REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ciolacu spune că Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple: Vom face sesizare la CCR

Ciolacu spune că Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple: Vom face sesizare la CCR

Replica API 14 aprilie 2021 | 00:05 1063

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la modul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a supus la vot în Biroul permanent data la care urmează să se dezbată moţiunea simplă în domeniul sănătăţii.

Marcel Ciolacu

"Astăzi au încălcat iarăşi regulamentul Camerei (reprezentanţii coaliţiei de guvernare - n.r.). Domnul Orban spune că Dragnea era un dictator, ce făcea în Parlament. În şase zile moţiunea simplă (privind Sănătatea - n.r.) trebuie votată, scrie în Regulament. A pus-o la vot peste nouă zile, că sunt şase zile calendaristice. Tot se depăşeşte, cu calendaristice şi lucrătoare tot se depăşeşte. (...) Îl anunţ oficial pe domnul Orban - că a participat la şedinţa de Birou permanent, a supus la vot şi a făcut un abuz - vom face la Curte (sesizare la Curtea Constituţională - n.r.) şi vom aştepta, dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei", a spus Ciolacu la Antena 3, citează Agerpres.

În altă ordine de idei, Ciolacu a menţionat că solicitarea PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la datele din pandemie nu a fost pusă nici acum pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite.

"Am cerut în Parlament comisie de anchetă după declaraţiile domnului Voiculescu că s-au măsluit datele din pandemie ca să avem alegeri, cum îşi dorea domnul Iohannis. Le-au pierdut, nu a mai contat. Chiar dacă le-au pierdut au făcut o coaliţie repede. Nu o pun pe ordinea de zi. A fost BPR. Vine Barna la televizor şi spune că e transparenţă. Toate aceste minciuni trebuie să le afle românii. De ce nu au pus-o pe ordinea de zi?", a spus Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult foarte mult succes dl Ciolacu in demersurile dvs.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218