REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Cinema Republica devine centru multifuncţional cultural

Cinema Republica devine centru multifuncţional cultural

Replica API 3 noiembrie 2011 | 00:00 182

În doi ani,

În doi ani,

Unul dintre simbolurile oraşului Constanţa, momentan aflat în paragină, va fi reabilitat şi transformat în ceea ce a fost cândva, bineînţeles, adaptat la tendinţele curente. Este vorba de cinematograful Republica, de pe bulevardul Ferdinand nr.56, despre care se anunţă vremuri înfloritoare. Proiectul de reabilitare se află momentan în prima etapă şi anume în cea de investigaţii ale structurii de rezistenţă cât şi a altor studii cu privire la necesarul investiţiei.

"Cinematograful Republica se află într-o stare deplorabilă, începând de la structura de rezistenţă, pereţi, nu mai vorbim de scaune sau aparatură. Singura metodă pentru ca acest simbol al Constanţei să fie repus în funcţiune este să obţinem acele fonduri europene, ceea ce şi încercăm din răsputeri. Suntem la începutul acestui program de reabilitare, abia la etapa I, de investigaţii, şi sperăm că în doi ani vom putea deschidem uşile cinematografului. De fapt, nu va fi doar un simplu cinematograf, vrem să-l transformăm într-un centru multifuncţional cultural, unde se vor derula şi piese de teatru. Vrem să-l dotăm cu o scenă mare, încăpătoare, proiectoare, scaune, tot ce ţine de aparatură. Da, vor rula şi filme 3D. Estimativ, toată această investiţie s-ar ridica undeva la 2 milioane de euro. Doar un proiector este în jur de 120.000 euro, iar în acest caz se pleacă de la refacerea structurii de rezistenţă", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, managerul Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, Gabriel Tufeanu. Teoretic, nu ar trebui ca acest proiect să întâmpine probleme, crede Tufeanu. Dacă lucrurile vor decurge normal şi nu se vor ivi surprize neplăcute, putem spune că în doi ani constănţenii se vor bucura de un vechi-nou simbol al oraşului, de un centru multifuncţional cultural.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212