REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cine vrea să pună mâna pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate în vederea lărgirii Autostrăzii A2

Cine vrea să pună mâna pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate în vederea lărgirii Autostrăzii A2

Andreea CONDURACHE 11 octombrie 2023 | 00:00 4060

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunțat recent faptul că 4 operatori economici au depus oferte pentru procedura de atribuire a contractului ce vizează realizarea studiilor privind extinderea la 3 benzi pe sens a 3 tronsoane de autostrăzi, printre care și A2. Printre aceștia se numără mai multe firme cunoscute la nivel național, care au obținut și în trecut bani de la compania de stat, dar și firma afaceristului Cezar Romică Șerban, de asemenea, un împătimit al contractelor de ordinul sutelor de mii de lei. Revenind la contract, durata acestuia este de 18 luni, din care 17 sunt pentru realizarea celor 3 Studii de Fezabilitate, iar valoarea estimată a procedurii este de 29.778.632,99 milioane de lei (fără TVA), sursa de finanțare fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. 

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Șerban Cezar Romică

Miercuri, 27 septembrie 2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1, București – Pitești, Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A2, București – Fundulea, Revizuire Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava”.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2

Până la termenul limită au depus oferte mai mulți operatori economici, fiind vorba despre Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial, Asocierea Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL (lider) – Prospect Drill SRL – Creative Road Design SRL, Asocierea Eurocerad International SRL (lider) – Specialist Consulting SRL și Total Business Land. Toate firmele înscrise și care au depus oferte sunt cunoscute la nivel național ca fiind firme cu un istoric bogat în ceea ce privește contractele cu principalele instituții ale statului, dar să le luăm pe rând.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2

Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial este o firmă înființată în anul 2004 și este deținută de spaniolii David Madrigal Diez și Carlos Galvez Leon. Firma se ocupă în prezent de realizarea studiului de fezabilitate al proiectului pentru autostrada A8. Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mures - Tg. Neamț – Iași - pod Ungheni ar urma să aibă o lungime de circa 311 km, din care 211 pe segmentul Tg. Mureș - Tg. Neamț și aproximativ 100 de km de la Tg. Neamț la Iași și la Podul Ungheni peste Prut. Revenind la firmă, acesta a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de peste 13 milioane de lei, un profit în valoare e 54.000 de lei, datorii de peste 26 de milioane de lei, dar și 15 angajați.

Cea de a doua ofertă a fost depusă de Asocierea Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL (lider) – Prospect Drill SRL – Creative Road Design SRL.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL

Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL este o cunoscută firmă de construcții din Oradea, deținută de Mirghis Lucia Monica. Potrivit mediului de afaceri, firma ar fi controlată de frații Dorin și Ioan Așchilean, cunoscuți pentru numeroasele proiecte imobiliare dezvoltate în zona Transilvaniei. Până acum câțiva ani societatea se numea Mirghis Plus SRL, însă cu denumirea Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL a cunoscut succesul. Mai mult, în cadrul firmei au fost câteva scandaluri în care s-au implicat și procurorii. Investigatorii vizau o serie de contracte cu dedicație semnate între Mirghis Plus SRL și Primăria Letca (jud Sălaj). După ce au trimis dosarul în judecată, fostul primar al comunei Letca, Petru Cozma, a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat infracțiunilor de corupție, săvârșit în formă continuată. În același dosar au mai fost judecați contabila Primăriei Letca, Vica Papita, învinuită de comiterea aceleiași infracțiuni, și administratorul SC Mirghis Plus din, Gabriel Nicolae Mirghis, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Prospect Drill SRL

Prospect Drill SRL este o firmă de tradiție pentru Primăria Sectorului 2, înființată în anul 2008, deținută de Mihăilescu Daniel. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 6,8 milioane de lei, un profit net în valoare de 1,5 milioane de lei dar și datorii în valoare de 685.538 de lei.Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Creative Road Design SRL

Creative Road Design SRL este o firmă înființată în anul 2015 și are sediul în Sectorul 2 al Capitalei. Firma este deținută de afacerista Burlacu Oana. Cu doar 6 angajați, firma a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 4,4 milioane de lei, un profit net în valoare de 3 milioane, dar și datorii în valoare de 1,3 milioane de lei.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Eurocerad International SRL

Eurocerad International SRL a fost înființată în anul 2009 sub denumirea The Patricks Consulting SRL de către cunoscutul afacerist Șerban Romică Cezar. La scurt timp, Costache Florina devine asociat unic și administrator al societății, iar Șerban Romică Cezar se retrage, fiind schimbat și numele societății. De-a lungul anilor societatea a reușit să obțină contracte importante la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj RA, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, dar și Consiliul Județean Arad și alte instituții publice.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Specialist Consulting SRL

Specialist Consulting SRL a fost înființată de același afacerist Șerban Romică Cezar în anul 2006 și a reușit să înregistreze în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 13 milioane de lei, datorii de peste 6,9 milioane de lei și 18 angajați. Potrivit unei investigații Discover Project, Romică Cezar Șerban a câștigat din 2007 până în prezent, prin cele două firme ale sale - Aduro Impex și Specialist Consulting - contracte în valoare de 500 milioane, respectiv 714 milioane lei de la Ministerul Apărării Naționale.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2

Afaceristul Șerban, contract la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA a atribuit pe 11 octombrie un contract pentru „Servicii de elaborare Studiu de fezabilitate Hangar parcare și mentenanță aeronave”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 23 august 2022.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Steerforth Consult SRL din București, reprezentată de Romică Cezar Șerban. Aceasta va avea ca subcontractori Geostud SRL (reprezentant Petru Nicolae), Specialist Consulting SRL (reprezentant Romică Cezar Șerban), Eurocerad International SRL (reprezentant Florina Costache) și Aduro Impex SRL (reprezentant Gheorghe Mircea). Asocierea va primi pentru serviciile sale 332.900 lei, fără TVA.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2Total Business Land SRL

Ultima, dar nu cea din urmă, Total Business Land SRL este o firmă din Alba Iulia, înființată în nanul 2015, fiind deținută de Tănase Dragoș (20%), Gligor Adrian (14%), Lorincz Elena Aurelia (14%), Avram Nicolae Horea (14%), Todor Marius Traian (14), Suciu Nicolae Gruia (8%), Petrescu George Bogdan (8%) și Marin Cezar Ilie (8%).

Firma a fost interesată și de achiziția lansată de Primăria Constanța, pentru elaborarea PUZ-ului în zona Campus și consolidarea și regenerarea urbană a taluzurilor. Este vorba despre servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism plan urbanistic zonal, în municipiul Constanța: – Lot 1: Elaborare PUZ – Campus, municipiul Constanța;- Lot 2: Elaborare PUZ – Consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zona Constanța Nord. De asemenea, firma este și elaboratorul Planului Urbanistic Zonal în cazul parcării supraetajate din zona Casei de Cultură din Constanța.

Cine vrea sa puna mana pe 29 de mil. de lei pentru studiul de fezabilitate in vederea largirii Autostrazii A2

Ce prevede contractul în valoare de 29 de milioane de lei, pus la bătaie de CNAIR

Contractul prevede realizarea următoarelor tipuri de servicii: Expertiza Tehnică pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă A1 București - Pitești; A2 București - Fundulea și respectiv A3 Moara Vlăsiei – Dumbrava; Studiul de Fezabilitate (SF) pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă A1 București -Pitești și A2 București - Fundulea; Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru sectorul de autostradă A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava.

Durata Contractului este de 18 luni, din care 17 luni pentru realizarea celor 3 studii de fezabilitate. Valoarea estimată a procedurii este de 29.778.632,99 milioane de lei (fără TVA) iar sursa de finanțare este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un cipanez
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468