REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.1° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
29.1° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Ciolacu: „România e o ţară sigură. Nu va fi atacată de Rusia, cu certitudine”

Ciolacu: „România e o ţară sigură. Nu va fi atacată de Rusia, cu certitudine”

Virgil STOIAN 25 mai 2024 | 22:34 489

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că România este o ţară sigură şi nu va fi atacată de Rusia, „cu certitudine”, transmite Agerpres.

Ciolacu: „Romania e o tara sigura. Nu va fi atacata de Rusia, cu certitudine”

Liderul social-democrat a făcut afirmaţia răspunzând unei întrebări a presei despre ce ar trebui să facă România ca urmare a cazului românului arestat, recent, pentru spionaj în favoarea Rusiei şi al diplomatului rus expulzat de Ministerul Afacerilor Externe, după ce a fost declarat persona non grata.

„Ţara noastră este foarte sigură, suntem membri NATO. Rusia nu va ataca România. Este un joc, este un război şi hibrid, ţara care este supusă celui mai mare război hibrid, o ştiţi şi dumneavoastră, este Republica Moldova. Avem un stat sub un război armat, Ucraina, şi un stat sub un război hibrid, Republica Moldova. (...) România este o ţară sigură şi nu va intra în niciun război, iar Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, motivul deciziei luate de autorităţile române este că acesta ar fi desfăşurat activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar asta se comporta ca o femeie care isi ia barbat dublu cat ea pentru protectie, pai, tu soer ca altii sa te ajute? ouala tale de barbat unde sunt ma jigoie psd ce esti... hotilor
3
0
Rusia are treaba doar cu fratele ei mai mic si mai p***t care vrea sa bage bagabonzi in casa și să dea chindie. Nu are nicio treaba cu Romania
7
1
Dacă zice Pinocchio așa este
7
0
am urmarit interviul unui general american, care spunea de 2-3 saptamini de rezistenta proprie, ca sa aiba timp NATO sa se mobilizeze. rusii se lauda ca in 24 de ore ajung la bucuresti! unde este diferenta, ciolacule? nu-ti este rusine, sa minti poporul, in halul asta?
8
2
Am beliit poola daca se supara tzarul. Nu radeti ca nu-i de gluma. Alde nato o sa zica ca nu a avut semnal la telefon.
11
1
Da? Atunci să desfiintam Ministerul Apărării Naţionale și să transferăm fondurile alocate acestuia către Sănăt**e și Educație!
9
0
Cu certitudine știe câte frunze are copacul
13
0
Ce zice politicianul, de regula e invers. Deci fiti pe faza!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616