REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
23.3° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Ciolos își ia un timp de reflecție după dezastrul partidului la alegeri

Ciolos își ia un timp de reflecție după dezastrul partidului la alegeri

Victor ROTARU 11 iunie 2024 | 10:13 421

Președintele REPER, Dacian Cioloş, recunoaște că scorul național obținut este ”un eșec”, partidul nereușind să treacă pragul electoral.

Ciolos isi ia un timp de reflectie dupa dezastrul partidului la alegeriDacian Cioloş

”Cele peste 300.000 de voturi primite la europarlamentare nu sunt puține în condiții normale, însă comasarea a crescut prezența și, fără să avem încă cifre oficiale finale, realitatea ne arată că nu am trecut pragul electoral.

Scorul național este un eșec pentru noi, dar și pentru toată mișcarea de modernizare a României și este un mesaj și un duș rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea.

Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înțelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm şi să acționăm pe baza lecțiilor învățate şi a mesajului transmis de alegători, iar cei care au energia și validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucția opoziției centrist-liberale, fără egouri și fantomele trecutului”, a scris Dacian Cioloș pe o rețea socială.

Acesta se declară optimist însă ”că o reconstrucție are o bază solidă”.

”Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timișoara. În foarte multe orașe, scorul cumulat al REPER, USR și al celor doi independenți trece de 25-30%. Este o bază solidă.

De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL și la extremism și cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare și prezidențiale, dacă se începe rapid această reconstrucție.

Eu îmi voi lua un timp de reflecție asumându-mi neîndeplinirea unui obiectiv ambițios. Dar îmi doresc ca toţi cei care au muncit și cei care s-au mobilizat în această campanie să nu-și piardă speranța. Au convins într-un timp foarte scurt mulți oameni și trebuie să continue să creadă în idealurile, valorile şi principiile pe care le susțin”, a mai scris Cioloș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai jos puteti observa 2 relicve comunistoide, 2 lepre corupte PSDiste, cancerul si puroiul Romaniei!
7
2
bwahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah cata mweeeee au luat hastagistii !!!!!
4
3
nu cred ca te linistesti. securistii sint la ordin.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018