REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cine se ocupă de renovarea bufetului de la baza de instruire CERONAV

Cine se ocupă de renovarea bufetului de la baza de instruire CERONAV

Replica API 26 mai 2022 | 00:44 3816

Când ai legături strânse cu PSD, ai și contracte cu statul! Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a pus la bătaie contractul pentru renovarea bufetului de la Baza de Instruire. Contractul a fost atribuit, fără licitație, prin cumpărare directă, unei firme deținută de asociații lui Cosmin Stroe, fiul liderului PSD Constanța, Felix Stroe. Este vorba despre Ecobuild SRL, deținută de Alin Buta și Viorel Mihail Onteluș, asociați, de asemenea, cu un alt social democrat, în speță Marius Gherasim, fost consilier la Năvodari. Acesta din urmă este partener de afaceri și cu Mirela Matichescu, tot de la PSD.

Ecobuild SRL a câștigat contractul pentru renovarea bufetului Bazei de Instruire CERONAV. Contractul a fost atribuit prin cumpărare direct, recent, și are o valoare de 78. 960 lei. Adevărat, nu este o sumă mare, dar pare că reprezentanții societății se mulțumesc și cu ”firimituri”,, după ce ”grosul” a ajuns în buzunarele altora mai bine puși. Și, orice sumă e binevenită, mai ales când situația financiară nu este tocmai roz. În 2020, societatea a avut cifra de afaceri a fost de 769 823 lei, profitul de 106 032 lei și datorii de 101 404 lei.

Societatea, ce are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, este deținută de Alin Buta, cu 67 % și Viorel Mihail Ontelus, cu 33 %. Aceștia sunt parteneri de afaceri cu Cosmin Stroe, fiul lui Felix Stroe. Împreună, dețin două firme, și anume Sea Sharks SRL, unde Buta și Ontelus sunt acționari, alături de Cosmin Stroe, și de Gherasim Marius Felician, fost consilier local în Năvodari, din partea PSD. Fiecare deținând la Sea Sharks câte 25 % din acțiuni. Buta și Ontelus mai sunt asociați cu Cosmin Stroe în Cali fishing & Hunting SRL, ce se ocupă de acvacultura în ape dulci, fiecare deținând câte 33 % din acțiuni.

Baza instruire personal navigant CERONAV

Gherasim, asociat și cu Matichescu

Ca o paranteză, precizăm că Marius Gherasim, partenerul de afaceri al lui Alin Buta și Viorel Mihail Onteluș, dar și al lui Cosmin Stroe, a fost asociat în altă firmă, Airtours, și cu Mirela Matichescu, tot de la PSD, fostul administrator public al județului Constanța. A fost lapte și miere între ei, atâta timp Matichescu avea funcții de conducere în stat. De ceva timp, lanțul de iubire s-a rupt, fiind împărțit în două: pe de o parte Matichescu cu cel de-al treilea asociat, Răzvn Micu, care dețin, fiecare, câte 25 % din acțiunile firmei, de cealaltă parte, Felician Marius Gherasim, care deține 50 % din acțiuni.

Că asocierea dintre cei trei nu mai funcționează ca pe vremuri o demonstrează și litigiile pe care aceștia le au în instanță. În 2020, Gherasim chema în instanță pe Răzvan Micu și societatea SC Airtours SRL, solicitând magistraților să dispună autorizarea convocării Adunării Generale a Asociaților. Grerasim susținea că până la data de 1 iunie 2020 (data limită pentru întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale ale societății aferente exercițiului financiar 2019), administratorul societății, în speță Răzvan Micu, nu a convocat adunarea generală a asociaților cu ordinea de zi aprobarea situațiilor financiare anuale. În replică, Micu s-a plâns că Gherasim, începând cu anul 2019, a înțeles să se amestece fără drept în administrarea societății și și-a însușit și a dispus fără drept de bunurile societății, producând grave prejudicii materiale și de imagine acesteia. În cele din urmă, magistrații i-au dat câștig de cauză lui Gherasim, dispunând autorizarea convocării AGA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa pape si gura lu pisica ceva peste.
0
0
Gherasim se cearta cu Stroe . Ce treaba are firma cu bufetul, au alte probleme , sa fie la ei!
0
0
Articol de rahat! Ce treaba are are una cu alta?
0
0
Sageti. Stroe este barosanu. Restul spalatori de lovele
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218