REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ciolacu: Cîţu vrea să vândă, pe nimic, cele mai puternice şi rentabile companii de stat. Ne vom opune

Ciolacu: Cîţu vrea să vândă, pe nimic, cele mai puternice şi rentabile companii de stat. Ne vom opune

Replica API 15 ianuarie 2021 | 19:22 1472

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că premierul Florin Cîţu vrea să vândă ''pe nimic'' cele mai puternice şi mai rentabile companii de stat, iar social-democraţii se vor opune acestei încercări "cu toate forţele".

Marcel Ciolacu

"Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriaşe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîţu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării. Vrea să vândă - pe nimic! - cele mai puternice şi mai rentabile companii de stat. Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei. Au încercat să facă asta şi anul trecut. Nu le-a mers! Şi acum ne vom opune, cu toate forţele", a scris Ciolacu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a adăugat că "nu trebuie să treacă" proiectul premierului de abrogare a legii iniţiate de PSD şi votate anul trecut prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacţii cu activele statului.

"România trebuie să acţioneze la fel ca celelalte state europene - Germania, Franţa, Polonia, Ungaria, ţări care îşi protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie", a susţinut Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată, ca un semnal pentru piaţa de capital, în sensul atragerii de noi investiţii străine în România.

"Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital", a declarat prim-ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de opus ma opun si eu ca cetatean tu trebuie sa faci alt ceva esi la metrou cu toata gasca ta de lautari PSD-isti si tipati pina va aude sasburgul nu o mai dati in pandemie rigiitilor
1
0
vinde fabrici, uzine averea poporului cu tot cu psdistii din CA.La moarte cu psd
4
1
macar ceea ce a ramas rentabil la stat, trebuie pastrat. Nu vandut la multinationale si la straini
5
2
cele mai puternice companii de stat? ce a fost mai bun le a vandut psd ul ...nu mai behai degeaba
5
3
la sparanghel, capsuni salata, avem ce manca slava domnului, traim bio!
5
1
Da' mai este ceva de vandut? A mai ramas tara sa o scoateti la mezat. Se rasucesc strabunii in mormant.
7
0
ia zi ciolanule cum a vindut nastase si pesedeul petrolul tarii austriecilor,de trebuie sa ne caciulim la ei ptrnun litru de motorina?tradatori ai tarii,adta sinteti!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367