REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
14.7° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Ciolacu: Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială trebuie făcute în România

Ciolacu: Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială trebuie făcute în România

Victor ROTARU 27 aprilie 2024 | 00:00 250

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ.

Ciolacu: Reforma bugetara si regionalizarea teritoriala trebuie facute in RomaniaMarcel Ciolacu

"Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială vor trebui făcute în România. Cu adevărat, nu vor trebui făcute strict ce-i sub 1.000 de locuitori. Trebuie o analiză foarte clară şi trebuie venit cu un plan. Noi avem sistemul de administraţie publică, sistemul INA, sistemul francez, de asta e şi atât de stufos. Ei au guvernatori pe regiuni, care intervin ca să nu mai existe aceste decalaje între regiunile de dezvoltare, ce s-a întâmplat între Timişoara şi Bacău, de exemplu. În niciun stat nu se întâmplă acest lucru sau între Cluj şi sudul ţării. Şi atunci se venea cu acest instrument. Nu ştiu dacă mai este foarte de actualitate. Când l-au făcut polonezii, în loc să ai 10.000 de proiecte pe fonduri europene, aveai două proiecte integrate şi normal că au avut o absorbţie de fonduri europene de 110%. România avea 54%", a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că trebuie făcută şi o reformă în administraţia publică centrală şi locală.

"S-au pierdut anumiţi paşi, dar pe fond, ca în administraţia publică, unde trebuie făcută o reformă, şi centrală, şi locală, şi regionalizarea va trebui. Asta nu înseamnă că se vor desfiinţa, vor fi regiuni, se vor depune proiectele împreună şi se vor face anumite comasări, dar după un studiu foarte exact pe fiecare judeţ în parte. E zonă depopulată, de munte, trebuie să vii cu instrumente de echilibru, trebuie să acoperi decalajul", a explicat Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica vorbim de regionalizarea intregii tari,cand Bucurestiul are sase sectoare cu sase primari? Ma intreb cati primari au metropolele lumii? Sute fiecare? Vai lume! Nu suntem in stare sa organizam traficul in orase si orasele mici,vom regionaliza Romania. Bafta! Alte planuri mai sunt? Ce ziceti bai,parlamentarilor si alte moace politice,daca nu e mai bine sa va apucati de munca la modul serios? Sau daca nu,carati-va in strainatate cu totii,luati si interlopii cu voi si poate asa va fi mai bine,iar in locul vostru sa se intoarca romanii acasa. Voi,flit!
0
0
Constanta a ramas in urma pt ca toti banii se duc la Galati pt ca acolo este centrul administrativ al regiunii sud-est. Ce treaba are Dobrogea cu Moldova? Din cauza asta nu se intampla nimic in judetul asta. Alternativa Techirghiol are deja vreo 6 ani de discutii, drum expres catre Tulcea -ne am saturat de traficul tirurilor dinspre Galati, dublarea si electrificarea CF Cta Mangalia si trenuri in loc de microbuze. Vai de capul nostru. Regiunea Dobrogea cu un conducator competent si cu forta politica. Altfel ramanem in acelasi stil oriental cu pavele din beton de toate culorile pe post de modernizare.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212