la Mamaia, daca vrei sa scoti o hartie din Primarie in termenul legal astepti o vesnicie si putem sa vorbim o saptamana in continuu de problemele orasului.
16
5
Domnu jurnalist submediocru, asta inseamna democratia unora le plac luminitele, altora nu dar nu poti scrie un articol unde constanteanul sa fie o entitate singulara cu un mod unitar de gandire
21
1
Ca sa se vada mai bine gunoaiele si noaptea. Este tot ce ne trebuie...
7
3
Nu a spus nimeni ca nu vrea orasul iluminat de Craciun . Am fi vrut doar ca acesta sa se faca la pretul corect. Macar de s-ar face altceva cu banii economisiti.
25
0
au agatat de stalpi planete. Ce atatia clopotei, turturi si stelute? Materialism dialectic, tovarasi. Chitac stie ce e asta, l-a prins de timpuriu. Si sa se revina la tovaraseasca denumire de Mos Gerila, ce dracu... ce dor imi era de bulevardele terne de pe vremea lui Culai!
11
4
numai bine se urca constantenii in copac si isi baga un bec in locul superior? cap nu au avut niciodata, impartim si capra si varza, la mai toti le ploua in gat oricum.
13
7
o da dea kitac un kkt. la ce foame are pnl la cta in frunte cu boul de hutuca...o sa vedeti la alegeri PNL-ul plii
25
9
Nu duce nimeni dorul instalatiilor luminoase atarnate de-a lungul strazilor! Atmosfera de Craciun o faci acasa si, eventual, o simti la biserica. Cu banii respectivi se pot face alte lucruri, e nevoie la spitale, scoli etc.
28
24
FAGADAU INAPOI ACUM ORICUM IN 2024 REVII MARE ATENTIE LA UNELE JIGODII TRADATOARE deci ramane cum am stabilit FAGADAU INAPOI DEJA MI-E DOR fata de amiralul de carton izmana MAI BINE ERA CU DECI
23
20
In loc sa ne plangem de lumini, mai bine investim banii unde trebuie. O decizie buna
22
26
Sa ne dea primarul circ si paine.
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108