REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ciolacu: Adoptarea salariului minim european, un beneficiu pentru salariaţii din mediul privat românesc

Ciolacu: Adoptarea salariului minim european, un beneficiu pentru salariaţii din mediul privat românesc

Replica API 17 iunie 2022 | 15:48 1087

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că adoptarea unui salariu minim european reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc, în contextul în care miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă pe acest subiect. "Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa", a transmis președintele Camerei Deputaților.

"Salut faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susţinut constant în ultimii ani, iar toate iniţiativele noastre de creştere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european. Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa", a transmis, vineri, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD adaugă că salariul minim european poate însemna şi un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri.

"Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi", mai afirmă Ciolacu, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat joi că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, asupra salariului minim european, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te speria ma ca nu se face ce a spus Ciolacu,defapt asta este doar una dintre declarariile populiste ale ursuletului PSDist,a mai spus el multe dar ce sa intamplat faptic a fost marirea pretului la gaze si energie electrica,marire care fara voturile PSDeului nu devenea lege,deci PNL si PSD sau inteles cand a fost vorba de luat bani de la romani in rest totul e o vrajeala politica.
0
0
Cat de p***t sa fii mai Ciloalcule sa nu-ti dai seama ca alinierea la aceste sdalarii fac sa dispara bruma de competivitate pe care Romania o avea in fata tarilor din UE mai amarate !!! Ca de vorbele ca avem forta de munca calificata ne-a trecut de mult !!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212