REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cine sunt românii care vor fi chemați să apere țara, în caz de război

Cine sunt românii care vor fi chemați să apere țara, în caz de război

A.F. 14 aprilie 2024 | 20:40 1432

Schimbările geopolitice care au avut loc în ultima vreme au readus în atenția publică importanța capacității de apărare a României. Un factor extrem de important în apărarea țării într-o situație de război este mobilizarea militară.

Cine sunt romanii care vor fi chemati sa apere tara, in caz de razboi

Însă, puțini sunt cei care știu cine va fi chemat să își apere patria în cazul unui conflict militar sau a unei amenințări venite din partea Rusiei.

În prezent, armata română are în jur de 70-80.000 de militari activi, conform informațiilor MApN.

Cu toate acestea, numărul lor este unul destul de mic, iar în cazul unei stări de alertă sau de război România are nevoie de un comitet de rezervă militară pe care să îl mobilizeze într-un timp scurt.

Rezerva operațională a Românei numără, în prezent, în jur de 55.000 de persoane, iar autoritățile se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește menținerea și refacerea ei.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă țara noastră la capitolul rezervei sale operaționale este vârsta soldaților.

„Soldații gradați în rezervă se mențin în evidență până la 55 de ani – e vorba aici despre cei care au satisfăcut stagiul militar până în 2007. De asemenea, soldații gradați profesioniști rămân (în evidență) până la 55 de ani. Cadrele militare (ofițerii) în activitate și cele în rezervă pot rămâne în evidență până la 63 de ani”, a declarat generalul în rezervă al armatei române, Virgil Bălăceanu, în prezent președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR).

Românii trebuie să știe că „la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar”, conform legii 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare.

Astfel, în cazul unui atac al Rusiei asupra țării, românii care au aptitudini fizice și experiență militară sunt prioritare pentru serviciul în prima linie a conflictului.

Este vorba, în primul rând, de rezerviștii operaționali, care sunt primii chemați în acțiune în astfel de cazuri, scrie fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da cretinomanilor, trimiteti batranii pe front, asa scapati de platit pensii. Gunoaielor care conduceti tara, mars voi la oaste, luati-va si inutilii de plozi.
3
0
CEI CHEMATI LA OASTE ,SUNT TINERII CARE FREACA MENTA PE STRAZILE PATRIEI...TINERII CARE STAU DE VEGHE LA,CARCIUMI, SALOANE DE TATUAJE,SALOANE DE INFRUMUSETARE, UNDE SE PENSEAZA LA GREU...EI VOR FI VAJNICII APARATORI ...
3
0
Rromanica vrea sa mearga la razboi cu bunicii, cu bolnavii si cu invalizii. Mai si latra guvernantii ca sar sa-i apere pe moldoveni. Cu cine, saraciilor? Ca daca trage Ivan un vant, zburati de pe planeta in juma' de ora. Sa dea exemplu ciorditorii de la conducere si sa mearga el la oaste. Sa-si ia si beizadelele drogate, si sa lupte pentru tara .
9
0
Ce plm tot ii trageti cu razboiu' plmele?!sa se duca'n plm aiaccare s&au imbuibat din vinzarea la tot ce misca din tara asta!adicazastia care o freaca pe bogatie si bagabonteala ,sa o frece in continuare,cu glezne goale si barbi geluite si la razbel sa se duca tit bosorogii......si asa ce plm ...nu mai au mult de trait.....hai sictir!
8
0
Puya - Opriți planeta: Să vina încălzirea globala Să fie tot timpul vară Banii de gaz îi cheltui p-afară Cu ai mei la vreo "bagabonțeală" Când vine al 3-lea război mondial O să mă găsească la bar Să meargă în linia întăi Orice copil de politician Și mă-sa și tac-su și tot neamul lor Eu de la viață îmi doresc să nu mor
6
0
Acum cand tzintele adverse pot fi vazute din cer de satelitzi si distruse chiar si cu nishte drone"cum le-au facut ukraineeni rushilor care veneau spre Kiev cu un Regiment de tancuri care se intindra pe mai mult de doi kilomentri,au trimis ukraineeni vreo 10 drone bayraktar cu care au bombardat prinele tancuri si ultimile si au ramas restul tancirilor ruseshti blocate pe drum de a innebunit Pitin atunci cand a chemat la el nishte generali si ia impushcat sau invers cand innaintau viteji ukraini pe front si rushi se retrageau,au trimes rushi 100 de drone din care au doborat ukraineeni 80 dar 20 tot au ajuns la Kiev si au distrus alea o gramada de blocuri spitale,shcoli ma rog ce le-au cazut in mana si mai sunt sisteme de rachete patriot si cate si mai cate arme inteligente si voi vorbitzi de soldatul cu arma in mana care a plecat pe front sa ishi apara tzara.
7
3
Adica astia ies devreme la pensie, iau pensie speciala toata viata, iar de luptat lupta prostimea? Ce convenabil!
23
2
Putin ,că nu ataca Russia prima.
13
0
ce sa mai aperi
14
0
Toți consumatorii de nazale vor fi viitori ostași. Asa ca toate bătăliile sunt la nivelul se poate mai bine data viitoare.
12
0
p***t sa fi sa te duci sa aperi crima organizata din parlamentul coloniei Romania
22
1
iinfractorii din parlament la razboi !!!
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272