REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

Cîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

Replica API 9 februarie 2021 | 00:07 5966

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o ședință de Consiliu Local și nici un proiect aprobat până acum. Motivul? Neînțelegerile dintre Cristian Cîrjaliu, primarul localității, și consilierii locali, care ar fi format o coaliție bine pusă la punct și blochează proiectele inițiate de Cârjaliu. De parcă nu ar fi fost de ajuns, primarul se confruntă cu o altă problemă: demisia secretarului. Potrivit declarațiilor edilului, acesta ar fi primit amenințări de la consilieri. Urmare presiunilor, acesta a renunțat la funcție. Cristian Cîrjaliu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre problemele cu care se confruntă și a explicat motivele care stau în spatele scandalurilor în urma cărora au de suferit doar cetățenii. Totuși, edilul a transmis: ”Nu-mi dau demisia!”

De la preluarea mandatului, până în prezent, nici un proiect nu a putut fi aprobat la Agigea. De vină ar fi Gabriel Ciobanu, consilier local USR, spune Cristian Cîrjaliu, care îi pune bețe în roate în mod constant. Situația este cu atât mai gravă cu cât s-a ajuns și la amenințări, după cum susține edilul. ”Din data de 27 octombrie și până în prezent am avut doar o singură ședință dacă se poate numi ședință de Consiliu Local. Avem o ședință pe 12 noiembrie în care s-a votat președintele de ședință și acolo, pe ordinea de zi, au mai fost și alte proiecte, alegerea comisiilor și alegerea viceprimarului. În urma votului pentru alegerea viceprimarului, a ieșit o întreagă busculadă, și după aceea a urmat și alegerea comisiilor. Președintele de ședință de la acea dată, Niță Marius Daniel, nu a supus întreg proiectul spre aprobare așa cum prevede legea. Din cauza faptului că nu s-a supus la vot această hotărâre, nu s-a putut emite nici măcar o hotărâre de consiliu local”, a declarat primarul Cristian Cîrjaliu.

Agigea nu are, încă, viceprimar

Cum, nu au mai fost ședințe, nu există nici viceprimar. ”Nu avem nici viceprimar, există și o acțiune în contencios administrativ deschisă de Gabriel Ciobanu și așteptăm să vedem ce decide instanța. Gabriel Ciobanu, care este consilier din partea USR-PLUS, un tip mincinos care nu cunoaște legislația. Au făcut acțiunea de contencios administrativ ca să oblige autoritatea publică locală „să emită” acele două hotărâri despre care ei spun că au fost adoptate, dar nu au fost adoptate din cauza procedurii care nu a fost respectată. Pe 4 februarie Ciobanu a depus, din nou, proiect de hotărâre pentru alegerea viceprimarului și alegerea comisiilor. Pentru aceștia nu există nicio lege și nici nu cunosc nici măcar o legislație. Ce este cel mai grav este faptul că amenință, amenință funcționarii publici cu închisoare, i-a făcut golani, pe mine mă amenință. A fost și la primărie și a spus că se va ocupa el de mine, că mă va scoate cu furcile din primărie”, a mai precizat edilul care a ținut să-i transmită și un mesaj consilierului: ”Domnule Ciobanu, primarul localității Agigea, Cristian Cîrjaliu, reprezintă o autoritate publică locală, în momentul în care un mincinos de om ce ești, te duci și instigi lumea la revoltă, mare grijă să nu să nu schimbi haina cu altceva. Vă întreb, domnule Ciobanu, de ce ați fugit atât de repede din Ucraina, e lumea mică? De ce ați dispărut din Ucraina? Poate sunt cetățenii din Agigea atât de curioși să vadă ce au votat”.

Agigea a rămas fără secretar! Nimeni nu s-a prezentat la concurs

Și, cum o problemă nu vine niciodată singură, Agigea a rămas și fără secretar. Asta înseamnă că nu vor fi ședințe de consiliu nici în viitorul apropiat. De ce și-a dat secretarul localității demisia? ”Din cauza amenințărilor la care a fost supus de diferite persoane, și aici mă refer la Oancea Mihai de la Pro România, Ciobanu și alți domni, care au avut curajul nebunesc să amenințe un funcționar public. Pe 2 februarie am rămas fără nici un funcționar public. În cadrul primăriei, nici un funcționar public nu mai dorește să fie secretar general. Nu mai doresc din cauza amenințării lui Ciobanu și a camarilei, el are în spate un întreg aparat. Pe 15 ianuarie s-a convocat ședință extraordinară și domnul Ciobanu Gabriel i-a trimis mesaj secretarului general în felul următor: „vă aduc la cunoștință faptul că dacă nu vă retrageți convocatorul, personal vă fac plângere penală pentru abuz în serviciu”. Avem peste 50 de proiecte în așteptare. Avem pe ordinea de zi peste 50 de proiecte, dar fără comisii”, a completat primarul.

Cârjaliu: Interesele mari sunt la Pescăria lui Matei. Nu o să achiesez la amenințările unui individ precum Datcu Matei

Dar cine are interese să perturbe activitatea primarului? Cîrjaliu spune că totul pornește de la Mihai Datcu, care deține Pescăria lui Matei. ”Interesele mari sunt la Pescăria lui Matei. Domnul Ciobanu a recunoscut public că el a fost sponsorizat de Pescăria lui Matei și acum trebuie să servească interesele. Oamenii vor să șteargă cei 180.000 de euro, prejudiciu cauzat localității. Sunt niște facturi falsificate. Este vorba de o tranzacție ilicită pe care a făcut-o acum 20 de ani, a furat în timp ce se afla în lichidare SC Mare SA, unde domnul avea funcția de director general. Firma era o întreprindere de stat care se afla în lichidare”, a precizat edilul care spune că a fost amenințat inclusiv de Datcu Matei, în contextul unor terenuri pe care afaceristul ar vrea să le cumpere de la primărie, iar edilul se împotrivește. „Am fost amenințat că, dacă nu vând terenurile cu 0,15 bani, așa cum le-a vândut fostul primar către Datcu Matei, voi ajunge la închisoare. Am explicat foarte clar că nu pot să vând acele terenuri cu acea sumă. Atunci Datcu a spus „lasă, mă, te bag eu în pușcărie”. Niciodată nu o să vând aceste terenuri sau nu o să achiesez la amenințările unui individ precum Datcu Matei. Eu îmi duc crucea mea, el pe a lui.“

S-a format o coaliție toxică în Consiliul Local?!

Cristian Cîrjaliu spune că, în Consiliul Local, s-a format ”o coaliție toxică, au coalizat împotriva locuitorilor”, precizând, totodată, că este bătaie pe postul de viceprimar pentru că ” în mintea lor bolnavă, își spun că dacă mă arestează pe mine, viceprimarul preia atribuțiile primarului”. ”(…) Nu-mi dau demisia! (…) Pe mine nu m-a sponsorizat nimeni. Atâta timp cât eu, Cristi Cîrjaliu, mă simt curat, nu am pus mâna pe nici măcar un leu, pe un euro, dat de cineva ca mită, dorm noaptea liniștit și nu am nici un fel de problemă. Care vă simțiți cu musca pe căciulă?”, a mai specificat alesul șef.

”Am încercat să discut cu ei, dar oamenii nu înțeleg, au o problemă. Pentru ei ar fi festival dacă îmi dau demisia. Nu am nici un fel de emoție cu tot ce mă amenință ei, văzute și nevăzute. Nu-mi dau demisia”, a anunțat primarul.

Mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920