REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ciolacu: În privinţa cumulului pensiei cu salariul la stat s-ar putea să găsim zone total descoperite

Ciolacu: În privinţa cumulului pensiei cu salariul la stat s-ar putea să găsim zone total descoperite

Replica API 3 februarie 2022 | 23:40 1387

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că în privinţa cumulului pensiei cu salariul la stat trebuie stabilite mai întâi nişte principii, pentru că anumite zone sunt deficitare în ceea ce priveşte personalul, scrie Agerpres.

El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă susţine cumulul pensiei cu salariul la stat.

"În primul rând, nu au ce căuta amândouă în aceaşi lege. Legile trebuie să fie total diferite. Cumulul pensiei cu salariul în zone deficitare, unde nu găseşti, de exemplu la cercetare. Să dai excepţie pentru demnitari, iarăşi nu sunt de acord. Să nu mai venim cu proiecte fără să le gândim prin principiul de bază care e ceea ce ne conferă Constituţia. Avem nişte drepturi fundamentale care nu trebuie încălcate. (...) Haideţi să vedem cum ai ajuns pensionar, te-ai pensionat anticipat, ai speculat legea. Eu am spus că nu sunt de acord să existe excepţii pentru demnitari. Ne punem la masă şi găsim soluţiile cele mai bune. S-ar putea printr-o astfel de lege să găsim anumite zone total descoperite, în zona de cercetare sau învăţământ.(...) Există anumite persoane care s-au pensionat anticipat voit ca să facă acest cumul al pensiei cu salariul. Nu sunt de acord cu asta. Trebuie să stabilim întâi principiile", a spus Ciolacu.

El a adăugat că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a stabilit alcătuirea unui grup de lucru care să formuleze nişte propuneri în privinţa reformei pensiilor, dar şi în privinţa "crizei energetice".

"Noi avem legea pensiilor, care este, din câte ştiu eu, în aplicare în România. Pe urmă au venit nişte OUG-uri care au mutat anumite termene, şi cu toţii am convenit să începem să vedem o execuţie bugetară şi să vedem oportunităţile pentru perioada următoare. Provocările majore, eu ştiu că în luna ianuarie a existat o mărire a pensiilor, a existat şi un ajutor pe luna ianuarie. Cel mai important pentru toţi este să depăşim aceasta criză energetică. Dacă am găsit pe termen scurt anumite măsuri, să venim în continuare cu nişte măsuri predictibile pe o perioadă medie de timp şi o perioadă lungă. Am stabilit ieri cu prim-ministrul şi cu colegii de coaliţie să facem un grup de lucru, normal, pe lângă prim-ministru, împreună cu ministrul de resort şi cu specialiştii din toate partidele care formează această coaliţie şi la următoarea şedinţă de coaliţie să discutăm concret pe anumite propuneri", a afirmat Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
latri, nimic nu faci si incasezi lunar sute de mii lei degeaba. huooooooooooo putoare de borfas
1
0
Anulati pensiile speciale.
5
2
Poate nu stiati dle Ciolacu, dar pensia anticipata, nu a fost niciodata cumulata cu salariul.......
6
2
E facuta de cei care tot apar pe la TV si va pacalesc ca sa apelati la ei. Ocoliti-i. Caci veti regreta
9
1
Au trecut 30 de ani si inca mai va balaciti in legislatie.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212