REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ciolacu: După 5 săptămâni de vacanță, școala începe cu același haos

Ciolacu: După 5 săptămâni de vacanță, școala începe cu același haos

Replica API 5 mai 2021 | 00:06 1019

PSD condamnă „incapacitatea” Coaliției de guvernare de a lua o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în școli: „face ca școala să reînceapă în aceeași stare de confuzie în care se afla înainte de vacanță”.

Marcel Ciolacu

„După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul , . Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, scrie stiripesurse.ro.

Totodată, PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul școlar a fost total compromis pentru această categorie de elevi.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat, într-un comunicat, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Apoi, într-o postare pe Facebook, Ciolacu scrie că „au irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor. Mâine, copiii încep școala și problema rămâne!

Le doresc elevilor care revin la ore în formatul clasic să se bucure pe deplin de redeschiderea școlilor! Ceilalți copii sunt, din păcate, condamnați în continuare de un guvern care ne tot minte, în loc să ia decizii cu un pic mai multă minte…”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai e haosul pe care l-ati lasat ce ati fi vrut.
4
3
de unde stil tu ce e aia scoala ?
5
4
o mare greseala, numirea la educatie a traseistului habarnist Campeanu... pnl se saboteaza singura!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102