REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

Ciolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:05 1335

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat joi seara Guvernul de incapacitate administrativă de a se organiza şi de a gestiona pandemia, menţionând că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit, în acest context, să adune toate forţele politice pentru un plan de ţară.

Marcel Ciolacu

"Într-un moment atât de delicat, nu numai la noi, pe tot mapamondul, abordarea preşedintelui trebuia să fie cu totul alta. Toate forţele politice trebuiau adunate pentru un plan de ţară, pe o perioadă scurtă şi medie, ca să depăşim cu ce ne confruntăm acum. Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată, au incapacitate administrativă de a se organiza şi de a gestiona această pandemie (...). Au incapacitate administrativă, sunt şi proşti şi fuduli. Nu apelează. Ce specialişti au ei?", a susţinut Ciolacu la Antena 3.

Totodată, liderul PSD a afirmat că premierul Florin Cîţu a inventat "turismul de vaccinare".

"Cîţu a inventat turismul de vaccinare. Oamenii vin sute de kilometri să se vaccineze în spitale când au boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, schimbă regulile în timpul jocului. Profesorii au fost pe locul 17 din 19 prima oară. Pe urmă, a făcut anunţul Iohannis că deschidem şcolile: staţi domne, că trebuie să-i aducem mai în faţă. Şi acum le spui profesorilor: staţi că se deschid şcolile, dar nu mai puteţi accesa platforma fiindcă este plină. Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricouri şi cum merg marile personalităţi ale Guvernului. Păi nu vaccinezi întâi focarele? Care sunt priorităţile, deschiderea şcolilor şi focarele unde sunt?", a comentat Ciolacu, scrie Agerpres.

În opinia sa, premierul ar trebui să-şi asume această campanie de vaccinare şi să-şi dea demisia dacă până în septembrie nu se vor vaccina 10,4 milioane de români, aşa cum şi-a propus.

"A zis domnul Cîţu că până în septembrie o să vaccineze 10,4 milioane de români. Dacă ai venit şi ţi-ai asumat asta, asumă-ţi politic campania de vaccinare tu, domnu Cîţu, şi în septembrie dacă nu sunt 10,4 milioane de români vaccinaţi pui demisia pe masă. Eşti prim-ministru, eşti om politic, eşti om de stat, asumă-ţi această campanie de vaccinare. Ai spus românilor că până în septembrie se ajunge la 70%? Eu vorbesc de un prim-ministru care a promis anumite lucruri. Nu e normal să aibă răspundere politică? Nu mai suntem în campanie electorală, suntem în campanie de vaccinare asumată de către un prim-ministru şi un guvern", a subliniat Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai vitelule, din cauza dulapului de la Cotroceni si a Uniunii Scufundati Romania a aparut AUR care, cel mai probabil va ajunge la 20-25 la suta la urmatoarele alegeri. Cretini trepanati ce sunteti
2
6
Din cauza voastra inca sunt cercopiteci care cred ca nu exista virusul! Si este ciudat ca exista persoane educate care insista cu deschiderea scolilor cu 34 de copii in clasa.
5
2
maestre? Nu tipa tot pesedeu' ca ne pun botnita? Dupa ce ati imbolnavit o tara intreaga, va inghesuiti la vaccin? Uite, eu am auzit ca va cipeaza. Na!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920