REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Cîrstoiu afirmă că nu e incompatibil. A fost la clinica privată a soţiei pentru a ajuta alţi medici

Cîrstoiu afirmă că nu e incompatibil. A fost la clinica privată a soţiei pentru a ajuta alţi medici

A.F. 17 aprilie 2024 | 23:14 533

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de soţia sa, dar că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a fost acolo pentru a-i ajuta pe colegii săi medici, fără să fie remunerat.

Cirstoiu afirma ca nu e incompatibil. A fost la clinica privata a sotiei pentru a ajuta alti mediciCătălin Cîrstoiu

În cadrul unei emisiuni la B1TV, Cîrstoiu a fost întrebat despre un articol apărut în presă în care se arată că, în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a oferit consultaţii la clinica privată a soţiei sale. De asemenea, jurnaliştii au publicat mesaje primite pe telefon de câţiva pacienţi operaţi la Spitalul Universitar, îndrumaţi apoi de medici rezidenţi către clinica privată Anemona, pentru a fi consultaţi de medicul Cîrstoiu.

"Hai să lămurim problemele astea care au apărut. Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate (...) Eu nu am avut nicio relaţie contractuală, remunerată sau neremunerată, cu o clinică privată şi, în speţă, cu a soţiei (...) Eu nu am consultat la Anemona Med. Eu efectiv mi-am ajutat colegii, când au avut o problemă, şi pacienţii. Nu am avut un contract de muncă. Eu nu sunt în stare de incompatibilitate. Sigur, ANI analizează, va da un raport", a afirmat Cîrstoiu.

Pe de altă parte, el a admis că parafa sa apare pe o scrisoare medicală a unui pacient consultat la Anemona.

"Această parafă este semnul competenţei mele profesionale. Semnul că eu reprezint ceva în medicină, că sunt un nume. Haideţi să lămurim un lucru. Să ştiţi că eu, la Spitalul Universitar, nu operez aşa, lucruri derizorii, nişte oase rupte, cum spun unii. Eu mă ocup de o patologie aparte, mă ocup de cancere osoase. Este singura clinică din România care a ridicat partea asta de oncologie osoasă la un alt rang. Eu asta am construit în atâţia ani de zile. Sunt pacienţi nenumăraţi, am zeci de mesaje, care vor opinia mea, uneori îmi depăşesc capacitatea fizică de a răspunde acestor mesaje şi acestor solicitări. Eu am construit echipe (...) Este firesc ca pacientul să aleagă unde merge", a spus Cîrstoiu.

În legătură cu mesajele în care pacienţii de la Spitalul Universitar erau trimişi la consultaţii la clinica Anemona, Cîrstoiu a spus că sunt "trunchiate".

"Am toată conversaţia cu pacienţii respectivi şi vă rog să-mi permiteţi să vă spun doar atât, medicul care vorbea nu era rezident, era medic primar şi spune aşa: 'Vă rog să vă gândiţi, pentru că domnul profesor vă oferă tot sprijinul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti'. Deci aş vrea să nu mai trunchiem şi să extragem fragmente din anumite mesaje. Medicii ăştia specialişti şi primari au dreptul să consulte unde vor. Ei pot consulta la spitalul public, pot consulta în orice clinică privată în timpul lor liber. Mai mult, până la urmă pacientul nu e un pion care vine şi îl duci unde vrei tu. Pacientul alege unde vrea să meargă la o consultaţie: în spital, în privat, semnează un consimţământ când intră şi îşi asumă faptul că, dacă merge în mediul privat, plăteşte o taxă (...) Eu nu am luat niciodată pacienţi de la spital să-i duc la cabinetul privat", a precizat Cîrstoiu.

El a adăugat că a mers la clinica privată Anemona pentru a-i ajuta cu expertiza sa pe alţi medici, care i-au cerut ajutorul, dar că nu a încasat bani pentru asta.

"Colegii mei au consultat acolo pacienţi. Au fost dăţi, şi nu neg asta, când ei mi-au cerut o expertiză, mi-au cerut un sprijin. Erau cazuri care uneori îi depăşeau. Le-am oferit sprijinul, pentru că eu am jurat, când am terminat facultatea, să ofer sprijin necondiţionat pacienţilor şi colegilor mei, asta scrie în jurământul lui Hipocrate. Nu am încasat niciun ban. Eu am făcut asta din devotamentul meu profesional, din devotamentul meu faţă de profesie, faţă de un pacient, faţă de orice om care are nevoie. Am făcut-o că am vrut eu. Principiul acestei incompatibilităţi... Şi o să vă spun de unde porneşte treaba asta. Dacă, spre exemplu, aş face acest hobby în timpul liber, aş fi incompatibil, pentru că o modificare legislativă făcută în anul 2016 (...) a creat un haos în sistemul de sănătate. O ordonanţă de urgenţă care n-a fost votată niciodată de Parlament şi are nuanţe de neconstituţionalitate, pentru că încalcă dreptul la timp liber şi la odihnă (...) Dar când am fost la un spital public din Bucureşti să operez, ca să salvez un om care era pe masă, având eu soluţia, eram în compatibilitate? Da, după raţionamentul ăsta. Când m-a chemat un coleg într-un spital privat să acord o expertiză, neluând niciun ban, şi să mă duc să operez pentru că era o problemă urgentă, eram în incompatibilitate? Nu (...) Eu nu am făcut niciun rău", a explicat Cîrstoiu, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai asha au prodecat activishti P.C.R.si securishti comunishti deghizatzi in democratzi"mai mult comunishti ashtia au implementat democratzia in Romania"decand erau FSNishti apoi PSDRistisi acum sunt PSDishti,ei au propus pentru functzii banoase numai persoane care in caz ca nu cotizau la partid le aratau astora scheletele din dulap.
1
0
Peste tot se procedeaza identic. Mergi la spitalul de stat si dupa la clinica privata. ‘van gura de nesatui japcari! Profitori fara empatie, jupuiti si jecmaniti!
1
0
Si atunci de ce naiba apare parafa ta Cirstoiule pe scrisoarea medicala a pacientului? Pentru acea parafa s au incasat 750 lei, asa ai ajutat colegii. Si daca nu ai avut contract cu societatea asta nu insea mna ca este evaziune? De ce te plimbi cu bn Bmw clinicii daca nu ai nicio treba cu asta?
2
0
Ce facem noi la Cta cu Horica OPC ??? A bagat-o pe Ova iepurasul lui, sa mai rupa din voturile celorlalti !
0
1
atitudinea mistocareasca macheeeeedoneasca
0
0
Trimite pacientii din spitalul univ. la cabinetul lui
4
0
Cu cat esti mai avut cu atat delirezi intentionat mai mult. Pe astia ii votati! Partidul Delir.
6
0
Cand vrem in politica avem parte de mizerii de la contracandidati. Este de cand lumea. Nu stiai ca daca intrii un cocina te murdaresti? In politica intra doar cei needucati mincinosi dispusi la orice pentru a face bani. Un om educat sanatos nu se baga in politica. Nu ca nu am avea nevoie dar sunt mai multi infractori in politica decat in puscarii. Si cei educati n au nicio sansa.
2
1
Si la ce iti mai trebuie la primarie? Cred ca deja sunt prea multe functii cumulate pe persoana fizica... si nu face nici una bine cu adevarat.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272