REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cîţu de Ziua Internaţională a Pădurilor: Beneficiile oferite de pădure - o prioritate pentru actuala guvernare

Cîţu de Ziua Internaţională a Pădurilor: Beneficiile oferite de pădure - o prioritate pentru actuala guvernare

Replica API 22 martie 2021 | 21:20 1392

Premierul Florin Cîţu spune că Ziua Internaţională a Pădurilor, sărbătorită duminică, reprezintă un prilej "să ne întrebăm nu doar cum ne putem bucura de beneficiile pădurii, ci şi cum o putem proteja şi dezvolta pentru ca generaţiile viitoare să le cunoască".

"Beneficiile oferite de pădure nu au mai fost demult o preocupare pentru România, însă reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea ei. Scopul final este de a asigura în mod sustenabil toate funcţiile pădurii: de protecţie, social şi economic. Avem nevoie de o nouă strategie forestieră naţională ambiţioasă, pe care intenţionăm să o elaborăm anul acesta şi să începem să o aplicăm începând cu anul următor", afirmă premierul Cîţu într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor, scrie Agerpres.

El precizează că tema propusă de Naţiunile Unite, "Restaurarea pădurii", este convergentă cu eforturile făcute în acest an de România, de a creştere suprafaţa împădurită a ţării

"Astăzi celebrăm Ziua Internaţională a Pădurilor. Naţiunile Unite au proclamat la 21 martie 2012 această zi dedicată pădurii, care an după an prinde tot mai multă amploare. Tema propusă anul acesta de Naţiunile Unite 'Restaurarea pădurii' este convergentă eforturilor noastre de a creşte semnificativ suprafaţa împădurită a ţării începând cu acest an. Prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, vom aloca în perioada 2021-2026, resurse consistente pentru creşterea suprafeţei împădurite a ţării, cu prioritate în zonele vizate de deşertificare. Din acelaşi plan naţional, urmează să alocăm fonduri pentru proiecte de reconstrucţie ecologică a ecosistemelor forestiere existente, dar degradate. Totodată, ne dorim ameliorarea practicilor de exploatare forestieră prin investiţii în tehnologii prietenoase cu mediul, dar şi mijloace digitale de supraveghere şi control a activităţilor ilegale din păduri, în special a tăierilor ilegale de arbori", a mai transmis premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cutu,bitu taie padurea batrana chiar si din rezervatii naturale ca sa planteze puieti de o iarna,spagoveanu ridica bancomate tot in rezervatii naturale in timp ce caprele regale deja au tocat padurea retrocedata cu furaciune la fel ca popii din neamt si suceava,dar in rest numai succesuri dupa cum zice mutu
0
0
Iubim padurea toata familia de asta am intervenit pentru retrocedarea de anul trecut...
0
0
Ce nu va convine la comentariul pe care am vrut sa-l postez?Adevarul este ca se fura in draci padurile noastre ,cu complicitatea autoritatilor!!!!
1
0
Este de fapt ziua dealurilor chelite. Numai in poze o sa mai avem paduri.
2
0
vreti impuscati ursii sa nu se prida lumea ca taiati padurile futu-va in gat!!!
2
0
Ce ar mai fi de spus? Atata timp cat ordinele vin de la Berlin si Viena? Si Klaus e sluga perfecta a lor si Catu soarecele perfect.... Nu v-ar fi rusine...
6
0
Ce ipocrit jegos! Are curajul sa spuna "paduri" cand aia taie de rup! Trec garnituri de tren cu busteni zilnic. Clipul pe carel-am vazut avea 39 de vagoane pline! 39! Asa sint toti ca el?
4
0
Se transporta zilnic in Austria si Germania , tara sefului tau ... dulapul de la Cotroceni , mii de tone de busteni ! Si nimeni nu-i opreste la Vama ! Cacatule !
6
0
Vedem cu totii ca padurea este prioritatea guvernului, la taiat cat mai multa.
6
0
balbaitul asta nu este ala care zicea ca sanatatea si educatia nu este prioritate, ci privatii.....
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272