REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cioloş: Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ

Cioloş: Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ

Replica API 15 decembrie 2021 | 20:44 827

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, transmite că a discutat cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, şi că acesta i-a confirmat că urmăreşte cazul judecătorului Cristian Danileţ, dar şi că va sesiza Curtea de Justiţie, dacă nu va fi desfiinţată Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Dacian Cioloş

"Degeaba speră liderii toxici ai coaliţiei PSD-PNL-UDMR că nu se află în Europa de derapajele la statul de drept. Nu există aşa ceva! Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ şi că a cerut deja mai multe informaţii despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)", a scris Cioloş pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, desfiinţarea SIIJ este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar "trenarea" desfiinţării acesteia va avea consecinţe.

"Din discuţiile cu comisarul Reynders, am înţeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deşi există o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează şi, mai grav, între timp, alţi magistraţi sunt timoraţi. Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desfiinţării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiţie la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată. În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia şi Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă", adaugă Cioloş.

Luni, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idiot fara frontiere pacat ca te-ai nascut!
3
0
Rugati-l pe domnu Didier comisar pe justitie in a arunca pe doamna Sosoaca a doua vedre de apa sfintita ,poate scoatem dracii si spiritele dracesti din domnia sa.
1
3
Rugati pe domnul comisar european pe justitie ca Doamna Sosoaca sa fie aruncata pe ea vreo 2 vedre de apa sfintita iar poporul si platitorii de taxe va vor multumi,poate easa dracii din domnia sa.
4
2
Ciolos tine la yoghinii lui...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212