REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cîţu: Judeţele din sud şi din nord-est trebuie să facă mai mult referitor la vaccinarea anti-COVID

Cîţu: Judeţele din sud şi din nord-est trebuie să facă mai mult referitor la vaccinarea anti-COVID

Replica API 25 mai 2021 | 00:00 811

Premierul Florin Cîţu le-a atras atenţia prefecţilor, luni, că judeţele din sud şi cele din nord-est trebuie să facă "mai mult" în privinţa vacinării anti-COVID, având în vedere că rata de imunizare este mai scăzută în aceste zone, şi a insistat pe deschiderea cât mai multor centre în aeroporturi şi în punctele de frontieră cu ser Johnson&Johnson pentru românii care intră sau pleacă din ţară.

Florin Cîţu

"Am atras atenţia asupra faptului că sunt diferenţe prea mari între judeţe când vorbim de rata de vaccinare. Judeţele din sudul României şi cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi şi în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din ţară şi optează să se vaccineze cu o doză", a scris Cîţu, Facebook, după videoconferinţa cu prefecţii, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a anunţat, totodată, că autorităţile vor veni cu mai multe soluţii pentru vaccinarea anti-COVID, mai ales pentru mediul rural.

"Valeriu Gheorghiţă a propus mai multe variante: maratoane ale vaccinării în mediul rural, să se unească mai multe comune unde nu sunt centre de vaccinare deschise, pentru a face un maraton. Venim cu un nou concept: 'Oraşul vaccinează satul'. Concret, echipe mobile de la oraş care vor merge în mediul rural pentru a vaccina, dar este nevoie de sprijinul liderilor locali aici. La fel, trebuie o implicare mai mare a medicilor de familie. Sunt judeţe în care nu este suficient personal pentru a vaccina. Pentru comunităţile mici, persoanele care au credibilitate în comunitatea locală trebuie să susţină cât mai mult campania de vaccinare, pentru a convinge cetăţenii să se vaccineze. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a învinge pandemia", a transmis Florin Cîţu.

În videoconferinţă, premierul a subliniat că în România vaccinul este şi va rămâne gratuit şi disponibil tuturor oamenilor. " Nu există nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Din contră, deja am făcut comenzi de vaccinuri pentru a continua campania de imunizare în toamnă şi anul viitor, având în vedere că nu ştim exact cum va evolua pandemia", a explicat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108