REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ciolacu: Reconstrucţia PSD a început; toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri

Ciolacu: Reconstrucţia PSD a început; toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri

Replica API 24 august 2020 | 00:00 937

Reconstrucţia PSD a început, iar astăzi se decide viitorul social-democraţiei din România, a declarat, sâmbătă, la congresul extraordinar al formaţiunii, liderul interimar, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

"România are nevoie de o stângă puternică. (...) Astăzi, doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut, sau vrem să ne transformăm într-un partid modern, care se uită în viitor spre progres? Societatea românească s-a schimbat. La fel, şi aşteptările românilor. Vrem să ascultăm dorinţele oamenilor şi nevoile lor de astăzi sau vrem să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică? PSD va continua să-i apere pe bunicii noştri, pe cei vulnerabili, pe mame şi pe copii, pe tinerii care sunt la început de drum. Dar trebuie să privim şi mai departe. Să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc!", a afirmat Ciolacu la congresul PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că au existat cazuri în care "munca" social-democraţilor a fost "irosită" de cei care au crezut că pot folosi PSD "ca pe o cheie la uşile justiţiei".

"Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit, la fel ca şi mine, organizaţii puternice. Dar au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la uşile justiţiei. Nu ei sunt PSD! Ei aparţin trecutului. Astăzi, trebuie să ne rupem de acest trecut!", a adăugat liderul social-democrat.

El a subliniat că "justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale".

"Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conştient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul - în sala de judecată. Astăzi, suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi, decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început. Viitorul PSD este legat de apărarea valorilor în care credem: solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice", a arătat Ciolacu.

El a făcut referire şi la modernizarea partidului, la dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa, a cerut toleranţă zero, pentru viitorul PSD, faţă de corupţie şi abuzuri şi a subliniat că este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenţi.

"Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. (...) Aceasta este calea noului PSD, calea unui partid de stânga modern european, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor!", a concluzionat liderul interimar al PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai frate CIOLACU asta trebuia sa ii zica CIOMAZGA are un MUYAN K O BAZGA
1
0
toleranta 0 coruptie , partid desfiintat imediat . vorbe in vant , tip utc , ne am rupt de trecut . baliverne
2
0
acelasi zid, aceiasi replica- continut nepermis, ore de ce adevarurile sunt interzise unora?, oare de ce acestea nu trebuiesc scoase la suprafata spre cunoasterea tuturor? Am spus si sustin ideea in care s-a invocat toleranta zero fata de coruptie- caz in care partidul ar urma sa se dizolve. Replica ce va incomodeaza?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272