REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cioloş, către Patriarh: Guvernul va pune la dispoziţie resurse financiare ÎN FUNCŢIE DE POSIBILITĂŢI pentru bisericile în construcţie

Cioloş, către Patriarh: Guvernul va pune la dispoziţie resurse financiare ÎN FUNCŢIE DE POSIBILITĂŢI pentru bisericile în construcţie

Replica API 6 decembrie 2015 | 00:00 293

Premierul Dacian Cioloș l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Executivul va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse, în funcție de posibilități, pentru lăcașele de cult aflate în construcție, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de agerpres.ro.

"Premierul Dacian Cioloș a avut, în dimineața zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016. Discuția a scos încă o dată în evidență buna înțelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situația financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creștere față de anul precedent atât în ceea ce privește personalul clerical cât și cel neclerical, ca o recunoaștere a rolului social important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă", se arată în comunicatul Guvernului.

Totodată, se mai arată în comunicatul citat, Patriarhul a subliniat că biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității actului medical în spitale.

''Premierul Cioloș a mulțumit pentru implicarea bisericii în cele două direcții extrem de importante pentru dezvoltarea societății românești'', adaugă sursa citată de agerpres.ro.

În proiectul de buget, în anexa aferentă Secretariatului general al Guvernului, la "Sinteza politicilor și programelor bugetare", la rubrica "lăcașuri de cult" nu este prevăzut nici un leu pentru anul 2016, în timp ce la execuția preliminară pentru anul 2015 au fost alocați 177 milioane lei.

În schimb, potrivit Ministerului de Finanțe, proiectul de buget pentru anul viitor prevede o creștere a salariilor acordate personalului clerical și neclerical.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369