REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cîţu: Cei care fac acte de vandalism sau incită la violență trebuie să răspundă

Cîţu: Cei care fac acte de vandalism sau incită la violență trebuie să răspundă

Replica API 22 decembrie 2021 | 20:08 1020

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat marţi că cei care fac acte de vandalism trebuie să răspundă, precum şi cei care îi incită pe aceştia, scrie Agerpres.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cum vede protestele de marţi de la Parlament, în urma cărora a fost cerută demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, Cîţu a spus: "E responsabilitatea celor care asigură protecţia acestui obiectiv, nu cred că e responsabilitatea ministrului. (...) Eu de fiecare dată vă spun că sunt de acord cu libera exprimare atât timp cât se face cu respectarea Constituţiei. Când se ajunge la acte de vandalism, cei care fac acest lucru trebuie să răspundă, iar cei care îi incită pe cei care fac astfel de acte trebuie să răspundă şi ei".

Ambasada SUA în România a confirmat, marţi, faptul că un autovehicul care îi aparţine a fost avariat în timpul protestelor de la Palatul Parlamentului. "La acest moment, nu sunt disponibile informaţii suplimentare", arată misiunea diplomatică.

Protestatarii care au intrat, marţi, în curtea Senatului au fost permanent sub supravegherea jandarmilor şi nu au fost înregistrate alte incidente, a declarat şeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, precizând că "adunarea a fost paşnică şi situaţia a fost sub control".

Jandarmii au decis să retragă dispozitivul, a adăugat el, deoarece manifestanţii ar fi putut fi răniţi "destul de grav" de jandarmi şi de poartă.

"Colegii mei au apreciat că dacă vor menţine dispozitivul, manifestanţi, persoane care participă la protest puteau să fie rănite destul de grav de jandarmi şi de poartă. Din acest motiv, pentru detensionare, s-a retras un pic dispozitivul, fiind permanent sub control, am avut un grup de 200-300 de persoane care au intrat în curtea Senatului, au fost permanent sub supravegherea noastră, nu au fost alte incidente. Ulterior, au părăsit curtea Senatului la îndrumarea forţelor de ordine", a arătat Cătălin Stegăroiu.

El a menţionat că în prezent se desfăşoară activităţi de identificare a protestatarilor şi de sancţionare a acestora.

Aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR s-au strâns, în cursul dimineţii, în zona Palatul Parlamentului, pentru a protesta faţă de introducerea certificatului verde COVID şi faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu siguranta trebuie sa inceapa cu tine caci tu ai fost primul care ai incitat lumea la violenta facand prtaf tot bugetul si toti bani imprumutati tot de tine , bani ce nu au ajuns nici in folosul statului ori spre bunastarea poporului : salarii pensii timp de doi ani cat ati fost la guvernare VOI doar va-ti rezolvat problemele personale si atat, asta nu-i incitare la violenta stiind ca va-ti batut joc asa pe fata de popor ? Acum noi pe voi vrem sa va strangem de gat si sa-va impunem taxa pe aerul cel respirati animalelor !
3
0
Si betivii drogati ca tine trebuie sa raspunda
3
0
Asa ca in august. Zece august, nu !?
2
0
trebuie sa-l mwiesti pe putin.
2
0
Nu asa arata o tara cu oameni care incita la violenta .Sunt definitiv analfabetizati
3
2
Cand erau violente in Piata Universitatii si aparea klaunul sas tantalau in geaca rosie era bine.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272