REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cîţu, despre subvenţia pentru transportul studenţilor: Nu există nimic gratuit pe lumea asta

Cîţu, despre subvenţia pentru transportul studenţilor: Nu există nimic gratuit pe lumea asta

Replica API 20 februarie 2021 | 23:21 2153

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că "nu există nimic gratuit pe lumea asta", adăugând că în Uniunea Europeană, în afară de Luxemburg, România este singura ţară unde există gratuitate de 100% pentru transportul studenţilor.

"Vorbim de o subvenţie. Aş reveni la ceva ce am mai spus, eu vreau să reaşez economia pe principii liberale. Vrem să creăm motivaţii ca oamenii să investească, oamenii să îşi dorească un loc de muncă, vrem ca oamenii să fie mai performanţi. În acelaşi timp, vreau să spun un lucru, nu există nimic gratuit pe lumea asta. Atunci, fiecare subvenţie care pleacă de la buget eu o analizez prin două filtre: costul de oportunitate, dacă există altceva pe care l-aş putea face mai profitabil şi vorbim de orice subvenţie de la buget, şi impactul acelei subvenţii, pentru că sunt şi subvenţii pe care le dăm şi au un impact pozitiv în economie. Eu am luat o decizie în ceea ce priveşte această măsură de a subvenţiona doar 50% din biletul de tren (...); eu spun că subvenţionăm de la buget 50% din biletul de tren pentru studenţii până la 26 de ani", a spus Cîţu la Digi24, scrie Agerpres.

El a adăugat că a primit multe mesaje de la tineri care au 24 de ani, nu sunt studenţi şi plătesc 100% transportul, iar unii dintre ei au loc de muncă, alţii nu.

"Aceşti tineri mi-au spus - cu ei ce se întâmplă, de ce îi discriminez? Asta este o altă discuţie. (...) Nu am încă un răspuns pentru acei oameni, asta este o discuţie pe care ar trebui să o avem în societate. (...) M-am uitat ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi nu există în nicio ţară, era doar Luxemburg, nu putem să ne comparăm cu Luxemburg, România era singura ţară unde exista această gratuitate, acest 100%. Ne-am uitat la impactul negativ pe care l-a avut pentru industrie, pentru că a însemnat costuri mai mari pentru industrie. Dintr-odată aveai nevoie de mai multe vagoane, aveai nevoie de costuri de mentenanţă mai multe, poate să angajezi mai mulţi oameni. Deci, repet, nu există nimic gratuit. Nu numai faptul că subvenţia înseamnă că luăm banii din taxele cetăţenilor şi îi alocăm aici, în loc să îi alocăm în altă parte, dar am creat şi costuri în plus pentru o companie care nu este pe profit şi acea companie ne-a cerut mai mulţi bani să îi subvenţionăm după aceea costuri mai mari", a afirmat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata m-ati convins...Uite va dau gratuit prima parte din placuta suedeza... E bine ?
2
1
Sa le dea cateva calatori pe an, nu toata ziua sa se plimbe, mai ales cei de la mater care mai si muncesc. Dar moca e mai bine.
5
5
si tot neamul tau
8
2
Corect,nimic gratuit,insa ce spune despre cat de prost este platita munca in Romania? Ma refer la munca cinstita.
15
0
Adevaratele motive ale introducerii subventiei de catre PSD sunt captarea de voturi de la studenti care au peste 18 ani. culmea ca elevii plateau, si Pomparea de bani catre SNCFR pentru a sustine gaurile, salariile grase si indemnizatiile celor din consilii. Totul in dauna transportatorilor auto. Mai mult de atat studentii nu primeau subventie numai pentru naveta ci si pentru distractie tot anul chiar daca erau repetenti sau restantieri. Pe banii celor care muncesc. Este prima initiativa buna a PNL. Felicitari si asteptam si altele de genul fara bani pentru nemunca.
15
6
Citule aici ai dreptate. Cu multi ani in urma in Osaka Japonia aveau gratuitate pe tren, metrou, autobuz numai elevii, soldatii si persoanele cu handicap in carucior, cu conditia ca elevii si soldatii sa fie imbracati in uniforme si cu carnetul de elev respectiv de soldat. Daca un elev sau soldat era imbracat in civil trebuia sa plateasca biletul. La metrou aveau o intrare si iesire speciala numai pentru ei. Studentii nu intrau in aceasta categorie. Putem compara economia, civilizatia respectiv disciplina din Japonia cu Romania ? Nici intr-un milion de ani !
17
4
restul calatorilor aveau abonamente sau au platit cu SMS! mataluta esti fraier ca nu ai cartela sau nu stii sa folosesti telefonul si risipesti hartia!
8
3
studieze in primul si ce l dantai , apoi s a se distreze si s a si munceasca pregatindu si viitorul !
7
6
Corect! Ce facem cu transportul in comun?Din 10 calatori la ora 6.30 am fost singurul fraiect care am "stricat" biletu
12
4
Foarte bine a zis. Asa sa fie!
5
7
Daca nimic nu este gratis de ce ai anulat datoriile la unele banci de-a pleasca?
24
2
gratuit nu exista dar degeaba da,asa cum te-a fatat mata pe tine,degeaba,pana la urma nu era decat o subventie mascata a cfr-ului,acuma ca merg vagoanele goale e mai bine,ai taiat si calatoriile gratuite ale pensionarilor,veteranilor de razboi
19
9
Corect Dl. Catu, au avut un drept de car epur si simplu au abuzat , calatori platitori de drept nu mai aveau un loc liber de atatia studenti cafelisti de Sinaia sau litoral , ia sa vadem daca si din buzunarul lui face la fel!Si frustratii care comenteaza mai jos , in rog in mod politicos sa mearga la munca , pe urma la intins mana!!
24
11
In anii comunismului primeai foaie de drum cind veneai in vacanta acasa si la sfirsitul anului scolar iar bursa era 375 de lei ptr masa si cazare ptr cei cu madii mari
21
2
M U E PSD, unde sunteti ma? Bine va fac astia, va dau la muu uu , ti ai drek de putori , vreti moka ca sunteti studenti? Tigarile nu sunt moka?
24
7
Psd-u era pistol cu apa pe langa astia ei vor doar sa saraceasca lumea cat mai mult rau cu rau dar mai rau e fara psd daca ne vine sa credem sau nu asta e adevarul
22
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212