REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ciolacu: Parlamentul României - singurul din Europa care are grup dedicat combaterii traficului de persoane

Ciolacu: Parlamentul României - singurul din Europa care are grup dedicat combaterii traficului de persoane

Replica API 27 iunie 2020 | 00:00 1333

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.

Marcel Ciolacu

"Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.

Atenţia deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislaţii în domeniul prevenirii şi combaterii acestui flagel, dar şi în ceea ce priveşte protecţia sau asistenţa acordată victimelor. Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile şi dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul şi-a făcut treaba! Este un fapt! Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislaţiei", a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El spune că deficienţele semnalate în spaţiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar şi de protecţie socială.

"Nu am văzut la actualul Guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toţii în acest an o explozie a violenţelor şi infracţionalităţii, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depăşiţi de situaţie. Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înţeleagă că interesul comun este să oferim o şansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Şi niciuna celor care fac trafic cu vieţile altora", a declarat Marcel Ciolacu.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a afirmat, vineri, că raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de persoane a constatat că anul trecut, în România, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate şi a făcut un apel la conducerea Parlamentului să lucreze imediat cu actualul Guvern pentru a adopta legislaţia necesară, "pentru a repara prejudiciile produse de fostul guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori".

"Fac apel la conducerea Parlamentului: începeţi să lucraţi imediat cu Guvernul pentru a adopta legislaţia necesară pentru a urmări rapid aceşti infractori, pentru a confisca câştigurile obţinute din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele şi pentru a repara prejudiciile produse de fostul guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine şi să îi protejeze pe oamenii pe care îi reprezintă", a precizat ambasadorul SUA, într-o declaraţie de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general al României, Gabriela Scutea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Ciolacule tu chiar atat de prost esti?,vii in fata romanilor si a europenilor si spui ca"parlamentul Romaniei are grup de lucru dedicat luptei impotriva traficului de persoane"adica voi parlamentari sunteti nevinovati pentru ca fenomenul asta a crescut in Romania de la un an la altul. Ma prostule toata lumea vede ca traficul de persoane este intr-o crestere continua in Romania,nu intereseaza pe nimeni scuzele astea care seamana cu ale judecatorilor care au facut mari penali scapati legal.
0
0
Grupul asta are si activitate?
4
0
Si traficul cu lemn? Din cauza asta avem inundatii
2
0
Tine-te de treaba. Anuleaza pensiile speciale.
4
0
traficului de persoane este de fapt o cloaca de pilosi ce se ocupa de acoperirea si musamalizarea,prostitutiei,disparitiei de persoane,...acest grup e spatele legalizat al interlopilor criminali
6
0
Livache prostu e tatal vostru
7
0
Ooo.... Aveti grup de combatere a traficului de persoane ?! Concret, CE ATI FACUT ?? Cazul Caracal,...etc. sunt NEREZOLVATE. De ce ?? Pentru ca sunteti implicati, acoperiti vinovatii, favorizati si acoperiti infrac... sunteti partasi. Ati mintit, ati furat, ati dezamagit, PENALILOR. V-ati votat legi sa va scape de penalitati. V-ati triplat salariile, v-ati votat pensii speciale. V-ati angajat toate neamurile, amantele, numai incompetenti... sa pape bani multi de la buget, din sacul statului, din impozitele celor din privat, care chiar muncesc si pe bani mult mai putini, da. Rusine ciumatilor!
6
0
Mai date dreaku ca nu iesi din politica partidului tau de hoti, spui numai ce vor sa auda antenistii populisti ! Mars nealesule
9
0
Faci parte din primul parlament european care a dat pensii nesimtite unor categorii agreate de tine si ai tai.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272