REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Circ cu Dan Diaconescu: Ponta zice că patronul OTV n-a adus banii pentru privatizarea Oltchim

Circ cu Dan Diaconescu: Ponta zice că patronul OTV n-a adus banii pentru privatizarea Oltchim

Replica API 2 octombrie 2012 | 00:00 122

Senzaţional: sacii cu bani, plimbaţi prin faţa Ministerului Economiei!

Senzaţional: sacii cu bani, plimbaţi prin faţa Ministerului Economiei!

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat, ieri seară, premierul Victor Ponta.

"Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, spune ministrul Economiei.Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesarul ca circul din ultimele zece zile să înceteze", a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax. "Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni - n.r.)", a declarat, la rândul său, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Conform Mediafax, Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Chiţoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat nici un câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro. Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), organismul prin care s-a derulat privatizarea Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu să prezinte o dovadă că dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru acţiuni. Chiar dacă ieri seară ministrul Chiţoiu a precizat că DD nu a făcut dovada că are banii, patronul OTV a făcut un adevărat circ în faţa Ministerului Economiei, unde s-a dus cu saci în care a precizat că are banii. Ponta a precizat că, urmare a situaţiei (faptul că DD nu a prezentat dovada că are banii - n.r.), va fi formulată o sesizare împotriva lui Diaconescu. La rândul său, Dan Diaconescu a comentat, la postul B1 TV, decizia Guvernului de a opri negocierile pentru privatizarea Oltchim, spunând că nu s-a dorit niciodată ca el să preia combinatul din Vâlcea, însă că nu are de gând să renunţe la preluarea unei companii importante care aparţine statului. "Eu am intrat ca musca-n lapte între nişte rechini, între nişte oameni pe care eu i-am bănuit de la început", a spus Dan Diaconescu la B1 TV, citat de Evz.ro. "Ne vom mai întâlni şi la privatizarea Taromului. Taromul iese la privatizare săptămâna viitoare. Guvernul vrea să scoată la vânzare 20 la sută din acţiunile Tarom şi, dacă nimeni nu se prezintă, vor scoate la vânzare 51%. Ei nu ştiu că eu voi participa şi voi câştiga", a anunţat Dan Diaconescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272