REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal

Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal

Victor ROTARU 29 noiembrie 2023 | 14:06 664

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Citu a ramas fara imunitate parlamentara si poate fi urmarit penalFlorin Cîţu

Votul a fost secret cu bile, fiind înregistrate 90 de voturi "pentru" şi două "împotrivă". Cîţu a susţinut, la dezbaterile din plen, că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru "în conformitate cu legislaţia din România".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad

Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID. 

Cîțu, la votul pentru ridicarea imunității: Ca premier am acționat pentru ieşirea rapidă din pandemie

Florin Cîţu a declarat în plenul Senatului că timp de trei ani de zile, între 2020 şi 2023, România, dar şi toate ţările lumii, au fost afectate de o pandemie de o duritate extremă, cu o forţă pe care nu o estima nimeni, şi omenirea nu era pregătită, astfel că deciziile erau luate de la o zi la alta. „Totul era atunci supus ipotezelor, nu existau date concrete cu privire la soluţionarea situaţiei”, a precizat fostul premier.

El a menţionat că această incertitudine a durat ani de zile şi „ceea ce a început ca o simplă răceală, a ajuns să fie de fapt un virus mortal, devastator, imprevizibil, rezistent la toate medicamentele, care a închis toată planeta”. Florin Cîţu a arătat că România a făcut faţă unei situaţii extrem de dificile, fără spitale specializate, cu rezerve de stat lăsate goale şi un sistem medical suprasolicitat şi luat prin surprindere”.

„Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie şi din criza economică, creată ca urmare a acestei situaţii pandemice”, a mai afirmat Cîţu. „În tot acest context dificil, complicat, am pus pe primul loc, atât timp cât am fost premier dar şi ministru al Finanţelor, sănătatea românilor, libertăţile individuale şi economice. Eram conştient, în fiecare clipă, că orice decizie luată avea implicaţii mai mult ca niciodată pentru sănătatea oamenilor. (...) Am păstrat în acea perioadă cea mai liberă economie din UE iar românii au putut să aleagă dacă se vaccinează sau nu şi cu ce vaccin doresc să se vaccineze. Îmi asum că în acel moment, Guvernul României a făcut, în contextul imprevizibil şi complicat, cu datele pe care le avea atunci, ceea ce putea să facă”, a afirmat Florin Cîţu.

„Mi-am îndeplinit corect atribuţiile, în toate funcţiile pe care le-am deţinut, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Şi de acum înainte, atâta timp cât rămân în politică, mă voi bate pentru bunăstarea tuturor românilor. Mă voi bate privind impozitarea contractelor part-time, să reduc impozitul de dividente, să scot toate taxele introduse de socialişti şi să eliberez toate pieţele de intervenţiile statului cu bocancii. Mă voi lupta ca românii să plătească o singură contribuţie la sănătate, dintr-o singură sursă de venit. Mă voi lupta pentru taxe mici, plătite de toţi, fără excepţie. Mă voi lupta pentru o Românie de dreapta, care să ofere aceleaşi oportunităţi pentru toţi românii. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba”, a mai spus Cîţu.

Comisia juridică a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Punctul de vedere al Comisiei juridice a fost trimis în plenul Senatului, care dezbate şi urmează să voteze solicitarea DNA în cazul Cîţu. Senatorul PNL şi-a studiat dosarul împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică, şi a precizat că este „normal” un vot favorabil pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, astfel încât ancheta să se deruleze în continuare.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436