REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ciolacu: Dacă va trece moţiunea, nu propunem premier; este varianta unui guvern de uniune naţională

Ciolacu: Dacă va trece moţiunea, nu propunem premier; este varianta unui guvern de uniune naţională

Replica API 17 ianuarie 2020 | 20:00 316

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

"Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune (...). După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică", a spus Ciolacu.

Acesta a subliniat că important este acum ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.

"Dar cel mai important pentru România în acest moment este de a stopa acest derapaj. Poţi să te joci cu multe când eşti la guvernare, dar sub nicio formă cu pachetul de legi electorale. Este atributul Parlamentului în timp rezonabil să îl schimbe", a afirmat Ciolacu.

Legat de numărul de voturi necesar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Ciolacu a precizat că "matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi UDMR". "Am început să strângem semnăturile", a adăugat el.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi secretarul general interimar, Paul Stănescu, au participat, vineri, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene din Argeş, desfăşurată la Piteşti, iar la finalul acesteia a avut loc o conferinţă de presă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psd latrina tarii
0
0
Sa ne suga penelistii
3
0
Ciocu mic, tovarasi! Sunteti praf! Nimic nu va mai poate salva! Mergeti direct in ghena istoriei! Ne este scarba de voi! Nimeni nu va mai suporta! Local, Fagadau, taci dracu si baga capul in pamant! Nu mai promite toate mizeriile si du te la tine la tara! Nu ai nici o treaba cu acest oras! Esti un nenorocit mincinos, un papagal notoriu!
1
1
cata cretinitate?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272