REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CIRC! PSD şi PNL s-au întrecut în mesaje pe tema pisicii de la Spitalul Judeţean. A mai rămas să-l descopere pe căţelul Vasile de la Morgă

CIRC! PSD şi PNL s-au întrecut în mesaje pe tema pisicii de la Spitalul Judeţean. A mai rămas să-l descopere pe căţelul Vasile de la Morgă

Replica API 4 ianuarie 2020 | 11:41 432

Şi încă n-a început campania...

Şi încă n-a început campania...

Felina căzută prin tavan la Spitalul Judeţean Constanţa a stârnit o serie de reacţii care prevestesc o campanie teribilă, în care vor fi speculate orice detalii şi nimicuri, de dragul imaginii.

Primul care a reacţionat, deşi Spitalul Judeţean este în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, a fost prefectul George Niculescu. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, se poate spune că trebuie să aibă în atenţie inclusiv spitalul, însă mesajul său a avut un iz politic evident: „Am luat legătura cu conducerea Spitalului Județean si am aflat faptul că acest incident a avut loc pe un culoar ce duce spre zona de radiologie. Am primit asigurări ca nici o persoană nu a avut de suferit. De altfel, nici o persoană nu s-a prezentat la UPU pentru a solicita ingrijiri medicale in urma acestui eveniment. Din punctul meu de vedere, incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate, de peste 30 de ani, incepe să producă efecte negative. În cazul unei unități medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider că astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiții considerabile in reabilitarea completă a Spitalului Județean”, a transmis Niculescu (fost consilier judeţean PNL).

A reacţionat, imediat, şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu: „Am fost informat cu privire la incidentul înregistrat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dacă urmăriţi imaginile înregistrate pe holul Secţiei de Radiologie, sesizaţi că se lucrează. Muncitorii care intervin la reabilitarea instalaţiilor au demontat mai mulţi ‘biscuiţi’ din tavanul fals, pentru a avea acces la ţevi. Cu această ocazie am descoperit cu toţii că sub tavanul fals se strecurase o felină, care a căzut pentru că fuseseră îndepărtate acele plăci la care am făcut referire. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar asta este cel mai important, şi vă dau asigurări că vom interveni pentru a scoate animalele în condiţii de siguranţă din incinta unităţii medicale. Consiliul Judeţean Constanţa va continua lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii medicale, aşa cum mi-am asumat, alături de echipa de la Consiliul Judeţean, încă de la începutul mandatului. În acelaşi timp, rog respectuos ca cei care au comentat această situaţie ca fiind o tragedie sau că a căzut acoperişul sau tavanul, să facă rectificările de rigoare, pentru că interesul suprem al mass-media este de a informa corect. Totodată, îi atrag atenţia şi domnului prefect George Niculescu să se informeze corect şi să nu transmită declaraţii politice. Având în vedere că a fost consilier judeţean, dumnealui ştie prea bine ce investiţii s-au făcut şi se fac în Spitalul Judeţean, ce eforturi depunem pentru modernizarea celei mai mari unităţi medicale din Dobrogea. Îl rog respectuos să nu uite că nu mai este politician, este reprezentantul Guvernului în teritoriu”.

Nu a fost suficient însă, situaţia fiind comentată şi de consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu, care a înfierat conducerea PSD a CJC, explicând cât de „dramatică” este situaţia înregistrată.

Cireaşa de pe tort (sau bomboana de pe colivă a reprezentat-o însă comunicatul trimis la ora 22.00 (!) de PSD Constanţa: „Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Constanța constată cu regret că dorința unora de speculații, răfuieli și lupte politice este insațiabilă. Astfel, un incident altminteri regretabil dar minor, a cărui explicație ține de legile naturii și micile riscuri, iminente, ale unor intervenții și lucrări de modernizare, a fost speculat josnic. Ei bine, pisicile, mai ales în timpul iernii, caută locuri călduroase. Și, din fericire, nu se fac deratizări împotriva felinelor! Astfel că o întâmplare nefericită, dar posibilă, a ajuns să fie subiect de declarații politice prăpăstioase. Așa cum s-a putut constata, n-a căzut niciun tavan, plăcile respective fiind anterior înlăturate, pentru lucrări de modernizare. Lucrări consistente, care se fac de ani buni, în beneficiul pacienților constănțeni dar și al celor din toată țara, care vin vara la mare. Numai un răuvoitor nu recunoaște lucrurile bune și durabile care s-au făcut în ultimii ani în Spitalul Județean de Urgență Constanța și nu numai. Altminteri, în curând o seamă de alte fenomene naturale nedorite - polei, îngheț, ninsoare etc. - vor ajunge să fie puse pe seama Partidului Social Democrat, ceea ce de altfel n-ar fi prima oară. Ne exprimăm speranța că toți oamenii politici, fie ei și ajunși vremelnic în funcții administrative locale, vor pune umărul la eforturile făcute pentru populația întregului județ, în loc să chibițeze și să acuze de pe margine”.

Cu alte cuvinte, a început circul de dinainte de campania electorală! Cu siguranţă, până la alegeri, vom avea parte de “n” astfel de comunicate/comentarii politice, mai puţin de acţiuni care să rezolve cu adevărat problemele judeţului.

În ceea nce priveşte pisica „din tavan”, ea este o prezenţă constantă la Spitalul Judeţean de ani de zile, la fel cum era căţelul Vasile în perimetrul Morgii.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este foarte clar pisica este PSD-ista deghizata si tovarase de partid cu sobolanul de la ambulanta. Dorim un caine apolitic sa refacem desenul animat Tom si Jerry sa ne scape de Badescu de lingau Pisica si de toti sobolanii din echipa albulet dorculet onia Iacob radu arici ruse calarasiu cocosatu familia mojes sufana si sotia. Jos cu javrele!
11
3
Ma politicienilor,decat sa va certati atat nu credeti ca este mai bine sa chemati o institutie de controlul pentru ca sa vedeti si voi si sa aratati si Constantenilor cati bani s-au cheltuit de conducerea spitalului asta si pentru ce?,vorbiti pe cifre ma lasati cearta politica chiar daca dupa controlul asta cineva trebuie sa aduca bani de acasa si sa mearga in puscarie.
12
1
Robert Serban- scoate punga si da banii
2
0
Este Garfield motanul sau Mihaita Emil Visoianu, mare mason! Are obiceiul sa se urce in capul oamenilor.
3
1
Liberalilor constanteni, ce va mai place sa mancati caca. Daca tot nu aveti ce comenta pe baza de argumente, mai bine sa va uitati la smecheriile voastre. Numai aveti rabdare pana la alegeri? Va roade tare burtica? La canal cu voi!
8
0
Crusovene Crusovene, Bagi bumbac si scoti izmene!
3
0
Sunt in camatar asa de cunoscut, Ca pe Nutu si Sile i-am intrecut!
5
0
Marian Crusoveanu sa vorbeasca mai bine despre banii sifonati de Crusoveanu Senior la Caritas. Dupa sifonare a fost plecat pe Insula Iubirii
8
1
Este vorba de Pisica mea de la Ceronav
8
0
Crusoveanu este defapt suparat ca nu recuperat de la mine toti banii pentru mi i-a imprumutat cu camata
5
0
Este vorba de Pisica de la Ceronav, acesta este motivul pentru care tot comenteaza liberalii
6
0
LIBERTATE PENTRU PISICI !!
4
1
Vasile savureaza numai carne de pesedei
4
3
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
15
4
cu siguranta americanii au lansat pisica dintr o drona.
2
0
Despre sobolani ,ciocu mic ,ei sunt caractere nepermise...
5
1
Pai Motanul PNL-ist alerga pisica PSD-ista sa o ...pisiceasca si uite-asa au cazut peste Dorel de era sa faca infarct..Da' de cainele Vasile de la Morga nu se intereseaza nimeni ca atunci cand nu au ce sa-i dea de mancare, brabcardierii taie cate-o ureche, ori cate-o mana de la vreun mort si i-o arunca cainelui sa-si potoleasca foamea..Hai cu PNL-ul la Morgaaa!!!
14
3
O mizerie de spital condus de ciuma rosie PSD, cu o gramada de medici prosti.
9
8
In situatia de fata, domnul primar ar plusa si ar spune ca este bine ceea ce s a intamplat! Dovedeste ca in spital nu sunt soareci sau sobolani. Oare? Ca de fapt pisica era de garda si fusese angajata de primarie pentru deratizare...de ce sunteti carcotasi? Daca avem atatia caini pe strazi, pentru paza, binenteles, ce mai conteaza o pisica? Mai important este sa aflam ce s a intamplat ulterior, cu pisica...ne poate raspunde cineva avizat? Primarie, prefectura...oamenii astia care stiu tot, dar intotdeauna nimic...pentru ca nu se poate!
9
2
In spital se moare si de sperietura!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272