REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ciolacu: Preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită

Ciolacu: Preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 429

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că şeful statului Klaus Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită prin desemnarea, din nou, ca premier a lui Ludovic Orban.

"Anunţul preşedintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia. În privinţa reformelor invocate, preşedintele omite un amănunt esenţial: nu poţi face reforme prin încălcarea legii şi a regulilor democratice. Nu poţi face 'reforme' în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. 'Reforma' din domeniul Sănătăţii este un exemplu clar: OUG, fără transparenţă decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflaţi într-un vădit conflict de interese", a scris Ciolacu pe Facebook.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis l-a propus din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.

"Întoarcerea la electorat este soluţia corectă, este soluţia care satisface nevoia de democraţie în România. Mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. (...) Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne, în forurile lor, pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Dar până atunci cred că putem să facem următorul pas. Următorul pas foarte concret este desemnarea, din partea mea, a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou Guvern. Aşadar, după ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou Guvern şi să se prezinte în Parlament", a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inflamatii de mai jos, pupincuristi de nadejde ai ciumei galbene conduse de plavanul din deal sa le dau muie lor si familiilor lor de handicapati.
1
1
EXECUTATI IN PLINA STRADA LA ZID,dupa regia lui S Nicolaescu!BA ANIMALE COMUNISTOIDE VOI TREBUIE SA STATI IN PUSCARIE PENTRU SABOTAREA ECONOMIEI NATIONALE,SABOTAREA INDEPENDENTEI NATIONALE!VOI SI BARONII VOSTRI MERITATI O MOARTE LENTA SI DUREROASA PENTRU TOTI BATRANII CARE S AU CULCAT FLAMANZI IN ULTIMII 30 de ANI,PENTRU TOTI PARINTII CARE ISI PLANG COPIII PLECATI SI PENTRU TOTI COPIII ADUSI IN PRAGUL DEPRESIEI DE DORUL CELOR DRAGI GONITI DE VOI SI DE ALE VOASTRE SLUGI!POATE DOAR ISUS HRISTOS SA VA IERTE CA NOI IN VECI NU!
3
4
un boschetar nu vrem domnule barbos? aveti o fata de boschi la greu !!!
3
3
Criza prelungita ai generat-o tu, mai barbosule !
4
3
mars la cotet cu voi!
3
5
mai ia o data muie cu cacat !!!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272