REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.2° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.2° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Ciolacu: Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face

Ciolacu: Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face

Victor ROTARU 12 februarie 2024 | 00:00 199

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Tulcea, referindu-se la mesajele RO-ALERT de avertizare primite de populaţie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul războiului din Ucraina, că Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi că are certitudinea că nici nu o va face.

Ciolacu: Federatia Rusa nu a facut niciun atac intentionat asupra Romanei si va spun cu certitudine ca nici nu o va faceMarcel Ciolacu

"Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face, nu se justifică acest lucru. Avem un sistem antidronă deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail. Statul are obligaţia de a informa, câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place. Şi eu, la 2 dimineaţa şi la 3 şi jumătate dimineaţa, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă. Dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să îl arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informată, aşa este peste tot în lume. România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Cu adevărat mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru, pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi a explica exact, contextual şi adevărul. Ştim cu toţii ce înseamnă RO-ALERT, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război", a punctat prim-ministrul.

Populaţia din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de vineri spre sâmbătă trei mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, primele de acest tip din acest an, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li s-a recomandat să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Pe reţelele sociale, mai multe persoane din Tulcea au susţinut că au auzit explozii puternice pe o durată mare de timp şi că au adormit cu frică.

Potrivit ISU Delta, în urma mesajelor RO-ALERT, dispeceratul instituţiei a primit apeluri în care oamenii au cerut informaţii cu privire la motivul acestora, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai limba lunga si cam aspra. Te iubeste ucigasul !!!
1
0
In sfarsit a spus un adevar.
0
1
Atentie consilierilor d-lui Ciolacu, acest ”....nu o va face!” este si ceea ce sustin Putin, Medvedev, Lavrov ! Nu ne face placere o astfel de pozitie categorica ! Mai repede accept ”..nu stim ce se poate intampla, trebuie sa fim pregatiti pentru orice!”. Am mai avut experienta Covid cand mai multi oficiali (Cercel,Iohanis,Orban) au subestimat coronavirusul la nivel de raceala si ulterior...se rugau de populatie sa stea in casa! Daca germanii, polonezii iau masuri, noi facem festivaluri si ne pregatim de vacante cu Rusia in ofensiva la granita noastra!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039