REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cine sunt canadienii care au obținut 18 mil. USD pentru consultanța directorilor CNE Cernavodă?!

Cine sunt canadienii care au obținut 18 mil. USD pentru consultanța directorilor CNE Cernavodă?!

Andreea CONDURACHE 27 februarie 2024 | 00:00 9947

Compania Națională Nuclearelectrica a atribuit contractul pentru serviciile de consultanță, coaching și mentorat în activitățile manageriale pentru echipa de conducere a CNE Cernavodă. Contractul în valoare de peste 18 milioane de dolari a fost câștigat de societatea Kinectrics Nuclear România SRL, firmă controlată de Kinectrics International INC din Canada. De menționat este și faptul că firma a reușit să obțină de-a lungul anilor mai multe contracte de la SN Nuclearelectrica.

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?!

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit în cursul zilei de 20 februarie a.c. contractul pentru serviciile de consultanță pentru echipa de conducere a CNE Cernavodă, în urma unei proceduri de licitație deschisă inițiate pe 9 mai 2023.

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?! informații despre societatea câștigătoare

Contractul a fost atribuit societății Kinectrics Nuclear România SRL din Sectorul 1 al Capitalei, deținută de Kinectrics International INC din Canada. Administratori ai societății sunt Karen Michelle Marner și Harris David Roy. 

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?! situația financiară a societății Kinectrics Nuclear România SRL

Valoarea totală a contractului este de 18.254.880 de dolari, având o durată de 48 de luni. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 15.475.788 de lei, pierderi în valoare de 4,7 milioane de lei, dar și datorii de peste 11 milioane de lei.

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?! CNE Cernavodă

Ce directori vor fi ajutați să-și îmbunătățească abilitățile manageriale?

Mentoratul va ajuta echipa de conducere a CNE Cernavodă să-și îmbunătățească abilitățile manageriale și de conducere prin dobândirea unui nivel ridicat de înțelegere a funcțiilor de bază și de suport. În plus, cunoștințele lor tehnice, administrative, financiare și juridice vor fi îmbunătățite.

Programul de coaching va pregăti managerii pentru a îmbunătăți abilitățile manageriale necesare pentru responsabilitățile lor. Experții vor lucra pe amplasamentul CNE Cernavodă. Acestia vor fi integrati în programul și activitățile zilnice ale centralei. Echipa de experți va trebui să interacționeze cu personalul centralei pentru a înțelege mai bine cultura și a evalua activitatea CNE Cernavodă. Durata acordului-cadru este de 4 ani. Mentoratul va fi oferit managerilor de top pentru a dobândi abilități și cunoștințe bazate pe experiență, care sunt necesare pentru rolul lor de conducere și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de management și conducere.

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?!

Astfel, obiectul achiziției prevedere următoarele categorii de servicii, după cum urmează:  coaching - care va fi oferit managerilor de top, după cum urmează: Director de Operare, Director Tehnic, Director de sucursală și Ingineri șefi, mentorat  - care va fi oferit managerilor de top pentru a dobândi abilități și cunoștințe bazate pe experiență, care sunt necesare pentru rolul lor de conducere și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de management și conducere, consultanță - în urma căreia managerii de top vor dobândi abilitățile manageriale și de conducere menționate în Caietul de sarcini.

Societatea va asigura o echipă compusă din minim 6 experți, care vor acoperi toate competențele menționate în Caietul de sarcini, din care: cel puțin 1 expert-cheie – va asigura servicii de consultanță pentru Directorul CNE Cernavodă și va acoperi la nivel general majoritatea domeniilor de expertiză menționate mai sus; expertul-cheie va acționa ca lider de echipă/coordonator al echipei; cel puțin 5 experți – vor asigura servicii de consultanță, conform competențelor experților și necesităților specifice ale CNE Cernavodă, Directorilor/Inginerilor șefi din diverse zone (de exemplu Directorului Tehnic sau Inginerului Șef radioprotectie și securitatea muncii), conform priorităților/planurilor agreate de comun acord între părți.

Cine sunt canadienii care au obtinut 18 mil. USD pentru consultanta directorilor CNE Cernavoda?! Valentin Ovidiu Nae

Valentin Ovidiu Nae, directorul sucursalei CNE Cernavodă

Directorul CNE Cernavodă este Valentin Ovidiu Nae, absolvent al Facultății de Fizica din cadrul Universității București, specializarea Tehnologia Semiconductorilor. Și-a început cariera in cadrul Sucursalei CNE Cernavoda în 1986 in calitate de inginer fizician in cadrul Departamentului Radioprotectie. De-a lungul timpului a deținut funcții de operare si conducere, fiind seful secției control radiații, inginer operare principal specialist, operator camera de comanda, dispecer sef de tura Unitatea 1, Inginer Sef in cadrul Departamentului Sisteme de Proces, Director Operațiuni in cadrul SNN. Din 19.10.2020 deține funcția de Director al Sucursalei CNE Cernavoda, fiind responsabil pentru coordonarea activității de producție si a funcțiilor de Securitate nucleară. Un alt director care va beneficia de consultanță este Dan Timoftei, director de Operare, Valerian Sorin Ghelbereu este director Direcția Proiecte Strategice, Cristian Predescu, inginer Sef Departament Planificare Strategica si Achizitii (DPSA).

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cum merge mentoratul? Se justifica gramada de bani din contractul cu dedicatie?
0
0
Eu cu Nicușor Pismis formam un cuplu ideal ,vine cu mașina personală ma ia de acasa ma duce la servici ,imi aduce mâncare BIO de la țara ,eu in schimb ii dau și ii fac ce nu ii face malaca de nevasa.Simt ca ma iubește foarte mult ,tine la mine ,imi face cadouri ,pe 7 Martie cu toate ca era in co a venit și mi-a adus un parfum foarte scump ,cum sa nu- l iubesc și eu .
1
0
La capitolul eficienta organizationala expertii straini vor da recomandari pentru reducerea aparatului propriu de personal al centralei ca mai apoi sa existe justificare sa se faca si mai multe contracte externe de servicii. Recomandarile vor fi fara nici o baza. Haideti ca deja a vazut toata lumea care e manevra cu contractele de servicii de consultanta.
5
0
Sa zicem ca vreau sa dau unor vechi cunostinte un contract de servicii de consultanta pe management, un model consacrat pentru cum sa mananci bani fara sa lasi in urma nimic concret. Trebuie intai sa il justific. Cam complicat daca fabrica merge bine si se lauda cu primele locuri la factori de capacitate in toata lumea nucleara. Mai e si clasa 1 si face caz de asta. Chem niste evaluatori externi si le scot in evidenta tot ce merge p***t ba ma mai plang si de managerii si oamenii care muncesc ca nu sunt la standarde de excelenta cum erau pe vremuri cand aveam canadieni sa ne arate calea. Evaluatorii ma cred si ca urmare ne reseteaza la rangul 2 un fel de rating B. Iese mare scandal si ii mai umilesc o data tot pe aia care muncesc, ca sa recunoasca si ei ca au nevoie de reforma. Acum este evident ca le trebuie coaching si mentoring. Dar cum sa evaluam eficienta si cum sa justificam banii doar cu niste hartii si discutii? O sa mai vedeti rangul 1 doar peste 4 ani.
7
0
Nu cred ca este adevarat ce scrie in articol. Directorii de care se face vorbire sunt pensionari. Ce mentorat le mai trebuie? La 30-40 de ani de munca in centrala nucleara le mai trebuie lor mentorat? Sau poate le aduce pe unii mai tari ca ei cu 50 - 60 de ani experienta. Vin niste Tutankhamuni nucleari de 80 de ani care le fac coaching si mentorat la tinerii directori de 60 de ani.
5
0
Expertul cheie va fi unul din fostii directori ai centralei de la Cernavoda care sunt toti angajati la Kinetrix? Si prima lectie de coaching va fi: Cum sa scriem contracte sa le ia Kinetrix?
10
1
Cineva stia de acum un an si mai punea si pariuri. Dar oricum nu se baga nimeni la pariuri pentru ca toata lumea stia. Ce e scris e pus de o parte si ce e pus de o parte e scris si asa iese mereu cine trebuie
6
0
Cine a facut contractul o fi simtit nevoia. Vorba unui ghimpe de mai jos, daca nu se pricepe sa lase pe altii ca poate se fac si economii din banii publici.
7
0
Foarte interesant cum se va amortiza investiția in acest caz. Directorii odată instruiți pot pleca la altă companie, să-și dea demisia sau să iasă la pensie. Sau poate vor avea contract pana la amortizarea investiției :( Conform harta online Transelectrica, CNE Cernavoda produce constant la puterea instalată acolo, adica e foarte bine. Mai multă energie nu au de unde da, atunci de ce această investiție mare in manageri... Greu de înțeles!
4
0
Este totuși un domeniu - tehnologia nucleară - fără prea mulți experți... Cea de la noi din r*mânia este de proveniență canadiană... așa că, mie personal, nu mi se pare ceva nelalocul lui...
1
3
Managerii care nu sunt in stare sa isi faca treaba pot demisiona din funcție si lasa locul altora capabili de a face treaba si fara a cheltui 18mil pe consultanta. De banii ăștia se pot face multe alte lucruri in fabrica aia.
13
2
Canadienii sunt cam evrei
2
3
Kinetrix este o firma serioasa, problema este la Societatea Nationala Nuclear Electrica daca a facut un caiet de sarcini clar si cu solicitari serioase care sa oblige castigatorul sa-si faca treaba sau sa anunte daca este impiedicat sa o faca altfel vor fi bani aruncati. Interesant este de vazut cine verifica cum au facut treaba canadienii.
14
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436