REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ciolacu: Specula și lăcomia acestor șarlatani trebuie să primească o replică dură

Ciolacu: Specula și lăcomia acestor șarlatani trebuie să primească o replică dură

Replica API 11 martie 2022 | 20:40 902

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că va cere în următoarea ședință a Coaliției „măsuri clare” pentru a fie evitate „speculații și încercări de destabilizare a economiei românești”.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!

Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului!

Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii:

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor;

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluție legală - din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!

În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.

Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, a scris Ciolacu.

Reacția președintelui PSD vine după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat „sancțiuni severe” și a cerut „tragerea la răspundere a celor vinovați”.

„Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată, ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român. ", a declarat premierul.

Miercuri seara, la benzinăriile din România s-au format cozi după ce șoferii au fost alertați de informații apărute pe rețelele sociale în legătură cu scumpirea bruscă a carburanților și epuizarea stocurilor.

Zvonul privind „carburanții de 11 lei litrul” a fost declanșat de rețeaua MOL, a anunțat ieri seară ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Situația a intrat în atenția publică miercuri după-amiaza, după ce o stație partneră MOL din Beiuș, județul Bihor, a scumpit carburanții în decurs de câteva ore, până la 11 lei pe litru, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Preturi la fel ca in Elvetia dar salarii de 5 ori mai mici!
0
0
Preturile la pompa la navodari sunt foarte mari.
2
0
pina acum ce ati facut ?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212