REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CÎRJALIU, de la AGIGEA: Pescăria lui MATEI a băgat mulți BANI în campanii de DENIGRARE împotriva mea! Video

CÎRJALIU, de la AGIGEA: Pescăria lui MATEI a băgat mulți BANI în campanii de DENIGRARE împotriva mea! Video

Replica API 7 mai 2021 | 23:07 11319

Administrează de 10 ani localitatea Agigea, iar mandatul actual l-a început cu stângul, având în vedere problemele cu care se confruntă. De șapte luni, nu s-a întrunit Consiliul Local, zeci de proiecte de hotărâri sunt în așteptare, iar la instanță s-a cerut dizolvarea CL. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, primarul din Agigea și-a arătat indignarea față de consilierii care îi pun bețe în roate și care-l doresc afară din Primărie. Totodată, acesta a mai precizat faptul că va face demersurile necesare, astfel încât cei care au pornit campania de denigrare pe numele său, vor plăti.

În prima parte a interviului, Cristian Cîrjaliu a dorit să lămurească o problemă care-i pune piedici în buna funcționare a activității. ”Administrația publică locală, din cauza unor factori din cadrul prefecturii, a suferit la nivelul județului foarte multe schimbări dramatice. Avem o doamnă în prefectură, șef serviciu, doamna Nițițescu, care nu are ce să caute acolo, ocupă acel loc în necunoștință de cauză, nu aplică legislația. A ajuns, astăzi, Agigea, și alte UAT uri, să fie blocate pentru că nu cunoaște codul administrativ. Am o hârtie semnată în 2019 de către aceasta care aduce la cunoștință tuturor UAT-urilor că orice proiect se poate introduce pe ordinea de zi numai dacă sunt respectate prevederile art. 136, alin. 8. Acest paragraf spune că fără avizul comisiilor de specialitate nu poate fi introdus nici un proiect. Ori, la Agigea, nu am putut să adoptăm hotărâri pentru că nu a fost respectat acest cadru legal. Cei de la USR au depus o cerere prin care cereau instanței să oblige CL să adopte două hotărâri care nu au fost votate, cea de alegere a viceprimarilor și cea privind alegerea comisiilor. Le-am explicat că nu au fost votate. Fără avizul acestor comisii nu se poate promova nici un proiect de hotărâre. Alegerea viceprimarului s-a făcut cu încălcarea cadrului legal, pentru că nu au respectat codul administrativ. Am făcut sesizare către prefect, nu am primit răspuns. O să fac adresă către primul ministru”, spune Cîrjaliu.

Secretarul comunei Agigea a cerut dizolvarea Consiliului Local

După cum se știe deja, comuna Agigea a cerut dizolvarea Consiliului Local pentru că nu s-a întrunit de șapte luni. Cîrjaliu spune că sunt peste 100 de proiecte în așteptare, precum aprobarea bugetului, și alte proiecte benefice pentru locuitori. ”Cred că vom avea alegeri anticipate pentru Consiliul Local la Agigea. Ultima ședință a CL e din 12 noiembrie. Este un dosar pe rol, pentru dizolvarea CL, pentru că nu s-a constituit de șapte luni, deși a fost convocat de trei ori. Am scos a treia oară la concurs postul de secretar, nu s-a înscris nimeni de frica lui Ciobanu. Am peste 100 de proiecte pentru cetățeni, nu putem să ne desfășurăm activitatea. Până să vină acest domn Ciobanu în localitatea noastră, noi nu am avut astfel de situații. Am fost o comunitate corectă, care și-a respectat promisiunile față de cetățeni, Agigea a înflorit, ce am făcut în Agigea, am scris istorie”, spune primarul.

Cîrjaliu: Cei din CL trebuie să dispară din sfera politică, în primul rând să-și caute de muncă și apoi să vâneze funcții

„Cei din CL sunt inculți, nu cunosc legea, nu au pus mâna pe carte. Avem o legislație și trebuie respectată. Nu voi susține un CL unde oamenii nu sunt competenți și sunt deschiși la săvârșirea infracțiunilor. Unii din CL sunt șomeri, cum poate spune o astfel de persoană, fără loc de muncă, că vrea binele locuitorilor, persoana aia are o foamete, neavând un venit stabil. Acești oameni trebuie să dispară din sfera politică, în primul rând să-și caute de muncă și apoi să vâneze funcții în cadrul administrației locale”, a completat primarul.

Cristian Cîrjaliu: Îmi spun cetățenii că sunt indignați de ce se întâmplă, spun că sunt hărțuiți și mințiți

Cristian Cîrjaliu a vorbit și despre campania de denigrare pornită pe numele său și spune că va face plângere penală inițiatorilor, deoarece s-a strâns semnături pentru demiterea sa, false. ”Pescăria lui Matei a băgat mulți bani împotriva mea, a plătit campanii de denigrare, o să vedem ce cadrul legal vom găsi, ca să nu mai avem astfel de cazuri. Au demarat campania de strângere de semnături pentru demiterea mea, se chinuie de patru luni se le strângă. Lumea le închide ușa în nas. Îmi spun cetățenii că sunt indignați de ce se întâmplă, spun că sunt hărțuiți și mințiți. Se duc la bătrâni și le spun că strâng semnături pentru strângerea câinilor de pe stradă, nu pentru demiterea mea. Omul în vârstă, are încredere și semnează. Ei provoacă o mare fraudă. În secunda doi, după strângerea semnăturilor, voi face plângere”, a spus primarul.

”Ion Ioniță, fostul primar, este o persoană abilă, și-a ascuns bunurile”

Primarul a vorbit și despre prejudiciul pe care comuna trebuie să îl recupereze de la fost primar, Ion Ioniță. Vorbim despre aproximativ 800.000 de euro, iar din această sumă, a recuperat 60.000 de euro. ”Ion Ioniță e o persoană foarte abilă, și-a ascuns bunurile, la instanță am obținut sechestru pe bunuri. Am pus sechestru pe numele fostului arhitect șef. Nu avem cum să recuperăm integral prejudiciul de 800.000 de euro, prejudiciu stabilit de către instanță. Am recuperat în jur de 60.000 de euro”, a mărturisit Cîrjaliu.

Cîrjaliu: ”Mă aștept la o rupere a acestei coaliții cât mai curând posibil. Actuala conducere a USR este toxică”

Cristian Cîrjaliu a comentat și despre ceea ce se întâmplă la nivel național, în coaliție. Primarul este de părere că politicienii de la USR nu sunt pregătiți pentru actul de guvernare. ”USR e nepregătit, nu are oameni capabili să înțeleagă actul de guvernare. Nu poți să-ți dai cu părerea pe o funcție publică. Greșești, plătești. Mă aștept la o rupere a acestei coaliții cât mai curând posibil. Actuala conducere a USR este toxică”, spune Cîrjaliu.

Mai multe declarații despre proiectele comunei Agigea, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108