REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cine si cu cat a contribuit la campania primarului de la Medgidia

Cine si cu cat a contribuit la campania primarului de la Medgidia

Replica API 23 decembrie 2010 | 00:00 414

Lista lui Iordache

Lista lui Iordache

Cine a dat mai mult, cine a luat mai puţin, acestea sunt discuţiile de după campanii. Interese, răsplată şi liste. Aşa este şi la Medgidia. Iar cel luat în colimator este chiar primarul Marian Iordache, care şi-a supărat un consilier personal - George Mucianu, care a "dezertat" din tabăra edilului şi a început să "verse" tot din casă. Astfel, fostul consilier a întocmit lista sponsorilor lui Iordache şi a furnizat-o... oricui doreşte să o ştie, cu precizările de rigoare

"În timp ce unii au contribuit cu sume considerabile şi şi-au ipotecat practic salariile şi destinul şi nu au primit nimic, decât un şut în fund de la primar, Iordache i-a recompensat cu vârf şi îndesat pe cei care au contribuit cu sume foarte mici", apreciază Mucianu. După care, continuă Mucianu, pe lista "intimă" a primarului (cea a sponsorilor), la favoriţi este trecut Marian Butnaru. Acesta s-a ales cu postul de consilier local şi cu terenul investiţiei Butaqua, plus autorizaţia de construcţie pentru extinderea hotelului propriu. Potrivit lui Mucianu şi listei sale, Butnaru a cotizat numai cu 24.000 de lei, adică 240 de milioane de lei vechi. Dănuţ Cotârlă este un alt nume de pe lista lui Iordache. Contribuţia sa a fost de 25.000 de lei, adică 250 de milioane lei vechi pentru campania media plus încă 100 sau 150 de milioane de lei vechi pentru pachetele date în timpul campaniei alegătorilor. "În urma efortului său financiar şi a legăturii de frăţietate francmasonice cu Marian Iordache, Dănuţ Cotârlă este noul administrator al Canalului Vechi din Medgidia", susţine Mucianu. Iulian Spânu, administrator general al SC Servcom Adrian SRL, firmă din domeniul transportului, chiar şi în domeniul transportului în comun - alt sponsor. În timpul campaniei electorale din 2008, o parte dintre microbuzele şi autobuzele sale au sponsorizat unele dintre excursiile pe care filiala PNL Medgidia le-a organizat cu pensionarii şi tinerii din localitate la mănăstirile din judeţul Constanţa şi chiar din judeţul Tulcea. După câştigarea alegerilor în 1 iunie 2008, în luna octombrie 2008 a sponsorizat o excursie a pensionarilor din PNL Medgidia la moaştele Sfintei Cuvioase Paraschiva la Mitropolia Moldovei, în municipiul Iaşi, ia în 2009 o excursie în Bulgaria. Iulică Spânu şi firma sa Servcom Adrian SRL sunt noii câştigători ai licitaţiei pentru transportul public în municipiul Medgidia. Alt sponsor: Bolat Gordel, administrator alături de sora sa a firmei MGM Trans SRL din Medgidia. În timpul campaniei electorale din 2008 l-a ajutat cu microbuzele din dotare pe Marian Iordache să îşi transporte oamenii şi să facă unele excursii la mănăstiri pentru alegători. Gordel a fost unul dintre cei care i-au adus lui Iordache materialele promoţionale de la Constanţa. El s-a ales cu contractele de transport ale persoanelor cu handicap, încheiate de Primăria Medgidia, contracte semnate de Marian Iordache. La polul opus al listei se află oamenii care au contribuit cu peste 100.000 de lei - un miliard de lei vechi - la campania media şi nu numai, a lui Marian Iordache şi nu s-au ales cu nimic, mai susţine Mucianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108