REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cine sunt barosanii care cumulează pensia cu salariul de la stat, la Constanța!

Cine sunt barosanii care cumulează pensia cu salariul de la stat, la Constanța!

Mirela PASCAL 23 septembrie 2023 | 00:00 8782

Puterea vrea să facă curățenie printre bugetarii care primesc și pensie, dar și salariu de la stat, fiind interzisă cumularea celor două venituri, cu anumite excepții. Pe lângă profesori, medici sau angajații din zona de asistență socială, Guvernul a păstrat și câteva categorii de privilegiați, care țin mai ales de zona politică, cum sunt parlamentarii, primarii sau judecătorii CCR. Lega a ajuns la Curtea Constituțională, care trebuie să dea o decizie în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul, legi care au trecut în Parlament în 28 iunie. Judecătorii CCR trebuiau să se pronunțe zilele trecute, dar au amânat decizia pentru 2 octombrie. Până când vor lua o decizie, pensionarii vor continua să-și umfle leafa cu salariul. Sunt multe astfel de situații în mediul privat și la fel de multe, sau poate și mai multe, la stat. Haideți să vedem, la nivel local, cine sunt boșii pensionari care încasează o căruță de bani, pensie cumulată cu salariul și care ar putea să piardă acest privilegiu!

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!

Dacă legea va trece, practic, cei care cumulează cele două drepturi vor avea 30 de zile calendaristice să opteze pentru unul singur. Proiectul mai prevedea inițial și introducerea opțiunii de a lucra până la 70 de ani, atât la stat, cât și la privat, însă măsura a fost scoasă de deputați. ÎCCJ a sesizat, în 29 iunie a.c., Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Curtea Constituţională a amânat, joi, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie.

„Amânare pentru 3 octombrie a dosarului nr.1726A/2023 - Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite”, a anunţat CCR.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!
Până vor lua o decizie, în instituțiile statului vor continua să activeze pensionarii de lux. Haideți să-i cunoaștem și noi... pe cei mai mari, pentru că suntem siguri că sunt mult mai mulți bugetari care se lăfăie prin birouri, așteptând lună de lună pensia și salariul în același timp.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu îl are în conducere pe pensionarul Mihu

La Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, de exemplu, îl avem pe fostul senator Ștefan Mihu, numit pe 6 ianuarie 2022 în CA al AIMK, care are o pensie de 5.000 de lei.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!

Mihu a fost senator în Parlamentul României din partea PSD.

La ACN, avem un director și un membru în CA

La Canalele Navigabile în avem în Consiliul de Administrație pe Gabriel Ofițeru, client vechi al statului, care are o pensie de 18.884 lei/an. Ofițeru a fost director general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF) circa 12 ani, până anul trecut.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!

Tot la Canalele Navigabile regăsim și pe Mihai Stanciu, directorul executiv al companiei, pensionar și el. Câștigă de la ACN 81.987 lei pe an, echivalentul a 6.800 lei pe lună, dar și pensie în valoare de 5.400 lei pe lună.

Și la CNE Cernavodă sunt pensionari de lux

De la ACN ne mută la CNE Cernavodă., unde-l găsim pe Dan Timoftei, director de Operare, proprietarul a patru case în Constanta, București, Ploiești și Techirghiol și două terenuri în Seimeni și Techirghiol, dar și trei mașini, câștigă din pensie, anual, 210.000 lei.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!
Tot la CNE Cernavodă este și Valerian Sorin Ghelbereu, director Direcția Proiecte Strategice, înlocuitor de drept Director CNE. Are pensie de 384.878 pe an.  Cei doi pensionari sunt colegi cu Catrangiu Rica Florin,  dispecer șef tură, care are pensie de 194.400 lei pe an.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!

Director din Port, pensie cumulată cu salariul

Și în Portul Constanța regăsim pensionari. Unul dintre aceștia este Costel Bucur, director operațiuni portuare.

Cine sunt barosanii care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, la Constanta!

Bucur e director începând de anul trecut, de pe 3 octombrie, și în afară de salariu se bucură și de o pensie în cuantum de 124.321 lei, pe an.

Lista celor care vor trebui să aleagă între pensie și poziția pe care o ocupă e lungă și continuă cu bugetarii de lux de la nivel național. Printre aceștia, amintim pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu a avut un salariu total de peste 1 milion de lei, adică aproximativ 85.000 de lei pe lună, dar și viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, care anul trecut a primit un salariu total de peste 970.000 de lei, echivalentul a 80.000 de lei pe lună, și o pensie lunară de aproximativ 19.000 de lei. Și la CCR sunt judecători care cumulează pensia cu salariul. Dintre cei nouă judecători CCR, șase sunt pe listă. Aceștia sunt: Marian Enache, Livia Stanciu, Attila Varga, Cristian Deliorga, Mihaela Ciochină și Dimitrie Licu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta s a vrut o Romanie a bugetarilor votanti PSD. Restu’ la munca in europa,sclavi.
1
1
Cuibui cel mai mare e RAJA unde sunt 87 de pensionari din sistem cu funcții la RAJA. Acesta e scheletul lui Stroie de nu l-a deranjat nimeni.
8
0
Ati avut manageri în muzee și teatre și mai aveți, trecute de 70 și tot continuați cu ele, pana le ia Dumnezeu. Rusine sa va fie!
9
1
Pe Popa dorel juristu de la ANR l-ati uitat
9
1
La Ct Bus Constanta -Jiru Nicolae-sef coloana 4
8
4
Dar pe timp de covid presa privata cati bani a luat de la stat ? De pomana. Dar radetul cat consuma de la buget si ne intoxica cu sapaturi ca acum 200 de ani ?
7
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
13
2
Despre v****l Chitzac si Nicolae Ciuca nu s-a scris de data asta pentru ca sunt cunoscutzi,defapt ca in armata este desfarau pe bani romanilor a spuso si colonelul Dogaru cand se discuta unde sunt sutele de milioane de euro cheltuite pentru masini de tot felul caci bani sunt cheltuitzi dar nu se stie pentru ce caci si acum au in functie masini si in general aproape tot ce este mecanizat de 30--40 de ani pe care le repara toata ziua si tot nu merg caci tocmai dasta dupa 10 maxim 20 de ani masinile se caseaza pentru ca nu este rentabil sa le repari,defapt in MApN si min de Interne este jaf tocmai pentru ca cheltuielile astora nu au fost controlate de numeni indiferent ce partid a fost la putere dupa 1990 ba dincontra li sa creat o groaza de avantaje si cat timp sunt activi si ca pensionari sau rezervisti spuneti cum vreti.
15
3
La CNE Cernavodă este angajat și un fost comandant al unității militare de jandarmi care asigură paza și protecția obiectivului, col. (rz. ) Ianțuc Ioan Daniel.
9
2
Anca N**a profesor la universitatea Ovidius Facultatea de drept ia o caruta de bani pensie de la stat plus salariul se la universitatate. Si mai are si o suta de ani plus tva.
12
4
Mare stire semnata, idioto-frustato-spagangiu, cainele de paza al democratiei! Mai deontologule, instigaror pentru p****i, au muncit, baa, neicanimeni! Poate ca ai tai nu te au trimis sa faci carte, erau indiferenti cu educatia ta, tu ai crescut si ai devenit frustrat. Ajuns mancator de rahat la fizuica de kkat, te ai desavarsit, ai varsat tot nemultumirea tau! Avem o singura viata, pacat ca ne o consumam cu venin, mare pacat!!
4
20
aceste capuse parazite trebuie sa s**a cat mai mult si sa dea superiorilor au afacerile lor datoriiile si obligatiile lor si totul pe spimarea noastra a manipulatilor .suntem manipulati de la stanga la dreapta de sus in jos in lacasuri ....iar ei isi permit sa defileze printre noi degajand mirosuri fine de armani etc etc .in parlament zici ca e casa modei toti si toate sunt la 4 ace si toate asdtea pe spinarea fraierilor .pana cand ??????????? oare nu le e rusine DELOC ????? Parintii lor de la tara si chiar de la oras ce zic ???? au fost educati sa fure ????Ca mama si tata mi au repetat mereu """"nu fura nu minti ""
9
3
de dorel ( si la propriu si la figurat ) de la ANR ati uitat ?
9
2
Primarul w.c. nu e pe lista?
11
4
Daca 6 membrii ai CCR sant si pensionari si salariati plus câti or fi în ICCJ câti în DIICOT si multi alti magistrati care toti au si alte beneficii, cum credeti ca va trece aceasta lege ca si desfiintarea legilor pensiilor speciale - o sa mai vedem aceste legi trecute ! Nici gând, ei manânca cu doua guri iar copiii din tara asta ai oamenilor nevoiasi se culca nemâncati .Unde este dreptatea ? E facuta ca si judecatile pa care le dau , oare nu le este rusine ? Nu au conștiinta toti magistratii care au asa ceva RUSINE !
12
4
va da chitac in judecata! a-ti uitat de el?
18
2
Domnule Ciolacu, problema celor ce iau pensi si salariu de la stat e enorma. Acesti oameni ii gasesti peste tot in: primarii, deconcentrate, ministere, companii nationale unde statul e majoritar, absolut peste tot, sunt cu sutele sau poate cu miile ...Niciun prim ministru nu a iesit public sa spuna cate persoane incaseaza pensie si salariu sau cati incaseaza doar salariu fiind pensionari si lucrănd la stat. Este rusinos....
21
5
fara numar ,fara numar,tineretul pleaca ei raman sa ...munceasca la ...stat pe bani multi si pensii bogate , replica le va ...rezolva pe toate! dar e bine de aflat cate ceva, canii latra ursul trece ...mai departe!
16
5
Dacă toți sunt corupți și ciordesc din banul public și mai iau și șpăgi și cer șpagă ca ăștia din sănăt**e care ne au la mâna, devină sunt autoritățile ca permit. Dar cum și acestea sunt corupte și conduse tot de corupți și hoți …… nu știu ce se poate face. Niște gunoaie arogante și profitoare de oameni. Legea ilicitului nu o folosește nimeni, ca tot hotii trebuie sa o aplice pe alți hoți. Justiție de c...t, administrație de c…t, servicii de c…t, cum atfel intr- o țara condusă de politicieni de c…t, in frunte cu un președinte puturos și arogant , mincinos și prefăcut. Parca ura Pe Se Dee , de moarte ….. concluzia…
12
5
Partea p*****a ca plevele astea nu vin sa munceasca, vin doar in functii bine platite si nu fac altceva decat sa creieze greata angajatilor care chiar isi fac treaba. Si asta nu se intampla doar la companiile care le-ati enumerat voi. Asta se intampla la toate companiile de stat. Au reusit sa incare organigramele, sa le completeze si pe spate!
20
6
Șobolanii nu pleacă din silozul cu grâu Sânt mulți paraziți care fură dreptul la muncă la tineri Statul când a ridicat vârsta de pensionare nu sa gândit la tineri doar la unii paraziți care freacă menta Pensiile speciale le aveau oameni cu grupa de muncă mineri petroliști ceferiști etc Au anulat pensiile cu grupa de muncă și au făcut pensii speciale la paraziti speciali În țara junglei r*mânia hoții strigă hoții sa furat bani de la stat Nimeni nu urmărește unde se pierd banii fiindcă mafia și corupția e la nivel înalt Sau furat bani in pandemie plătește mereu salariați și pensionari proștii țării Avocatul poporului și CCR ar trebui să anuleze taxe și impozite puse de guvern Organele statului să urmărească unde sau evaporat miliarde de euro în ultimii ani
27
5
Te f**e grija de altii. Ce altceva te intereseaza? O mwe?
9
27
Pai va mai dam și nou exemple. Mergeți la protocolul de stat, acolo deranj mareeeee rău. Aveți tupeu sa aflați și sa scrieți despre cei de-acolo 80% pensionari ale serviciilor aciuate în ograda Srp Neptun sau Ra apus București?
26
3
ar fi ca suntem tara exceptiilor si favoritismelor fiscale si legale nejustificate cu duiumul; a doua ca avem cele mai polarizate venituri si pensii din ue dupa cum ne-a atras atentia si comisia europeana; in nici o tara nu mai sunt diferente atat de extraordinar de mari intre salarii la stat sau intre stat si privat; iar toate astea sunt revoltator de nedrepte si au iz penal; intr-o tara normala chiar ar trebui sa fie penale dar noi nu vom avea niciodata o tara normala
23
3
Mult muiutz la toti profitorii astia!!!
23
3
La ambulanta directorul tehnic pensionar isu un incapabil care distrus tot parcul auto cu prostia lui Un arogant făcut colonel la apelul bocancilor făcut director de familia Bădescu și manageri Iacob Postul era a altcuiva dar a fost demis chiar dacă era și este sifonul lui Bădescu. Faceți o ancheta și sigur veți găsi multe probleme aici
23
3
Poate să aibă pensie maxima eu un prăpădit de electrician i am rezolvat soția lui Ghelbereu ani de zile cât am fost in Campus CNE
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468