REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ciolacu: Moţiunea de cenzură se va vota pe 31 august

Ciolacu: Moţiunea de cenzură se va vota pe 31 august

Replica API 27 august 2020 | 00:00 1078

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, că moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi va fi supusă votului pe 31 august.

"Moţiunea de cenzură se va vota luni - 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!", a scris Ciolacu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a scris şi el pe Facebook că "moţiunea de cenzură va pune stop unei guvernări haotice şi dezinteresate total de problemele oamenilor".

"Jaful şi incompetenţa trebuie oprite! O guvernare căreia i se pare normal ca şefii poliţiei să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măşti pentru profesori şi elevi trebuie să plece! O guvernare care are grija doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populaţiei trebuie să plece! În locul Guvernului Orban, trebuie să vină o echipă capabilă să gestioneze criza sanitară, să deschidă şcolile în siguranţă, să respecte legislaţia ţării şi să sprijine în mod real mediul de afaceri românesc!", a transmis Grindeanu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul PNL - de la pandemie la pand e-mită generalizată" a fost prezentată pe 20 august în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

"Prezenta moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban 2 reprezintă soluţia raţională, logică şi politică pentru a opri prăbuşirea României într-o criză economică şi socială profundă, cu efecte negative incalculabile asupra populaţiei. 'Pas cu pas', Guvernul Orban 2 a eşuat lamentabil în gestionarea pandemiei şi a economiei. România merge într-o direcţie profund greşită. În fiecare zi cu acest Guvern în funcţie, ţara se îndreaptă cu paşi repezi spre recesiune, austeritate şi spre sărăcirea severă a populaţiei", susţin semnatarii.

Potrivit documentului, reprezentanţii Guvernului "şi-au pierdut iremediabil credibilitatea" prin modul în care au gestionat pandemia COVID-19.

"Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca şi cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască şi fără distanţare în clădirea Guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitaţi şi interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetăţenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca şi cum s-ar fi aflat deasupra legii şi a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor, pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă!", se afirmă în moţiune.

În opinia semnatarilor, "Guvernul Orban a încercat să controleze pandemia într-un mod arogant, folosind aproape exclusiv mijloacele coercitive, miliţieneşti: ameninţări, carantină forţată, amenzi uriaşe, interdicţii dure, restricţii nemăsurate şi exprimări răstite, jignitoare la adresa populaţiei".

Conform parlamentarilor, PSD Guvernul Orban 2 a fost "incapabil" să pună la punct o legislaţie coerentă pentru combaterea pandemiei.

"Scopul principal al reglementărilor făcute de guvernanţi în pandemie a fost de a-şi crea un cadrul legal care să le permită să fure din banii publici şi să îşi pună pilele, rudele şi politrucii în funcţiile publice, inclusiv la conducerea spitalelor. Parlamentul a împiedicat acest lucru", adaugă social-democraţii.

Ei mai susţin că "şpaga şi corupţia au ajuns până în Cancelaria premierului. (...) Invocând siguranţa sănătăţii publice, cei din Guvern au tranzacţionat vieţile cetăţenilor cu şpăgi şi plăţi ilegale de milioane şi milioane de euro, din bugetul statului".

Parlamentarii PSD mai acuză Guvernul Orban de "dezastru economic şi fiscal-bugetar cu deficite uriaşe, în care singura competiţie este între găurile trimestriale", precum şi de instaurarea "haosului" în Educaţie.

Documentul are, totodată, un capitol privind "restricţiile contradictorii impuse cetăţenilor români". Potrivit social-democraţilor, "o altă cauză majoră a pierderii controlului asupra pandemiei de către Guvernul Orban 2 a fost seria nesfârşită de decizii şi măsuri contradictorii".

PSD se referă şi la "devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei", aducând în atenţie raportul recent al Curţii de Conturi privind cheltuielile publice în timpul stării de urgenţă.

Nu în ultimul rând, social-democraţii apreciază că "nivelul de trai al populaţiei s-a prăbuşit", iar "oamenii au pierdut tot ce câştigaseră în guvernarea PSD".

Conform semnatarilor moţiunii, "Guvernarea PNL a readus austeritatea, sărăcia şi cercul vicios al salariilor mici", iar "o naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască, la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie".

"O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta mască în spaţii închise", se mai arată în moţiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-i spuna careva acestui NIMIC- sa-si scoata doapele din ureche si apoi sa-i traduca altcineva spusele dlui Zegreanu- voteaza ceva ce este NECONSTITUTIONAL- cuvantul pe care ei il agreaza cel mai mult
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272