REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ciolacu: E inacceptabil să te speli pe mâini pentru că guvernul n-a fost în stare să pregătească deschiderea în siguranţă a şcolilor

Ciolacu: E inacceptabil să te speli pe mâini pentru că guvernul n-a fost în stare să pregătească deschiderea în siguranţă a şcolilor

Replica API 11 septembrie 2020 | 00:00 1199

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat declaraţiile şefului statului, Klaus Iohannis, referitoare la începutul anului şcolar în contextul pandemiei, apreciind că acesta "se spală pe mâini" întrucât Guvernul nu ar fi făcut nimic pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor.

Marcel Ciolacu

"Trist preşedinte, jalnic profesor! Este inacceptabil să te speli pe mâini pentru că Guvernul tău n-a fost în stare să facă nimic pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor. Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzeşte, domnule Iohannis?! Sunt şapte milioane de copii, părinţi şi bunici care nu ştiu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie. Cum adică să spui că elevii se obişnuiesc repede cu 'lucrurile mai puţin plăcute'?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor şi cu purtarea ore în şir a măştilor luate din banii părinţilor?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localităţi întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!", a scris Ciolacu pe Facebook, scrie Agerpres.

Liderul PSD, l-a îndemnat pe preşedintele Iohannis să înceteze "campania deşănţată de la pupitrul prezidenţial".

"Nu vreţi dumneavoastră, domnule Iohannis, să vă obişnuiţi cu ideea că nu sunteţi preşedintele PNL, ci preşedintele tuturor românilor? Să nu mai faceţi campanie deşănţată de la pupitrul prezidenţial, să renunţaţi la ameninţările la adresa opoziţiei şi să îmbrăcaţi haina de preşedinte, nu geacă galbenă? Curaj! Un prim pas ar fi susţinerea dublării alocaţiilor! Este legea pe care aţi promulgat-o acum câteva luni şi pe care o aşteaptă milioane de români! Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a le putea achiziţiona copiilor lor tabletele atât de necesare acum educaţiei! Tablete pe care, nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apăraţi cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure celor care vor începe luni şcoala on-line", a adăugat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia de a deschide şcolile, deşi nu este uşoară, e "corectă şi necesară".

"Şcoala începe pe 14 septembrie, în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi. (...) Autorităţile centrale şi locale, dar şi conducerile unităţilor de învăţământ, au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a COVID-19 în comunitatea şcolară. Dar eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinţilor şi, evident, a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în acelaşi timp este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi. Limitarea accesului la educaţie are consecinţe negative majore pentru generaţiile tinere şi ne afectează tuturor viitorul, aşadar decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară", a spus Iohannis într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că "obiectivul unei educaţii de calitate trebuie să rămână prioritar", chiar dacă ne confruntăm cu o criză sanitară.

"Nu în ultimul rând, mă adresez şi părinţilor, care, în mod firesc, sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de modul în car vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie. Vă încurajez să îi trimiteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că, pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O RUMOARE NIBIDINISTICA CUM O DESCRIE CIOLACU CRITICIND ACTUALUL GUVERN DAR SI PRESEDINTELE ACESTEI TOT MEREU AIURE GUVERNUL A ALOCAT DEJA FONDURI PENTRU TOATE SCOLILE DIN ROMANIA TOTI COPII DE GRADINITA SI TOTI ELEVII VOR PRIMI TABLETE GHIOZDANE ....ETC CE FACEM CU TOALETELE DIN SPATELE MULTOR UNITATI DE INVATAMINT SE VOR GASI SOLUTII BUNE DAR PSD CE A FACUT DIN 19990-2019 CA MAI MEREU AU GUVERNAT ACEASTA TARA IA ZIMI CIOLACU ZIMI CA ABEREZI FURI CURENT IN DIALOG ZIMI CE A FACUT PSD DIN 1990-2019 AU FURAT MULT COLEGII VOSTRII ASA CA LASATI PARLAMENTUL TARI LIBER SI PLECATI CU ECHIPA PSD ACASA
4
0
Bravo postarea "roman" ! Te felicit. Super comentariul tau, de mare CLASA, daa......!
3
2
mars la ma-ta!
7
1
mai nespalatule, continui sa insisti in prostie, ai fost citit, nicio grija si am aflat ceea ce tu considerai a fi secret, prin acest secret aduci atingere persoanele de etnie roma ce au mai mult descirnamant decat tine. Analfabeta viorica, dupa ce a reusit sa citeasca cursiv, nu putea face fata unei astfel de situati, in schimb are un merit acela de a tine cont de nota informativa a premierului teodorovici din care reese imposibilitatea cresterea punctului de pensie la 40%- CUM MAI INDRAZNITI SA RIDICATI CAPUL DIN POAMANT?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212