REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ciolacu: Aţi arătat ţării că şi dublarea alocaţiilor a fost o farsă sinistră

Ciolacu: Aţi arătat ţării că şi dublarea alocaţiilor a fost o farsă sinistră

Replica API 31 decembrie 2020 | 23:37 1628

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri majorarea alocaţiilor de stat pentru copii în 2021 cu doar 20%, menţionând că dublarea acestora a fost "o farsă sinistră".

Marcel Ciolacu

"Am înţeles că nu daţi doi bani pe ideea de a creşte salariile românilor - nici a celor plătiţi cu lefuri mici în sectorul privat şi nicidecum a bugetarilor! Am înţeles că nu vă interesează să le daţi pensionarilor măcar şansa de a-şi păstra nivelul de trai, amânând la nesfârşit majorările de pensii. Însă nu credeam că veţi avea atâta josnicie să minţiţi, privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor aţi promis că le dublaţi alocaţiile - nu în toamna acestui an, cum propusese PSD şi votase Parlamentul - ci în tranşe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, aţi arătat ţării că şi dublarea alocaţiilor a fost o farsă sinistră! În Guvernul ţepelor, PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii ţării cu alocaţiile, aşa cum USR-PLUS i-a minţit pe părinţii lor cu sloganul 'TaxeZero pe salariul minim'! Sunteţi mici la suflet şi lipsiţi de omenie! Sunteţi Guvernarea Anti-Alocaţie, în care până şi copii (SIC) primesc ţeapă cu dedicaţie!", a scris Ciolacu, miercuri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la mărirea alocaţiilor, acest lucru rămânând la latitudinea Parlamentului, dar a menţionat că a votat ca senator un proiect prin care alocaţiile se măresc în 2021 cu 20%.

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis.

S-au înregistrat 75 de voturi "pentru" şi 56 "împotrivă".

Ordonanţa vizează la alin 3, art 3 că "începând cu 1 august 2020 cuantumul alocaţiei de stat se majorează cu 20 de puncte procentuale, aplicate sumei rezultate din diferenţa dintre cuantumul prevăzut la alin. (1) şi cuantumul acordat anterior, în luna iulie 2020".

Plenul şi-a însuşit miercuri amendamentele aduse OUG 123/2020 de senatorii din cele două comisii, astfel că alin (4) şi (5) ale articolului 3 din OUG 123/2020 prevăd că "pentru anul 2021, majorarea prevăzută la alin. 3 se aplică începând cu drepturile aferente lunii ianuarie. Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflaţiei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tiganeee cu ocazia sarbatorilor iti dublam alocatia de muie tie si la tot neamu romales de securisti, javre ordinare, paduchii capitalismului original. Lamulta muie zdrentelor!
3
0
ciolacu aurolacu
4
0
mai asistatule. Ai muncit ceva in viata ta? Nu mai scapa Romania odata de voi!
8
2
Liviu prostu tatal nostru sta la cusca nu mai musca
8
1
esti un dobitoc nu asa se face opozitiese face cu lume in strada pleaca lasal pe altu cu singe in instalatie si luatii cu asalt cit mai repede
5
3
Din cauza voastra am ajuns aici, a mafiotului de dragnea care a propulsat in varful psd numai prosti gen ciolacu, grindeanu, dancila, saideh. Imi vine sa vomit cand va vad. De asta isi bate joc de tara si pnl cu usr si udmr, a venit randul lor sa jefuiasca tara, prostindu ne cu incompetenta voastra
17
11
ciolacale, renunta la astfel de interventii- ati demonstrat in 3 ani de zile-pe rand la puscarie
11
13
pnl te duci pe pola
12
9
Ce muie va dat alegatorii de la sts
7
3
nici macar ce au promis nu dau...nu stiu care e spilu,dar psdeii dadeau ce promiteau,chiar daca mai bagau si ei mana la greu in caraiman...rusine pnl...oricum cat de curand vor iesi oamenii in strada si ungureii si ceilalti vor face front comun cu pesedeii...deja usr a inceput sa caraie...maresti curentul,iar de aici pleaca toate,si nu acoperi acest lucru,e strigator la cer...dai 40 lei la salariu si 17 la copii...furaciune si la pensii...1 ianuarie,sa transformat in 1 septembrie...
12
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212