REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CÎȚU a venit cu VEȘTI BUNE despre SEZONUL ESTIVAL 2021! Video

CÎȚU a venit cu VEȘTI BUNE despre SEZONUL ESTIVAL 2021! Video

Replica API 7 mai 2021 | 23:17 2158

Jovial ca de fiecare dată, Florin Cîțu, premierul României, a venit joi, 6 mai, într-o vizită de lucru în municipiul Constanța, unde a avut loc o întâlnire cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții sectorului HoReCa. După încheierea ședinței cu oficialii constănțeni, premierul a susținut o conferință de presă. Subiectele abordate de premier au fost cele legate de desfășurarea festivalurilor, propunerea eliminării purtării măștii de protecție pe plajă, de la 1 iunie, despre posibilitatea eliminării declarației de proprie răspunde pe timp de noapte, dar și altele.

În cursul zilei de joi, 6 mai a.c., premierul Florin Cîțu a efectuat o vizită de lucru în Constanța. Acesta s-a întâlnit cu operatorii economici din turism și a discutat o serie de aspecte privind relaxarea măsurilor pentru sezonul estival ce urmează. După finalizarea întâlnirii, premierul a oferit o declarație și a răspuns la o serie de întrebări venite din partea presei.

Premierul a fost întâmpinat de prefectul Constanţei, Silviu Coşa, de Septimiu Bourceanu, Bogdan Huţucă şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, dar și de reprezentanții HORECA.

Video:

Cîțu: Vreau să redeschidem sezonul estival în siguranță

La ieșirea din întâlnirea cu operatorii din turism, premierul României, Florin Cîțu, a declarat că redeschiderea sezonului estival reprezintă un subiect foarte important pentru domnia sa. Printre altele, a anunțat că începând cu 1 iulie se elimină obligativitatea purtării măștilor de protecție pe plajele de pe litoral, dar această măsură va fi condiționată de distanțarea șezlongurilor. O altă noutate a fost aceea că sezonul estival vor exista 2 etape de relaxare a măsurilor – prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august.

„Am venit special astăzi, aici, pentru că vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival. E foarte important pentru noi și pentru mine, în special, pentru că după un an de zile de pandemie, vreau să arătăm că putem să redeschidem în această vară sezonul estival, în siguranță. După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, am încredere că așa va fi. Au venit cu câteva soluții foarte-foarte inovative şi foarte interesante. Avem susținerea industriei și pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important.

Am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes, în această vară, în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună și de asta sunt astăzi aici să îi asigur pe toți de susținerea mea. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit propuneri și soluții, soluții foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuție în comitetul interministerial, și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții aprobate la timp, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și, bineînţeles, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie.

Am avut o discuţie și cu reprezentanți ai evenimentelor, în special cele de pe litoral, la fel propuneri și soluții pe care le luăm în calcul în două etape, redeschidere în două etape de la 1 iunie - un anumit prag de relaxare, și de la 1 august - al doilea prag de relaxare.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul s-a bucurat că reprezentanții industriei Horeca susțin campania de vaccinare

Acesta s-a arătat bucuros de susținerea reprezentanților industriei pentru campania de vaccinare. ,,Este clar că am înţeles cu toţii, şi aici avem şi un semn, o campanie, "Locaţie sigură. Noi ne-am vaccinat", un semn care va fi pus în acele locaţii unde personalul este deja vaccinat, este o locaţie sigură. Sper să avem acest semn în toate locaţiile din litoralul românesc. I-am asigurat de toată susţinerea mea, sunt aici şi voi fi mai des pe litoral. Înţeleg că în ultimii câţiva ani de zile prim-miniştrii n-au prea venit pe litoral, am spart eu gheaţa, sunt aici şi voi fi aici şi în perioada următoare pentru a susţine turismul românesc în această vară. Sunteţi mai mulţi, aşa că o să iau o întrebare de la fiecare, maximum două.”

CNP-ul va face diferența între cei vaccinați și cei nevaccinați

În ceea ce privește diferența între clienţii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, în contextul în care s-ar putea redeschide restaurantele şi hotelurile la o capacitate de 100%, însă numai în cazul persoanelor care sunt vaccinate cu ambele doze, s-ar putea face pe baza CNP-ului. „Vom avea soluţii de la cei de la INSP. S-ar putea să existe şi acele aplicaţii. Să o luăm mai simplu, se poate verifica dacă persoana este vaccinată în aplicaţiile pe care le avem cu un simplu CNP, deci se poate verifica foarte uşor. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluţii. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele. Deocamdată, este foarte uşor să verificăm dacă cineva este vaccinat prin simplul CNP în aplicaţia pe care deja o avem.”, a declarat premierul Cîțu.

Iată ce spune premierul României despre declarațiile pe proprie răspundere, întrebat de reporterii Replica

Printre alte subiecte, premierul Cîțu a fost întrebat de către reporterii Replica de Constanța despre posibilitatea eliminării declarațiilor pe propria răspundere pentru circulația pe timp de noapte după ora 22:00.

Florin Cîţu: Deocamdată nu s-a discutat. Sunt propuneri-cheie pentru Comitetul Interministerial, să vedem dacă mai este nevoie de ele sau nu sau în ce condiții este nevoie de ele.

Video:

Ce spune despre Neversea premierul României

Printre subiectele abordate de acesta s-a aflat și cel legat de festivalul Neversea. ,,Aici trebuie să ne uităm puţin şi cum evoluează pandemia şi rata de vaccinare. Avem - este clar din punctul meu de vedere - o legătură directă între rata de vaccinare şi evoluţia pandemiei; cu cât avansăm vaccinarea, se vede clar că putem să ne gândim la o atenuare a efectului pandemiei. În ceea ce priveşte programul operatorilor economici, voi pune pe masă și această propunere pentru Comitetul Interministerial şi vedem care vor fi soluţiile. Dar, după 1 iunie, putem să ne gândim în direcţia aceasta. În România, dacă ne uităm astăzi, nu mai este niciun judeţ în zona roşie, majoritatea sunt în zona verde, sunt sub 1,5 la mie, deci putem să ne gândim la o relaxare.”, a precizat premierul României.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai vrem sa purtam masca pe strada. deja lumea nu o mai suporta si nu o mai poarta. in interior si in aglomeratii da, dar pe strada, in parc , NUUUUUUUUUUUUU!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218